Etusivu » Blogi
Blogi / 18.08.2017 12:16

Jokirantapuisto on erinomainen tapahtumapaikka

Jokirantapuistossa kansa viihtyi piknikillä kulkueen jälkeen. Kuva: Reetta Pitkäkoski.

Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä juhlistettiin viime lauantaina Kauhajoella kaupungin ja yhdistysten voimin järjestetyllä ”Yhdessä läpi vuosisadan” -kulkueella Topeekalla ja jokirantapuistossa pidetyllä piknikillä. Sää oli lauantaina pilvinen ja sateen uhka ilmassa, mutta yhdistysten väkeä kulkueessa sekä yleisöä kadun varrella ja puistossa oli kuitenkin mukavasti.

Tapahtuma sai kiitosta ja se oli hieno osoitus paikallisten yhdistysten yhteishengestä. Yksissä tuumin saadaan myönteistä aikaan. Se viisaus pätee muuhunkin kaupungin kehittämiseen ja päätöksentekoon.

Piknik-ohjelmaan kuuluneiden musiikki-, laulu- ja liikuntaesitysten ohessa keskusteltiin myös uuden jokirantasillan - joka sai nimekseen Rantakaari - vaikutuksesta kaupungin keskustan viihtyisyyteen. Useampikin tapahtumaan osallistunut oli sitä mieltä, että silta ja kunnostettu jokiranta tekevät puistosta loistavan paikan järjestää muitakin viihde- ja yleisötapahtumia kaupunkilaisten iloksi ja innostukseksi.

Tuomas Koivuniemi

Pääkirjoitus / 17.09.2018 08:27

Nyt on kuukauden päivät meneillään Vie vanhus ulos -kampanja, jolla edistetään niiden ikäihmisten ulkoilua, jotka tarvitsevat apua päästäkseen raittiiseen ilmaan turvallisesti. Kampanja on Ikäinstituutin lanseeraama, kuten myös meneillään oleva Voimaa vanhuuteen -terveysliikuntaohjelma.

Lue lisää »
Blogi / 01.08.2018 11:26

Somen suurkuluttajana olen törmännyt ilmiöön kieliopin ja käytöstapojen puuttuminen. Sanahirviöt lauvantai, pyöräiliä, opiskelia ja enään seikkailevat usein päivityksissä. Päivämäärien oikeinkirjoitus on näyttänyt jäävän historiaan. Suoraan sanoen puistattaa törmätä lauseeseen, jossa kuka-sana on korvattu ketä-sanalla. Ketä oikeasti puhuu niin? (Eikö ollutkin kamalaa?)

Lue lisää »