Etusivu » Blogi
Blogi / 21.12.2018 22:45

Joulu antaa tarpeellisen hengähdystauon

Jos emme luota Jumalan johdatukseen ja toisiin ihmisiin, elämää on silloin kovin raskasta kulkea eteenpäin, kun meiltä puuttuu kompassi ja matkakumppanit.

Yhteiskunnallisessa keskustelussa päättäjät korostavat usein henkisiä arvoja - yhteisöllisyyttä, aikaa perheelle ja läheisille. Arvopuhe on kuitenkin ristiriitaista, kun sitä vertaa ihmisten arjen kokemuksiin.

Arkielämä tuntuu tänään olevan säntäilyä paikasta toiseen työn, harrastusten ja velvoitteiden sekä taloudellisen tuloksen tekemisen perässä. Olemme jatkuvasti tavoitettavissa puhelimella, sähköpostilla tai somella työ- ja harrastusasioissa. Maailmakin tuntuu muuttuvan koko ajan epävarmempaan suuntaan. Yhä useammin tuntuu siltä, että elämä on lähes hallitsematonta kaaosta, minkä tahdissa pysyy paikoillaan vain, jos juoksee entistä lujemmin tai hyppää muita korkeammalle.

Joulunpyhien osuminen ensi viikon alkuun antaa monelle tarpeellisen hengähdystauon. Toivon mukaan voimme pyhinä myös pohtia omia ja yhteisiä arvojamme. Mitkä ovat ne suomalaisille tärkeät arvot? Itse ajattelen, että ydinarvo on luottamus.

Luottamus. Jos emme luota Jumalan johdatukseen ja toisiin ihmisiin, elämää on silloin kovin raskasta kulkea eteenpäin, kun meiltä puuttuu kompassi ja matkakumppanit. Kun olemme rehellisiä toisillemme ja luotamme toisiimme, voimme yhdessä saavuttaa ja toteuttaa suuriakin tavoitteita. Siksi luottamuksen rakentaminen ja vaaliminen omassa elämässä ja muussakin toiminnassa on tärkeää, sillä silloin edistämme niin omaa kuin toistenkin onnea ja menestystä.

Hyvää Joulua!

Tuomas Koivuniemi

Pääkirjoitus / 29.05.2019 15:37

Kauhajoen liikuntahalli oli käytännössä ääriään myöten täynnä viime sunnuntaina, kun Karhubasket kohtasi Korisliigan viidennessä finaaliottelussa Kouvolan Kouvot. Oranssiin käytännössä sonnustautunut sali raikui korishuumaa, kun 1 714 henkeä seurasi Jussi Laakson valmentaman ja kapteeni Bojan Sarcevicin johtaman kotijoukkueen iloista matkaa kohti otteluvoittoa ja Suomen mestaruutta. Pantteri-patsas - jo viime vuoden keväällä kauhajokisille tutuksi tullut mestaruuden merkki - sai jälleen jäädä pohjalaisille lakeuksille.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus