Etusivu » Blogi
Blogi / 09.04.2019 14:27

Miksi pelaamme varman päälle?

Tuomas Koivuniemi.

Kauhavalaissyntyinen Aino Pajukangas (43) kertoi viikonlopun Iltalehdessä, miten hän lähti toteuttamaan unelmaansa yrittäjyydestä, kun hän sairausdiagnoosin jälkeen pohti elämäänsä. Pajukangas mietti, mitä asiaa katuisi, jos hän huomenna kuolisi. Sitäkö, että hän ei toteuttanut unelmiaan vai sitä, että uskalsi tehdä niin? Pohdinnan jälkeen hän heittäytyi yrittäjyyden tielle periaatteella ”kyllä elämä kantaa.”

Suomea yhteiskuntana ja meitä suomalaisia vaivaa tänään ”varman päälle pelaamisen” kulttuuri. Rakenteita ja toimintatapoja on yhteiskunnassa vaikea uudistaa, mistä hyvänä esimerkkinä voi pitää äskettäin kaatuneita sote- ja maakuntauudistuksia. Myös kansalaiset välttelevät riskinottoa omassa elämässään - perhettä ei perusteta ennen kuin opinnot ovat valmiit tai vakituinen työpaikka on varma, eikä omia työ- tai yrittäjyysunelmia toteuteta ennen kuin asuntolaina on maksettu. Ei ihme, että maa harmaantuu ja velkaantuu tai kun yrityksiin ei meinaa löytyä jatkajia tai kasvua.

Aino Pajukangas päätti toteuttaa unelmansa. Iltalehdessä hän toteaa, että ”tajusin kuitenkin, että elämä on riski ylipäätänsä. Haluan elää toteuttaen unelmiani ja tehden asioita, joista nautin, enkä jatkuvasti tulevasta murehtien.” Viisaita sanoja. Otetaan opiksi.

Tuomas Koivuniemi

Pääkirjoitus / 29.05.2019 15:37

Kauhajoen liikuntahalli oli käytännössä ääriään myöten täynnä viime sunnuntaina, kun Karhubasket kohtasi Korisliigan viidennessä finaaliottelussa Kouvolan Kouvot. Oranssiin käytännössä sonnustautunut sali raikui korishuumaa, kun 1 714 henkeä seurasi Jussi Laakson valmentaman ja kapteeni Bojan Sarcevicin johtaman kotijoukkueen iloista matkaa kohti otteluvoittoa ja Suomen mestaruutta. Pantteri-patsas - jo viime vuoden keväällä kauhajokisille tutuksi tullut mestaruuden merkki - sai jälleen jäädä pohjalaisille lakeuksille.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus