Etusivu » Kulttuuri
Kulttuuri / 03.12.2017 17:07

Kauhajoen nuoret edustavat maakuntaa Linnassa

Valtteri Pihlajamäki ja Tiia Lehtinen ovat yleensä seuranneet tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanottoa televisiosta, mutta nyt he lähtevät itse Linnan juhlille.

Reetta Pitkäkoski, teksti ja kuva

Kauhajokelaiset nuoret Valtteri Pihlajamäki (20) ja Tiia Lehtinen (19) kokivat elämänsä yllätyksen muutama viikko sitten. Posti toi heille kirjekuoret, joissa oli Presidentinlinnan leima päällä. Hämmästyneinä nuoret vastaanottivat kutsut itsenäisyyspäivän vastaanotolle Presidentinlinnaan.

– Kutsu tuli täysin yllätyksenä. Pienintäkään aavistusta ei ollut, että sellainen voisi olla tulossa, Pihlajamäki toteaa Lehtisen nyökytellessä vieressä.

Suositukset

Syy kutsuille selvisi myöhemmin. Nuorten syrjäytymistä vastaan perustettu Me-säätiö oli etsinyt jokaisesta maakunnasta kahta nuorta, tyttöä ja poikaa. Vaatimuksena oli, että nuoret ovat omalla toiminnallaan edistäneet harrastustoiminnassa, koulussa, työpaikalla tai omalla asuinalueellaan myönteistä ja kannustavaa toimintakulttuuria, ja tekevät rakentavaa yhteistyötä kaikkien kanssa yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Kauhajoen vapaa-aikatoimenjohtaja Paula Kallionpää suositteli Kauhajoelta ehdokkaiksi Pihlajamäkeä ja Lehtistä, jotka tulivatkin valituiksi.

Pihlajamäki työskentelee Kauhajoen kaupungin Liikkuva koulu -hankkeessa. Hän ohjaa ala-asteilla liikuntakerhoja. Itse hän on pelannut koripalloa jo 12 vuotta ja on mukana Karhubasketin korisliigajoukkueessa. Pihlajamäki on myös valmentanut koripallojunioreita.

Lehtinen puolestaan kirjoitti ylioppilaaksi viime keväänä ja opiskelee nyt Seinäjoen avoimen ammattikorkeakoulun kautta liiketalouden polkuopintoja. Hän on harrastanut cheerleadingia vuodesta 2006 lähtien. Valmentamisen Lehtinen aloitti vuona 2012 ja nykyään hän toimii myös Karhun cheerleading-jaoston johtokunnassa.

Epäuskoa ilmassa

Suosituksia antaessaan edes Kallionpää ei tiennyt, että mitä tarkoitusta varten nimiä kysyttiin. Myöhemmin kävi ilmi, että Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on halunnut tänä vuonna kutsua Linnaan jokaisesta maakunnasta kaksi nuorta. Pihlajamäki ja Lehtinen pääsevät edustamaan kutsuilla Etelä-Pohjanmaata.

Nuorten ajatuksista ja odotuksista Linnan juhlien suhteen voit lukea enemmän 1.12.2017 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 10.10.2018 11:52

Tänään vietetään Aleksis Kiven eli suomalaisen kirjallisuuden päivää. Kiven kirjoittaessa näytelmiään ja kirjojaan 1860-luvulla Suomessa elettiin kansallisen heräämisen aikaa, jolle olivat lähtölaukauksen antaneet muun muassa Elias Lönnrotin kokoama Kalevala-eepos (1835/1849).

Lue lisää »
Blogi / 12.10.2018 14:17

Kauhajoen Kamut on kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse ry:n alajaosto, joka perustettiin kymmenen vuotta sitten. Kävin haastattelemassa kamuja viime maanantaina. Ihmisten ja yhteiskunnan suhtautuminen kehitys- ja muihin vammaisiin on muuttunut myönteisempään suuntaan kuin mitä se oli vielä muutamia vuosikymmeniä sitten.

Lue lisää »