Etusivu » Blogi
Blogi / 20.07.2018 10:01

Onko liikennesääntöjen noudattaminen ylivoimaista?

Logistian risteys on yksi Kauhajoen liikenteen ongelmapaikkoja turvallisuudenkin osalta.

Liikenteessä liikkumiseen on luotu yhteiset säännöt, joita jokaisen tulee noudattaa. Käytännössä se vain näyttää joillekin olevan kovin vaikeaa.

Useamman kerran on risteyksissä tullut tilanteita, joissa ei liikennesäännöistä ole tietoakaan. Väistämissäännöt tuntuvat olevan kateissa aika monelta.

Oma lukunsa ovat kaaharit, joita näin kesäaikaan on runsaasti liikkeellä. Rahikkatie ja Päntäneentie ovat suosittuja kiihdytyssuoria, joilla poliisi on mitannut aikamoisia ylinopeuksia. Viimeksi Päntäneentiellä 80:n rajoitusalueella 159.

Vauhdikkaaseenkin ajamiseen on Kauhajoella laillisiakin paikkoja. Sotkassa on suljetut radat niin autoille kuin moottoripyörille. Yhteys vain niitä ylläpitäviin seuroihin, niin varmasti ajomahdollisuus löytyy. Siellä ajaminen on paljon halvempaa kuin isojen sakkojen maksaminen.

Erityiset harrastusradat ovat paikkoja, joissa oikeanlaista, hallittua ajotapaa voi opetella. Uusin tällainen on Aronkylässä, jossa pääsee kokeilemaan mönkijällä ajamista. Siitä voi sitten edetä vaikkapa speedway- taikka kartingradalle. Yleiset tiet eivät ole kiihdytys- tai ralliratoja.

Turvallista liikkumista kaikille!

Päivi Lahti-Kuusisto

Pääkirjoitus / 29.05.2019 15:37

Kauhajoen liikuntahalli oli käytännössä ääriään myöten täynnä viime sunnuntaina, kun Karhubasket kohtasi Korisliigan viidennessä finaaliottelussa Kouvolan Kouvot. Oranssiin käytännössä sonnustautunut sali raikui korishuumaa, kun 1 714 henkeä seurasi Jussi Laakson valmentaman ja kapteeni Bojan Sarcevicin johtaman kotijoukkueen iloista matkaa kohti otteluvoittoa ja Suomen mestaruutta. Pantteri-patsas - jo viime vuoden keväällä kauhajokisille tutuksi tullut mestaruuden merkki - sai jälleen jäädä pohjalaisille lakeuksille.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus