Etusivu » Urheilu
Urheilu / 27.1.2012 10:23

Nummijärvi-hiihdossa loistava keli

Nuotio- ja mehupaikalle pysähtyivät Riia Hakamaa ja Antti Anttila. Heille mehua tarjosivat Jussi Salo-Jouppila ja Mikko Hietalahti.

Kauhajoella on loistava kunto- ja retkihiihtoreitistö Nummijärven kylässä. Nummijärvi-hiihdossa oli mahdollisuus mennä noin kuuden kilometrin matka hiihtäen tai eri reittiä sauvakävellen. Moni lähti Nummijärven leirintäalueelta kuitenkin suksittelemaan pitemmän lenkin, josta 12 kilometriä oli metsässä ja kolme pururadalla.

– Kauas ei ole pitkä matka, kun on vain 15 kilometrin matka, ja samaan rahaan saa mennä kaksi kierrosta, Unto Lyly-Yrjänäinen kommentoi vauhdista järjestäjä Pekka Lammille.

Pakkasta oli sopivasti seitsemän miinusastetta ja lunta noin 30 sentin kerros. Reitistö kulki mm. Kyröskankaan kesätiellä ja Kauhanevalle johtavalla tiellä. Reitin tekoon Pekan lisäksi osallistui etenkin Jarmo Kulmala. Nuotio- ja mehupaikka oli Lapinkaivon lähistöllä. Lapinkaivo-vesikuopanteen syvyyttä on joskus yritetty mitata, siinä kuitenkaan onnistumatta.

– Se on lähellä Lapinharjun 192 metrin korkeudella olevaa lakea, joka on yksi Etelä-Pohjanmaan korkein kohta. Nummijärven pinta on noin 160 metrin korkeudella. Kun täällä Nummijärvellä sataa räntää, tulee monesti samanaikaisesti keskustassa ilmasta vettä, Pekka huomautti.

Hänen vaimonsa Elina Lammi laskeskeli Nummijärven Maatalousjärjestöjen järjestämään Nummijärvi-hiihtoon osallistuneen noin 80 ihmistä.

– Tapahtuma on ollut yli kymmenenä vuotena ja parhaimmillaan on ollut yli sata ihmistä. Nyt määrään vaikutti varmasti osaltaan vähäluminen talvi. Nyt ei myöskään hiihdetty kilpaa, Elina lisäsi.

Lammit olivat monien muiden tavoin ilahtuneita, miten paljon osanottajissa oli lapsia ja nuoria. Esko Turusen kanssa hiihtivät hänen lapsensa Josefiina (9) ja Eveliina (11). Esko sanoi tänä talvena hiihtävänsä toista kertaa.

Pekka Lammi muisteli ampumahiihtäjien nuorten MM-leiriryhmään kuuluvaa poikaansa, Mika Lammia, ollun monesti vaikeaa saada alle kouluikäisenä hiihtoladuilta sisätiloihin. Intoa riitti jo siis silloin.

Jari-Pekka Laitio-Ramone, teksti ja kuva