Etusivu » Kulttuuri
Kulttuuri / 04.12.2017 16:00

Itsenäisyyspäivänä miehen ikään

Kauhajoen helluntaiseurakunnan pastori Petri Nurminen viettää 60-vuotispäiviään samaan aikaan, kun isänmaa täyttää sata vuotta.

Jari-Pekka Laitio-Ramone, teksti ja kuva

Kauhajoen helluntaiseurakunnan pastori Petri Nurminen täyttää itsenäisyyspäivänä 60 vuotta. Turussa syntynyt Nurminen asui siellä ensimmäiset vuotensa Aurajoen rannalla sijaitsevassa talossa.

Ylioppilaaksi 1977 kirjoitettuaan hän meni ensin armeijaan ja sitten vuodeksi Kauniaisiin Suomen Raamattuopistoon. Nurminen tuli uskoon vuonna 1973 ja liittyi baptistiseurakuntaan.

– Olin sitten parin vuoden ajan baptistiseurakunnassa nuorisotyöntekijänä, kunnes muutimme Kauhajoelle ja olin täällä baptistiseurakunnassa pastorina 1982-87. Seuraavaksi muutimme kuudeksi vuodeksi Poriin, josta siirryimme noin kymmeneksi vuodeksi tekemään lähetystyötä itärajalle. Olin vuorotellen viikon Suomessa ja viikon Venäjällä, Nurminen kertoi.

Karjalasta Pohjanmaalle

Seuraavaksi hän työskenteli pari vuotta Tohmajärven helluntaiseurakunnassa pastorina. Sitten Nurmiset muuttivat Pietarsaareen.

– Minulla ja Sirkku-vaimollani on neljä lasta ja kolme lastenlasta. Tyttäremme asuu Tampereella. Pojistamme vanhin asuu Lappeenrannassa ja kaksi muuta pääkaupunkiseudulla. Sirkku työskentelee Pietarsaaressa luokanopettajana. Itse työskentelin Pietarsaaressa kahdeksan vuotta, kunnes minut kutsuttiin Kauhajoen helluntaiseurakuntaan pastoriksi 2013, Petri Nurminen selvitti.

Nurminen tunnetaan helposti lähestyttävänä ja idearikkaana pastorina.

– Erilaisten ihmisten ja kulttuurien parissa toimiminen on aina auttanut minua sopeutumaan erilaisiin olosuhteisiin. Tässä työssä on hyvä osata kaikenlaisia asioita maan ja taivaan väliltä. Lähetystyöasioissa olen voinut kehittää osaamistani, kun on pitänyt tehdä monenlaisia ratkaisuja.

Yhteistyötä

Noin 300-jäseninen Kauhajoen helluntaiseurakunta tekee yhteistyötä lähiseurakuntien kanssa. Kesällä kaupungissa järjestettiin Suupohjan Kesäjuhlat. Tilaisuuksia oli neljänä päivänä. Mukana järjestelyissä olivat Kauhajoen, Kurikan, Kurikan Jalasjärven, Teuvan ja Kristiinankaupungin helluntaiseurakunnat ja närpiöläinen Filadelfia-seurakunta. Nurminen on tottunut tekemään yhteistyötä ruotsinkielisten kanssa.

– Sellainen pyrkimys, että haluaa käyttää toisen äidinkieltä, poistaa henkisiä esteitä. Haluamme olla monikulttuurinen seurakunta. Siihen on perua vanhastaankin, kun jäsenissämme on paljon romaneita. Lähivuosina jäseniksi on tullut maahanmuuttajia, Nurminen kertoi.

Hän myös musisoi helluntaiseurakunnan tilaisuuksissa.

Lue Petri Nurmisen ajatuksista enemmän 1.12.2017 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 12.04.2018 09:08

Suomalaisista evankelisluterilaisen kirkon jäseniä on tätä nykyä hieman yli 71 prosenttia. Etelä-Pohjanmaalla kirkkoon kuuluu noin 80-90 prosenttia asukkaista. Kauhajoen seurakuntaan kuuluu 86,2 prosenttia paikkakunnan asukkaista. Länsimaisittain olemme hyvin uskonnollista kansaa.

Lue lisää »
Blogi / 14.03.2018 10:33

Me olemme tottuneet näyttämään kanta-asiakaskorttia milloin missäkin kaupassa. Jossain kortin vilauttamisesta saa bonusta, toisessa kaupassa kortille plopsahtaa plussia. Monella erikoisliikkeelläkin on omat korttinsa tai passinsa, joilla määrätyn ostomäärän jälkeen saa alennusta. Korttiärjestelmiä on kritisoitu siitä, että ne ovat kalliita ja nostavat tuotteiden hintaa. Jo vuosia sitten asiantuntija totesi, että kanta-asiakaskorttijärjestelmä maksaa kaupalle yhtä paljon rahaa kuin hävikki. Nyt on hävikkiä saatu pienennettyä; miten on korttijärjestelmän kustannusten?

Lue lisää »