Etusivu » Blogi
Blogi / 20.07.2018 10:01

Onko liikennesääntöjen noudattaminen ylivoimaista?

Logistian risteys on yksi Kauhajoen liikenteen ongelmapaikkoja turvallisuudenkin osalta.

Liikenteessä liikkumiseen on luotu yhteiset säännöt, joita jokaisen tulee noudattaa. Käytännössä se vain näyttää joillekin olevan kovin vaikeaa.

Useamman kerran on risteyksissä tullut tilanteita, joissa ei liikennesäännöistä ole tietoakaan. Väistämissäännöt tuntuvat olevan kateissa aika monelta.

Oma lukunsa ovat kaaharit, joita näin kesäaikaan on runsaasti liikkeellä. Rahikkatie ja Päntäneentie ovat suosittuja kiihdytyssuoria, joilla poliisi on mitannut aikamoisia ylinopeuksia. Viimeksi Päntäneentiellä 80:n rajoitusalueella 159.

Vauhdikkaaseenkin ajamiseen on Kauhajoella laillisiakin paikkoja. Sotkassa on suljetut radat niin autoille kuin moottoripyörille. Yhteys vain niitä ylläpitäviin seuroihin, niin varmasti ajomahdollisuus löytyy. Siellä ajaminen on paljon halvempaa kuin isojen sakkojen maksaminen.

Erityiset harrastusradat ovat paikkoja, joissa oikeanlaista, hallittua ajotapaa voi opetella. Uusin tällainen on Aronkylässä, jossa pääsee kokeilemaan mönkijällä ajamista. Siitä voi sitten edetä vaikkapa speedway- taikka kartingradalle. Yleiset tiet eivät ole kiihdytys- tai ralliratoja.

Turvallista liikkumista kaikille!

Päivi Lahti-Kuusisto

Pääkirjoitus / 06.03.2019 14:52

Suomessa järjestetään huhtikuussa eduskuntavaalit ja toukokuussa eurovaalit. Vaalityö on alkanut. Kauhajoella ja naapurikunnissa ehdokkaat ovat olleet tapaamassa äänestävää kansanosaa kauppojen edustoilla ja kylätuvilla sekä agitoimassa omia teemojaan yksityiskodeissa pidetyissä tupailloissa tai kertomassa näkemyksistään vaalipaneeleissa.

Lue lisää »
Blogi / 20.02.2019 11:22

Nykyajan elämänmenoa seuratessa tuntuu usein siltä, että arvojen, periaatteiden ja uskollisuuden arvostus on yhteiskunnassa heikentynyt. Arvoista puhutaan esimerkiksi politiikassa paljon, mutta ne otetaan esille vasta sitten, kun joku kriisi tai ongelmatilanne tulee eteen. Hyvä esimerkki tästä on vanhusten hoitoa ja hoivaa koskeneet Esperi Care- ja Attendo-tapaukset. Tähän saakka näissä tapauksissa ainoat arvot tai arvovalinnat ovat koskeneet taloutta, kustannustehokkuutta ja halpaa hintaa.

Lue lisää »