Etusivu » Pääkirjoitus
Pääkirjoitus / 23.3.2012 13:21

Ideat esiin Kauhajoen parhaaksi

Kauhajoen Yrittäjät järjestivät viime viikolla tilaisuuden, missä toistakymmentä yrittäjää kokoontui pohtimaan ja ideoimaan keinoja entisestään lisätä kaupungin kaupallista vetovoimaa. Ideointitilaisuudessa ilmoille sinkoili ajatuksia Topeekan muuttamisesta Kauppakaduksi, torin perustamisesta linja-autoaseman tontille, keskusta-alueen kehittämisestä, yritysten ja palveluiden markkinoimisesta ja niin edespäin.

Kauhajoki on jo tähän saakkakin ollut selkeästi Suupohjan ja lähialueen kaupallinen keskus. Muutaman viikon kuluttua avattava Citymarket-kauppakeskus on kuitenkin tuonut ja tuonee paikkakunnan liike-elämään entisestään uutta säpinää.

Kaupungin katukuvassa ovat tällä hetkellä edustettuina lähes kaikki merkittävät päivittäistavaraketjut. Kauhajoen ja lähiseudun asukkaiden ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan erikoistuotteita tai –osaamista isoimmista keskuksista, sillä palvelut ja tekijät löytyvät omasta kotikaupungista. Humoristisesti voi todeta, että mitä ei Kauhajoelta löydy, sitä ei tarvitakaan.

Kauhajoen tulevaisuus on vastedes yhä enemmän kiinni siitä, miten alueen kaupalliset palvelut ja muu yritystoiminta kehittyy ja menestyy.

Elinkeinoelämän taloudellinen ja työllistävä merkitys korostuvat, kun esimerkiksi valtio ja amk-kuntayhtymä vetävät toimintojaan pois alueelta maakuntakeskukseen.

Siksi yrittäjien aktiivisuus ja ideointi ovat koko alueen kannalta myönteinen asia, sillä se kertoo lujasta luottamuksesta tulevaisuuteen. Yrittäjien esimerkkiä seuraten nyt voisi olla muilla kauhajokisilla ja paikallisilla yhteisöillä oivallinen hetki käynnistää ideointitalkoot, jossa etsitään paitsi keinoja lisätä kaupallista vetovoimaa, mutta myös ajatuksia koko yhteisön ja alueen hyvinvoinnin, palveluiden ja työllisyyden kehittämiseksi.

Tuomas Koivuniemi