Etusivu » Blogi
Blogi / 20.07.2018 10:01

Onko liikennesääntöjen noudattaminen ylivoimaista?

Logistian risteys on yksi Kauhajoen liikenteen ongelmapaikkoja turvallisuudenkin osalta.

Liikenteessä liikkumiseen on luotu yhteiset säännöt, joita jokaisen tulee noudattaa. Käytännössä se vain näyttää joillekin olevan kovin vaikeaa.

Useamman kerran on risteyksissä tullut tilanteita, joissa ei liikennesäännöistä ole tietoakaan. Väistämissäännöt tuntuvat olevan kateissa aika monelta.

Oma lukunsa ovat kaaharit, joita näin kesäaikaan on runsaasti liikkeellä. Rahikkatie ja Päntäneentie ovat suosittuja kiihdytyssuoria, joilla poliisi on mitannut aikamoisia ylinopeuksia. Viimeksi Päntäneentiellä 80:n rajoitusalueella 159.

Vauhdikkaaseenkin ajamiseen on Kauhajoella laillisiakin paikkoja. Sotkassa on suljetut radat niin autoille kuin moottoripyörille. Yhteys vain niitä ylläpitäviin seuroihin, niin varmasti ajomahdollisuus löytyy. Siellä ajaminen on paljon halvempaa kuin isojen sakkojen maksaminen.

Erityiset harrastusradat ovat paikkoja, joissa oikeanlaista, hallittua ajotapaa voi opetella. Uusin tällainen on Aronkylässä, jossa pääsee kokeilemaan mönkijällä ajamista. Siitä voi sitten edetä vaikkapa speedway- taikka kartingradalle. Yleiset tiet eivät ole kiihdytys- tai ralliratoja.

Turvallista liikkumista kaikille!

Päivi Lahti-Kuusisto

Pääkirjoitus / 17.09.2018 08:27

Nyt on kuukauden päivät meneillään Vie vanhus ulos -kampanja, jolla edistetään niiden ikäihmisten ulkoilua, jotka tarvitsevat apua päästäkseen raittiiseen ilmaan turvallisesti. Kampanja on Ikäinstituutin lanseeraama, kuten myös meneillään oleva Voimaa vanhuuteen -terveysliikuntaohjelma.

Lue lisää »
Blogi / 01.08.2018 11:26

Somen suurkuluttajana olen törmännyt ilmiöön kieliopin ja käytöstapojen puuttuminen. Sanahirviöt lauvantai, pyöräiliä, opiskelia ja enään seikkailevat usein päivityksissä. Päivämäärien oikeinkirjoitus on näyttänyt jäävän historiaan. Suoraan sanoen puistattaa törmätä lauseeseen, jossa kuka-sana on korvattu ketä-sanalla. Ketä oikeasti puhuu niin? (Eikö ollutkin kamalaa?)

Lue lisää »