Etusivu » Uutiset
Uutiset / 20.7.2012 10:20

Energiatekniikka kiinnostaa

Jussi Yli-Korhosen päämääränä on valmistua diplomi-insinööriksi.

Jussi Yli-Korhonen kirjoitti Kauhajoen lukion parhaat ylioppilasarvosanat. Neljän laudaturin ja kolmen eximian taituroinut nuori mies suunnittelee opiskelevansa diplomi-insinööriksi. Aalto-yliopiston energiatekniikan linja on päämääränä.

Laudaturit pitkässä matematiikassa, fysiikassa, kemiassa ja englannissa varmasti edesauttavat sisäänpääsyä.

– Tämän viikon lopulla tulee tieto, pääseekö sinne suoraan todistuksella vai pitääkö mennä pääsykokeeseen. Tosin todistuksen perusteella otetaan vain pari 50:stä valittavasta.Pääsykokeeseen ei tarvitse lukea erillisiä kirjoja vaan tehtävät ovat samantyyppisiä kuin lukiossa, vain vaikeampia.

Uunituore ylioppilas on jo ehtinyt seistä opettajanpöydän toisella puolellakin, sillä hän on tehnyt matematiikanopettajan sijaisuuksia. Kokemus on ollut mukava.

– Ovat ne nuoremmat kyllä kuunnelleet.

Armeija ensin. Lukioaika sujui vapaammassa ilmapiirissä kuin yläaste. Opiskelu oli aikuisempaa. Koulua hän pitää hyvätasoisena ja Kauhajoen lukio sijoittuikin Iltalehden tilastoissa pohjalaislukioiden parhaaksi.

– Opettajat hallitsee hommansa.

Mikään pinko ei Jussi tunnusta koulussa olleensa. Hän on ehtinyt läksyjen luvun lisäksi myös harrastaa kitaransoittoa ja kuntosalilla käyntiä.

– Arvosanat tuli melko vähällä lukemisella.

Vaikka opiskelupaikka tulisikin syksyksi, Jussi menee ensin armeijaan. Paikka Kajaanin varuskunnassa odottaa tammikuussa. Sitä ennen hän työskentelee kesäkuun seurakunnalla nurmikonleikkuussa ja elokuun Antti Lindfors Oy:llä toimistotöissä.

Syksyksi työpaikka on vielä haussa.Energiatekniikan diplomi-insinöörillä on monipuoliset mahdollisuudet päästä työelämään. Vaihto-opiskelu ulkomaillakin nuorta miestä kiinnostaa. Opiskelun aloittaminen vieraalla paikkakunnalla on iso elämänmuutos.

Se hiukan jännittää, mutta uuden kokeminen kiinnostaa.

Päivi Lahti-Kuusisto, teksti ja kuva