Etusivu » Kulttuuri
Kulttuuri / 05.01.2018 09:35

Kerro meille Kauhajoen positiivisista asioista!

Kauhajoen keskustassa sijaitseva Sanssinkartano on todellinen helmi. Sen rakennutti Axel Wilhelm von Schantz vuonna 1863. Suku myi kartanon tiloineen Kauhajoen kunnalle vuonna 1903. Nykyisin kartanossa järjestetään juhla- ja edustustilaisuuksia sekä konsertteja ja taidenäyttelyitä. Kuva: Kauhajoki-lehden arkisto.

Reetta Pitkäkoski, teksti

Alkanut vuosi on Kauhajoen juhlavuosi, sillä kotikaupunkimme täyttää tänä vuonna 150 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Kauhajoki-lehti haluaa kääntää katseet positiivisiin asioihin ja herätellä myös lukijoitamme huomioimaan kaikki ne asiat, jotka Kauhajoella on hyvin. Valittajia löytyy aina, ja niin kovin usein esiin nostetaan vain negatiivisia asioita. Mitäpä jos siis kaikki keskittyisimme tänä vuonna etsimään kaupungistamme positiivisia ja hyviä asioita?

Huomio positiiviseen

Kauhajoki-lehti aikoo nostaa positiivisia ja hyviä asioita Kauhajoelta esiin viikoittain. Esiin nostettu asia voi olla mitä vain; hyvä palvelu, kaunis maisema, tyylikäs rakennus, hyvät harrastusmahdollisuudet, aktiivinen järjestö, yritys tai miksei vaikka joku yksittäinen henkilökin. Nostojen tarkoitus on herättää positiivista henkeä ja kohdistaa huomio siihen, että meillä on täällä Kauhajoella monet asiat todella hyvin. Meiltä löytyy osaamista, ideoita, tekemisen meininkiä, ylpeyden aiheita ja hyviä tyyppejä vaikka millä mitalla!

Ehdota hyviä asioita!

Myös lukijoillamme on mahdollisuus osallistua positiivisten asioiden keräämiseen. Kerro meille, mikä Kauhajoella on mielestäsi hyvin. Voit lähettää ajatuksia, ehdotuksia tai kuvia, myös perustelut ovat toivottuja. Ehdotuksia voi laittaa lehden toimitukselle sähköpostilla osoitteeseen toimitus@kauhajoki-lehti.fi tai konttorin postiosoitteeseen Kauhajoki-lehti, Puistotie 25, PL 5, 61800 Kauhajoki. Muista laittaa viestiisi tunnisteeksi maininta ”Positiivista Kauhajoelta”.

Pääkirjoitus / 12.04.2018 09:08

Suomalaisista evankelisluterilaisen kirkon jäseniä on tätä nykyä hieman yli 71 prosenttia. Etelä-Pohjanmaalla kirkkoon kuuluu noin 80-90 prosenttia asukkaista. Kauhajoen seurakuntaan kuuluu 86,2 prosenttia paikkakunnan asukkaista. Länsimaisittain olemme hyvin uskonnollista kansaa.

Lue lisää »
Blogi / 14.03.2018 10:33

Me olemme tottuneet näyttämään kanta-asiakaskorttia milloin missäkin kaupassa. Jossain kortin vilauttamisesta saa bonusta, toisessa kaupassa kortille plopsahtaa plussia. Monella erikoisliikkeelläkin on omat korttinsa tai passinsa, joilla määrätyn ostomäärän jälkeen saa alennusta. Korttiärjestelmiä on kritisoitu siitä, että ne ovat kalliita ja nostavat tuotteiden hintaa. Jo vuosia sitten asiantuntija totesi, että kanta-asiakaskorttijärjestelmä maksaa kaupalle yhtä paljon rahaa kuin hävikki. Nyt on hävikkiä saatu pienennettyä; miten on korttijärjestelmän kustannusten?

Lue lisää »