Etusivu » Blogi
Blogi / 28.12.2018 09:25

Uutta kohti

Uusi vuosi on valkoisen puhdas uusille kokemuksille.

Uusi vuosi kurkistelee neljän päivän päässä. Vanhan vuoden sanat, teot ja tapahtumat painuvat ensi maanantai-iltana muistoiksi elämän kirjaan. Samalla edessä on uusi ja puhdas kirja, jota voi ryhtyä täyttämään elämän ja yhteisön eteen tuomilla uusilla tuulilla.

Suomalaiset ovat luonteeltaan harkitsevaisia ja turvallisuushakuisia, mikä näkyy elämänvalinnoissamme - pelaamme ennemmin varman päälle kuin otamme pientäkään riskiä. Aika monella meistä pitää olla tarkasti tiedossa se, mitä tulevaisuus tuo meille itse kullekin tullessaan. Elämän pitää olla järjestyksessä, suunniteltuna ja aikataulutettuna. Ajatusmalli näkyy yhteiskunnallisessa keskustelussa, mitä käydään esimerkiksi väestökehityksen ja syntyvyyden ympärillä. Nuorilla ihmisillä pitää olla opinnot valmiina, vakituinen työpaikka ja tilillä kohtuullisesti rahaa ennen kuin perheen perustamista edes halutaan harkita.

Uudet ideat ja keksinnöt ovat kautta historian syntyneet siitä, että joku on katsonut asiaa toiselta näkökulmalta ja uskaltanut ottaa riskin - lähteä kohti uutta varoituksista ja vaaroista huolimatta. Ihmisen luovuus ja elämänjano näivettyvät, jos hän pysähtyy paikalleen. Samoin käy yhteiskunnalle tai yrityksillekin, jos ne eivät uskalla kokeilla uusia ajatuksia ja toimintatapoja.

Uutta kohti, vaikka riskillä. Se olkoon meidän kaikkien yhteinen uuden vuoden lupauksemme.

Tuomas Koivuniemi

Pääkirjoitus / 13.12.2018 10:26

Polttoaineen ja ajoneuvojen verotuksen kiristys, tiemaksujen käyttöönotto ja pysäköinnin hinnoittelu. Myös bensiini- ja dieselautojen myynti aiotaan saada päättymään vuoteen 2035 mennessä. ”Liikenteen ilmastopolitiikan asiantuntijaryhmä” esittää näitä peliliikkeitä raportissaan, jossa on etsitty keinoja poistaa liikenteen kasvihuonepäästöt kokonaan vuoteen 2045 mennessä. Raportti luovutettiin pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille (kesk.) eilen.

Lue lisää »
Blogi / 22.01.2019 14:06

Rahoitusmaailma on verkkoajan myötä kokenut rajun muutoksen, kun perinteisten pankkien ohella laina- ja luottoliiketoimintaan ovat tulleet mukaan erilaiset pikavippi- ja vertaislainayhtiöt. Pikavipit ovat olleet varsinkin nuorten suosiossa, koska niitä on voinut ottaa kännykkäviesteillä tai verkkosivuilta. Vippirahalla on usein rahoitettu nopeita ja huuruisia kulutuspäätöksiä - vaateostoksia tai baari- ja bileiltoja.

Lue lisää »