Etusivu » Blogi
Blogi / 28.12.2018 09:25

Uutta kohti

Uusi vuosi on valkoisen puhdas uusille kokemuksille.

Uusi vuosi kurkistelee neljän päivän päässä. Vanhan vuoden sanat, teot ja tapahtumat painuvat ensi maanantai-iltana muistoiksi elämän kirjaan. Samalla edessä on uusi ja puhdas kirja, jota voi ryhtyä täyttämään elämän ja yhteisön eteen tuomilla uusilla tuulilla.

Suomalaiset ovat luonteeltaan harkitsevaisia ja turvallisuushakuisia, mikä näkyy elämänvalinnoissamme - pelaamme ennemmin varman päälle kuin otamme pientäkään riskiä. Aika monella meistä pitää olla tarkasti tiedossa se, mitä tulevaisuus tuo meille itse kullekin tullessaan. Elämän pitää olla järjestyksessä, suunniteltuna ja aikataulutettuna. Ajatusmalli näkyy yhteiskunnallisessa keskustelussa, mitä käydään esimerkiksi väestökehityksen ja syntyvyyden ympärillä. Nuorilla ihmisillä pitää olla opinnot valmiina, vakituinen työpaikka ja tilillä kohtuullisesti rahaa ennen kuin perheen perustamista edes halutaan harkita.

Uudet ideat ja keksinnöt ovat kautta historian syntyneet siitä, että joku on katsonut asiaa toiselta näkökulmalta ja uskaltanut ottaa riskin - lähteä kohti uutta varoituksista ja vaaroista huolimatta. Ihmisen luovuus ja elämänjano näivettyvät, jos hän pysähtyy paikalleen. Samoin käy yhteiskunnalle tai yrityksillekin, jos ne eivät uskalla kokeilla uusia ajatuksia ja toimintatapoja.

Uutta kohti, vaikka riskillä. Se olkoon meidän kaikkien yhteinen uuden vuoden lupauksemme.

Tuomas Koivuniemi

Pääkirjoitus / 29.05.2019 15:37

Kauhajoen liikuntahalli oli käytännössä ääriään myöten täynnä viime sunnuntaina, kun Karhubasket kohtasi Korisliigan viidennessä finaaliottelussa Kouvolan Kouvot. Oranssiin käytännössä sonnustautunut sali raikui korishuumaa, kun 1 714 henkeä seurasi Jussi Laakson valmentaman ja kapteeni Bojan Sarcevicin johtaman kotijoukkueen iloista matkaa kohti otteluvoittoa ja Suomen mestaruutta. Pantteri-patsas - jo viime vuoden keväällä kauhajokisille tutuksi tullut mestaruuden merkki - sai jälleen jäädä pohjalaisille lakeuksille.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus