Etusivu » Kulttuuri
Kulttuuri / 12.5.2012 17:52

Panula-opisto monen tapahtuman takana

Panula-opiston uuden rehtorin Niina Kiprianoffin oma soitin on viulu.

Panula-opiston oppilaat ja opettajat tekevät jälleen tiivistä yhteistyötä Kauhajoen Kriuhnaasujen kanssa. He vastaavat kolmen tapahtuman järjestelyistä, mutta nuoret musikantit opettajineen esiintyvät monissa muissakin tilaisuuksissa.

Panula-opistoa elokuusta saakka luotsannut Niina Kiprianoff kertoo tyytyväisenä, että kulttuuriviikoilla estradille nousee myös Panula-opiston entisiä oppilaita.

– On hienoa, että monet opiston käyneet ovat saaneet musiikista ammatin ja menestyneet alalla. Nyt kuullaan Nisulan Mikan ja Juha Hautaluoman laulua sekä Pirttijoen Jonnan harmonikan soittoa. Opiston tunnetuimpia kasvatteja rytmimusiikin puolelta taitavat olla Irina, Sami Pitkämö ja Antti Kleemola. Klassisen musiikin taitajista mieleen tulee Pauliina Quandt-Marttila ja hänen siskonsa Annika Marttila, Kiprianoff listaa muutamia esimerkkejä.

Yksilöopetusta joka viikko

Panula-opiston tarjoaman taiteen laajan oppimäärän suorittaminen antaa hyvän pohjan musiikilliselle menestymiselle. Päättötodistuksen saaneet ovat useimmiten opiskelleet soittoa tai laulua kymmenkunta vuotta.

– Musiikkiopistossa pelkkä harrasteleminen ei riitä. Opiskelu on vaativaa, mutta se takaa kehityksen. Opetus on alusta asti tavoitteellista ja opinnoissa edetään opintosuunnitelman mukaan, Kiprianoff selvittää.

Kiprianoff pitää musiikkia hyvänä nuoren kasvua tukevana harrastuksena.

Lue lisää aiheesta tämän päivän Kauhajoki-lehdestä!

Virpi Kupiainen-Ämmälä, teksti ja kuva