Etusivu » Uutiset
Uutiset / 12.5.2012 17:32

Projektit totuttavat käytännön työhön

Heidi Ekola ja Essi Karjala (oik.) ovat tyytyväisiä restonomiopintojen käytännönläheisyyteen. Ensi viikon latojuhlan järjestelyt ovat nyt kiivaimmillaan.

Restonomiopiskelijat ottavat tuntumaa tulevaan työhönsä toteuttamalla erilaisia käytännön projekteja. Heidi Ekola, Mikaela Parvikoski, Matti Surkka ja Essi Karjala kuuluvat messuprojektitiimiin, jonka seuraava koitos on elämyksellisen ruokailutilaisuuden järjestäminen ammattikorkeakoululla.

Tiimin jäsenet on jaettu ryhmiin, joissa jokaisessa on oma vetäjä.

– Projektinhallinnassa on omat vaikeutensa, kun alaiset ovat omia kavereita, nuoret tunnustavat.

– Toisaalta siinä juuri saa kokemusta esimiestyöskentelystä.Projektityöskentely tuo muutakin hyödyllistä.

– Muualta tulevat opiskelijat tulevat tuntemaan Kauhajokea, kun etsitään yhteistyökumppaneita projekteille. Olemme huomanneet, että täällä ollaan avuliaita ja valmiita yhteistyöhön.

Käytännönläheisyys on opiskelussa olennaista. Nämä toisen vuosikurssin restonomiopiskelijat ovat suunnitelleet tapahtuman, jossa perinteinen pohjalainen pitopöytä kohtaa modernin kattauksen. Tilaisuus vaatii salivastaavalta ja hänen ryhmältään lavastuksellista taitoa. Koulun museota käytetään siinä hyödyksi.

Yksi ryhmä on suunnitellut ruokalistan sekä testannut ja parannellut ruokia.

Päivi Lahti-Kuusisto, teksti