Etusivu » Blogi
Blogi / 02.06.2017 09:22

Koulutus ylläpitää ja luo elinvoimaa

Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy:n hallitus linjasi tällä viikolla, että Ilmajoella nyt annettavan agrologikoulutuksen teoriaopetus siirtyy vuoteen 2019 mennessä Seinäjoelle Framin kampusalueelle. Ilmajoen perinteikkäälle koulutilalle jää agrologikoulutuksen kohdalta vain käytännön opetus. Kauhajokisille vastaavanlainen koulutuksen siirtokuvio on tuttu, sillä ammattikorkeakoulu siirsi restonomiopetuksen maakuntakeskukseen.

Etelä-Pohjanmaan maakunnan kannalta on surullista, että ammatti- ja ammattikorkeakoulutuksen osalta keskittyminen on vain jatkunut. Hyväkuntoisia koulutiloja on maakunnassa tyhjillään, mutta samaan aikaan kuntien omistamat kuntayhtymät tai osakeyhtiöt rakentavat kalliilla rahalla uusia tiloja Seinäjoelle. Joku voisi kysyä, onko tällaisessa touhussa mitään järkeä?

Valtion maakunta- ja soteuudistusten yhteydessä on korostettu sitä, että jatkossa kaupunkien ja kuntien tärkein tehtävä on elinvoiman ja elinkeinojen kehittäminen. Koulutuksella on tärkeä rooli vaikka maakunnan reunalla olevan ja pienyritysvaltaisen Kauhajoen elinvoimaisuuden ylläpitämisessä. Siksi on tärkeää, että paikkakunnalla säilyisi vastakin vahva toisen asteen ammatillinen koulutus ja mahdollisuus monimuoto-opetuksen kautta opiskella korkea-asteen opintoja ja tutkintoja. Sen eteen on syytä niin päättäjien kuin alueen yritysten ja muiden yhteisöjen tehdä tulevaisuudessa hartiavoimin työtä.

Tuomas Koivuniemi

Pääkirjoitus / 03.07.2019 11:34

Kauhajoelta on valtion hallinnon palvelut hävinneet tällä vuosikymmenellä askel kerrallaan. Ensin lähti verotoimisto ja sitten käräjäoikeuden istuntopaikka täällä lakkautettiin. Poliisi ja poliisiasema kaupungissa edelleen on, mutta siellä ei kohta enää ole omia rikostutkijoita, vaan tuo osa poliisityöstä hoidetaan jatkossa Seinäjoelta käsin.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus