Etusivu » Blogi
Blogi / 29.03.2019 11:42

Miks leivo lennät Suomehen

Muuttolinnut ovat saapuneet.

Jälleen on se aika, jolloin muuttolinnut palaavat pesimäalueilleen eri puolille Suomea. Kauhajoellakin on jo nähty kiuruja, töyhtöhyyppiä, joutsenia ja hanhia. Vaikka ei erityinen lintuharrastaja olisikaan, käynti Aninkujan lintutornilla on mielenkiintoinen elämys. Paljain silminkin näkee isoja lintuparvia, mutta aina parempi, jos mukana on kiikari tai peräti kaukoputki. Niillä erottaa lintujen värityksen ja erottaa lajit toisistaan, tai ainakin kuvittelee erottavansa. Tähän aikaan keväästä Kainastonjoen rantapelloilla, Savikylän peltoaukealla ja Rahkapakan-Hangaskylän aukeilla voi nähdä satoja, jopa tuhansia lintuja.

Mielenkiintoista on, vaikuttaako Kainastonjoen ruoppaus alueella pysähtyvien lintujen määrään. Ainakaan vielä ei vesi ole noussut pelloille kuten aiempina vuosina.

Birdlife Suomella on meneillään koko vuoden kestävä Tunnista 100 lintua -kampanja, jolla halutaan houkutella uusia ihmisiä mukaan lintuharrastukseen ja lisäämään luonnon tuntemustaan. Kokeilepa, montako sinä tunnistat!

Päivi Lahti-Kuusisto

Pääkirjoitus / 03.07.2019 11:34

Kauhajoelta on valtion hallinnon palvelut hävinneet tällä vuosikymmenellä askel kerrallaan. Ensin lähti verotoimisto ja sitten käräjäoikeuden istuntopaikka täällä lakkautettiin. Poliisi ja poliisiasema kaupungissa edelleen on, mutta siellä ei kohta enää ole omia rikostutkijoita, vaan tuo osa poliisityöstä hoidetaan jatkossa Seinäjoelta käsin.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus