Etusivu » Blogi
Blogi / 31.5.2012 18:13

Tappamista ja turpiin antamista!

Suomalainen ja kauhajokelainen yhteiskuntamme on osoittanut viimeisen viikon kuluessa taas karut kasvonsa.Hyvinkään surmateot ja naisen murha omassa kaupungissamme järisyttävät.

Vaan kuinka todellisesti?

Lehtien otsikoinnit ja hirvittävyyksistä siitettävät hurmeiset jutut kiinnostavat suurta yleisöä. Tappamisen taustojen tirkistely on näin ollen hyvää rahanarvoista viihdettä.Käytännössä.

Samaan aikaan kun lööppejä ahmitaan surutta, niin katseet eivät kohdistu ehkä kotoaidan toiselta puolelta kuuluviin avunhuutoihin ja mäiskeeseen. Perheväkivalta voi vapaasti rehottaa.

Lehtien otsikoihin päätyvät useimmiten kauhistuttavimmat asiat.

Tutkimusten mukaan Suomessa surmataan lähes joka toinen viikko nainen – joko nykyisen tai entisen miehensä käden kautta. Asukaslukuun suhteutettuna lukeudumme maailmassa maihin, joissa naisia tapetaan eniten.

Naiset saattavat sietää väkivaltaa pitkään ennen kuin mahdollisesti hakevat siihen apua. Kurjastakin parisuhteesta joudutaan pitämään voimattomuudessa tai pelon uhassa viimeiseen asti kiinni. Väkivallan kierre ja toisen alistaminen voi näin elää.

Kuinka moni meistä Kauhajoella pitää rakkaimpiaan väkivallan uhkassa? Tai tietää niin tapahtuvan.

Perhe- ja parisuhdeväkivallan lisäksi globaali ilmiö – joukkosurmat – on aina vain kaameampi väkivallan muoto.Myyrmäen, Jokelan, Kauhajoen ja Hyvinkään viattomien ihmisten kuolemien edessä yhä raaemmat uhkakuvat vaikuttavat vain saavan aikaan lisää pelkoa ja vahvistavat tilastollista todennäköisyyttä pahuuden kasvamisesta.

Jari Ketola