Etusivu » Blogi
Blogi / 18.08.2017 12:16

Jokirantapuisto on erinomainen tapahtumapaikka

Jokirantapuistossa kansa viihtyi piknikillä kulkueen jälkeen. Kuva: Reetta Pitkäkoski.

Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä juhlistettiin viime lauantaina Kauhajoella kaupungin ja yhdistysten voimin järjestetyllä ”Yhdessä läpi vuosisadan” -kulkueella Topeekalla ja jokirantapuistossa pidetyllä piknikillä. Sää oli lauantaina pilvinen ja sateen uhka ilmassa, mutta yhdistysten väkeä kulkueessa sekä yleisöä kadun varrella ja puistossa oli kuitenkin mukavasti.

Tapahtuma sai kiitosta ja se oli hieno osoitus paikallisten yhdistysten yhteishengestä. Yksissä tuumin saadaan myönteistä aikaan. Se viisaus pätee muuhunkin kaupungin kehittämiseen ja päätöksentekoon.

Piknik-ohjelmaan kuuluneiden musiikki-, laulu- ja liikuntaesitysten ohessa keskusteltiin myös uuden jokirantasillan - joka sai nimekseen Rantakaari - vaikutuksesta kaupungin keskustan viihtyisyyteen. Useampikin tapahtumaan osallistunut oli sitä mieltä, että silta ja kunnostettu jokiranta tekevät puistosta loistavan paikan järjestää muitakin viihde- ja yleisötapahtumia kaupunkilaisten iloksi ja innostukseksi.

Tuomas Koivuniemi

Pääkirjoitus / 30.01.2019 18:43

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira määräsi Esperi Care Oy:n omistaman ja Kristiinankaupungissa sijaitsevan hoivakoti Ulrikan toiminnan keskeytettäväksi viime viikon torstaina. Valviran mukaan puutteita oli muun muassa henkilöstön riittävyydessä, perushoidossa ja -hoivassa sekä lääkehoidossa. Myös muista yrityksen yksiköistä on tullut esiin ongelmia.

Lue lisää »
Blogi / 20.02.2019 11:22

Nykyajan elämänmenoa seuratessa tuntuu usein siltä, että arvojen, periaatteiden ja uskollisuuden arvostus on yhteiskunnassa heikentynyt. Arvoista puhutaan esimerkiksi politiikassa paljon, mutta ne otetaan esille vasta sitten, kun joku kriisi tai ongelmatilanne tulee eteen. Hyvä esimerkki tästä on vanhusten hoitoa ja hoivaa koskeneet Esperi Care- ja Attendo-tapaukset. Tähän saakka näissä tapauksissa ainoat arvot tai arvovalinnat ovat koskeneet taloutta, kustannustehokkuutta ja halpaa hintaa.

Lue lisää »