Etusivu » Blogi
Blogi / 18.08.2017 12:16

Jokirantapuisto on erinomainen tapahtumapaikka

Jokirantapuistossa kansa viihtyi piknikillä kulkueen jälkeen. Kuva: Reetta Pitkäkoski.

Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä juhlistettiin viime lauantaina Kauhajoella kaupungin ja yhdistysten voimin järjestetyllä ”Yhdessä läpi vuosisadan” -kulkueella Topeekalla ja jokirantapuistossa pidetyllä piknikillä. Sää oli lauantaina pilvinen ja sateen uhka ilmassa, mutta yhdistysten väkeä kulkueessa sekä yleisöä kadun varrella ja puistossa oli kuitenkin mukavasti.

Tapahtuma sai kiitosta ja se oli hieno osoitus paikallisten yhdistysten yhteishengestä. Yksissä tuumin saadaan myönteistä aikaan. Se viisaus pätee muuhunkin kaupungin kehittämiseen ja päätöksentekoon.

Piknik-ohjelmaan kuuluneiden musiikki-, laulu- ja liikuntaesitysten ohessa keskusteltiin myös uuden jokirantasillan - joka sai nimekseen Rantakaari - vaikutuksesta kaupungin keskustan viihtyisyyteen. Useampikin tapahtumaan osallistunut oli sitä mieltä, että silta ja kunnostettu jokiranta tekevät puistosta loistavan paikan järjestää muitakin viihde- ja yleisötapahtumia kaupunkilaisten iloksi ja innostukseksi.

Tuomas Koivuniemi

Pääkirjoitus / 08.11.2018 14:39

Asuntovelkaa maksavalle kansalaiselle viime vuodet ovat olleet mukavia, kun lainojen korot ovat olleet alhaalla. Lyhyet korot ovat olleet jopa miinusmerkkisiä, joten pankin lainamarginaalistakin on saanut pientä ”alennusta”. Pankkien asiantuntijat ovat säännöllisesti ennustaneet, että korot lähtevät nousuun ensi syksynä, ensi vuonna tai parin vuoden sisällä. Näin ei ole kuitenkaan käynyt.

Lue lisää »
Blogi / 09.11.2018 09:55

Suomessa syntyvyys on laskenut jo kahdeksan vuoden ajan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ennusti tänä vuonna syntyvän 47 500 lasta. Lapsia syntyy vähemmän kuin esimerkiksi 1800-luvun kovina nälkävuosina. Synnyttäjien keski-ikä on tällä hetkellä 30,9 vuotta.

Lue lisää »