Etusivu » Blogi
Blogi / 28.12.2018 09:25

Uutta kohti

Uusi vuosi on valkoisen puhdas uusille kokemuksille.

Uusi vuosi kurkistelee neljän päivän päässä. Vanhan vuoden sanat, teot ja tapahtumat painuvat ensi maanantai-iltana muistoiksi elämän kirjaan. Samalla edessä on uusi ja puhdas kirja, jota voi ryhtyä täyttämään elämän ja yhteisön eteen tuomilla uusilla tuulilla.

Suomalaiset ovat luonteeltaan harkitsevaisia ja turvallisuushakuisia, mikä näkyy elämänvalinnoissamme - pelaamme ennemmin varman päälle kuin otamme pientäkään riskiä. Aika monella meistä pitää olla tarkasti tiedossa se, mitä tulevaisuus tuo meille itse kullekin tullessaan. Elämän pitää olla järjestyksessä, suunniteltuna ja aikataulutettuna. Ajatusmalli näkyy yhteiskunnallisessa keskustelussa, mitä käydään esimerkiksi väestökehityksen ja syntyvyyden ympärillä. Nuorilla ihmisillä pitää olla opinnot valmiina, vakituinen työpaikka ja tilillä kohtuullisesti rahaa ennen kuin perheen perustamista edes halutaan harkita.

Uudet ideat ja keksinnöt ovat kautta historian syntyneet siitä, että joku on katsonut asiaa toiselta näkökulmalta ja uskaltanut ottaa riskin - lähteä kohti uutta varoituksista ja vaaroista huolimatta. Ihmisen luovuus ja elämänjano näivettyvät, jos hän pysähtyy paikalleen. Samoin käy yhteiskunnalle tai yrityksillekin, jos ne eivät uskalla kokeilla uusia ajatuksia ja toimintatapoja.

Uutta kohti, vaikka riskillä. Se olkoon meidän kaikkien yhteinen uuden vuoden lupauksemme.

Tuomas Koivuniemi

Pääkirjoitus / 06.03.2019 14:52

Suomessa järjestetään huhtikuussa eduskuntavaalit ja toukokuussa eurovaalit. Vaalityö on alkanut. Kauhajoella ja naapurikunnissa ehdokkaat ovat olleet tapaamassa äänestävää kansanosaa kauppojen edustoilla ja kylätuvilla sekä agitoimassa omia teemojaan yksityiskodeissa pidetyissä tupailloissa tai kertomassa näkemyksistään vaalipaneeleissa.

Lue lisää »
Blogi / 20.02.2019 11:22

Nykyajan elämänmenoa seuratessa tuntuu usein siltä, että arvojen, periaatteiden ja uskollisuuden arvostus on yhteiskunnassa heikentynyt. Arvoista puhutaan esimerkiksi politiikassa paljon, mutta ne otetaan esille vasta sitten, kun joku kriisi tai ongelmatilanne tulee eteen. Hyvä esimerkki tästä on vanhusten hoitoa ja hoivaa koskeneet Esperi Care- ja Attendo-tapaukset. Tähän saakka näissä tapauksissa ainoat arvot tai arvovalinnat ovat koskeneet taloutta, kustannustehokkuutta ja halpaa hintaa.

Lue lisää »