Etusivu » Blogi
Blogi / 20.07.2018 10:01

Onko liikennesääntöjen noudattaminen ylivoimaista?

Logistian risteys on yksi Kauhajoen liikenteen ongelmapaikkoja turvallisuudenkin osalta.

Liikenteessä liikkumiseen on luotu yhteiset säännöt, joita jokaisen tulee noudattaa. Käytännössä se vain näyttää joillekin olevan kovin vaikeaa.

Useamman kerran on risteyksissä tullut tilanteita, joissa ei liikennesäännöistä ole tietoakaan. Väistämissäännöt tuntuvat olevan kateissa aika monelta.

Oma lukunsa ovat kaaharit, joita näin kesäaikaan on runsaasti liikkeellä. Rahikkatie ja Päntäneentie ovat suosittuja kiihdytyssuoria, joilla poliisi on mitannut aikamoisia ylinopeuksia. Viimeksi Päntäneentiellä 80:n rajoitusalueella 159.

Vauhdikkaaseenkin ajamiseen on Kauhajoella laillisiakin paikkoja. Sotkassa on suljetut radat niin autoille kuin moottoripyörille. Yhteys vain niitä ylläpitäviin seuroihin, niin varmasti ajomahdollisuus löytyy. Siellä ajaminen on paljon halvempaa kuin isojen sakkojen maksaminen.

Erityiset harrastusradat ovat paikkoja, joissa oikeanlaista, hallittua ajotapaa voi opetella. Uusin tällainen on Aronkylässä, jossa pääsee kokeilemaan mönkijällä ajamista. Siitä voi sitten edetä vaikkapa speedway- taikka kartingradalle. Yleiset tiet eivät ole kiihdytys- tai ralliratoja.

Turvallista liikkumista kaikille!

Päivi Lahti-Kuusisto

Pääkirjoitus / 13.12.2018 10:26

Polttoaineen ja ajoneuvojen verotuksen kiristys, tiemaksujen käyttöönotto ja pysäköinnin hinnoittelu. Myös bensiini- ja dieselautojen myynti aiotaan saada päättymään vuoteen 2035 mennessä. ”Liikenteen ilmastopolitiikan asiantuntijaryhmä” esittää näitä peliliikkeitä raportissaan, jossa on etsitty keinoja poistaa liikenteen kasvihuonepäästöt kokonaan vuoteen 2045 mennessä. Raportti luovutettiin pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille (kesk.) eilen.

Lue lisää »
Blogi / 22.01.2019 14:06

Rahoitusmaailma on verkkoajan myötä kokenut rajun muutoksen, kun perinteisten pankkien ohella laina- ja luottoliiketoimintaan ovat tulleet mukaan erilaiset pikavippi- ja vertaislainayhtiöt. Pikavipit ovat olleet varsinkin nuorten suosiossa, koska niitä on voinut ottaa kännykkäviesteillä tai verkkosivuilta. Vippirahalla on usein rahoitettu nopeita ja huuruisia kulutuspäätöksiä - vaateostoksia tai baari- ja bileiltoja.

Lue lisää »