Etusivu » Blogi
Blogi / 04.10.2017 20:22

Seitsemän vuoden tilinpäätös

Tuomas Koivuniemi.

Tänään on kulunut päivälleen seitsemän vuotta siitä, kun aloitin Kauhajoen Kunnallislehden päätoimittajana. Seitsemän vuotta paikallislehden ruorissa ovat kuluneet kuin siivillä. Matkan varrella lehden nimi on vaihtunut Kauhajoki-lehdeksi, minkä lisäksi päätoimittajan työn ohella vastuulleni ovat tulleet myös kustannusyhtiön toimitusjohtajan tehtävät. Työ, työyhteisö ja paikkakunta ovat tekijäänsä opettaneet.

Kauhajoki oli syksyllä 2010 ja on tänäänkin aktiivinen ja vireä paikkakunta, vaikka vuodet ovat sitä kuluttaneet. Valtiovallan palvelut ovat paikkakunnalta vähentyneet, ammattikorkeakouluyksikkö on siirtynyt maakuntakeskukseen ja kaupungin talous on ollut jatkuvasti säästöluupin alla. Myös yrityselämässä ja kaupan alalla on tapahtunut muutoksia, joiden seurauksena osa tutuista tekijöistä on kadonnut, mutta uusia on syntynyt tilalle.

Kauhajoki ja sen asukkaat ovat seitsemän vuoden aikana tapahtuneista mullistuksista huolimatta pärjänneet hyvin, vaikka me emme sitä ehkä aina itse usko tai näe. Kaupunki on toki velkaantunut, mutta paikkakunnan sosiaali- ja terveyspalvelut, koulut ja päiväkodit sekä muut kuntalaisten peruspalvelut ovat useisiin muihin maakunnan kuntiin nähden hyvällä tolalla.

Kauhajoki on yrittäjyyskaupunki. Tarpeellista tuotetta, tavaraa tai palvelua kaipaavan kauhajokisen ei tarvitse lähteä pitäjän rajojen ulkopuolelle, vaan ”kotikylästä” löytyy kaikki tarvittava sekä osaavat tekijät. Kotikaupungistamme löytyy yrityksiä, jotka ovat merkittäviä työllistäjiä ja jotka omilla toimialoillaan kuuluvat maan merkittävimpiin tekijöihin. Niiden osaaminen käy kaupaksi maailmallakin.

Kauhajoki tunnetaan maakunnassa ja muualla Suomessa koripallosta ja muista urheilusankareistaan, kulttuurista ja musiikista sekä luonnosta ja yrityksistään. Meidän on syytä olla kotikaupungistamme ylpeitä. Meistä jokainen on oman pitäjämme paras markkinointihenkilö ja markkinoinnin tekijä. Viihtyisä ja monipuolinen asuinympäristö, maaseudun rauha ja kaupungin palvelut sekä monipuoliset harrastamisen mahdollisuudet ovat yhtälö, joiden perusteella voi omakohtaisesti sanoa ja kertoa muualla asuville, että Kauhajoella on hyvä asua, elää ja tehdä työtä.

Kauhajoki on paikallislehden päätoimittajan näkökulmasta kiitollinen paikkakunta, sillä täällä sattuu ja tapahtuu koko ajan. Pitäjästä löytyy mielenkiintoisia persoonia haastateltaviksi, yrityksillä, yhteisöillä ja yhdistyksillä on kerrottavaa ja uutisoitavaa. Tärkeä osa ihmisen työmotivaatiota ja työssä viihtymistä on työyhteisö, joka on tässä tapauksessa huippuluokkaa.

Kiitos työkavereille ja lehden lukijoille, että olen saanut omalta osaltani tehdä kanssanne työtä Kauhajoen parhaaksi. Jatketaan hyvää yhteistyötä tulevatkin vuodet!

Tuomas Koivuniemi

päätoimittaja

Kauhajoki-lehti

Pääkirjoitus / 17.09.2018 08:27

Nyt on kuukauden päivät meneillään Vie vanhus ulos -kampanja, jolla edistetään niiden ikäihmisten ulkoilua, jotka tarvitsevat apua päästäkseen raittiiseen ilmaan turvallisesti. Kampanja on Ikäinstituutin lanseeraama, kuten myös meneillään oleva Voimaa vanhuuteen -terveysliikuntaohjelma.

Lue lisää »
Blogi / 01.08.2018 11:26

Somen suurkuluttajana olen törmännyt ilmiöön kieliopin ja käytöstapojen puuttuminen. Sanahirviöt lauvantai, pyöräiliä, opiskelia ja enään seikkailevat usein päivityksissä. Päivämäärien oikeinkirjoitus on näyttänyt jäävän historiaan. Suoraan sanoen puistattaa törmätä lauseeseen, jossa kuka-sana on korvattu ketä-sanalla. Ketä oikeasti puhuu niin? (Eikö ollutkin kamalaa?)

Lue lisää »