Etusivu » Kulttuuri
Kulttuuri / 05.01.2018 09:35

Kerro meille Kauhajoen positiivisista asioista!

Kauhajoen keskustassa sijaitseva Sanssinkartano on todellinen helmi. Sen rakennutti Axel Wilhelm von Schantz vuonna 1863. Suku myi kartanon tiloineen Kauhajoen kunnalle vuonna 1903. Nykyisin kartanossa järjestetään juhla- ja edustustilaisuuksia sekä konsertteja ja taidenäyttelyitä. Kuva: Kauhajoki-lehden arkisto.

Reetta Pitkäkoski, teksti

Alkanut vuosi on Kauhajoen juhlavuosi, sillä kotikaupunkimme täyttää tänä vuonna 150 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Kauhajoki-lehti haluaa kääntää katseet positiivisiin asioihin ja herätellä myös lukijoitamme huomioimaan kaikki ne asiat, jotka Kauhajoella on hyvin. Valittajia löytyy aina, ja niin kovin usein esiin nostetaan vain negatiivisia asioita. Mitäpä jos siis kaikki keskittyisimme tänä vuonna etsimään kaupungistamme positiivisia ja hyviä asioita?

Huomio positiiviseen

Kauhajoki-lehti aikoo nostaa positiivisia ja hyviä asioita Kauhajoelta esiin viikoittain. Esiin nostettu asia voi olla mitä vain; hyvä palvelu, kaunis maisema, tyylikäs rakennus, hyvät harrastusmahdollisuudet, aktiivinen järjestö, yritys tai miksei vaikka joku yksittäinen henkilökin. Nostojen tarkoitus on herättää positiivista henkeä ja kohdistaa huomio siihen, että meillä on täällä Kauhajoella monet asiat todella hyvin. Meiltä löytyy osaamista, ideoita, tekemisen meininkiä, ylpeyden aiheita ja hyviä tyyppejä vaikka millä mitalla!

Ehdota hyviä asioita!

Myös lukijoillamme on mahdollisuus osallistua positiivisten asioiden keräämiseen. Kerro meille, mikä Kauhajoella on mielestäsi hyvin. Voit lähettää ajatuksia, ehdotuksia tai kuvia, myös perustelut ovat toivottuja. Ehdotuksia voi laittaa lehden toimitukselle sähköpostilla osoitteeseen toimitus@kauhajoki-lehti.fi tai konttorin postiosoitteeseen Kauhajoki-lehti, Puistotie 25, PL 5, 61800 Kauhajoki. Muista laittaa viestiisi tunnisteeksi maininta ”Positiivista Kauhajoelta”.

Pääkirjoitus / 10.10.2018 11:52

Tänään vietetään Aleksis Kiven eli suomalaisen kirjallisuuden päivää. Kiven kirjoittaessa näytelmiään ja kirjojaan 1860-luvulla Suomessa elettiin kansallisen heräämisen aikaa, jolle olivat lähtölaukauksen antaneet muun muassa Elias Lönnrotin kokoama Kalevala-eepos (1835/1849).

Lue lisää »
Blogi / 12.10.2018 14:17

Kauhajoen Kamut on kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse ry:n alajaosto, joka perustettiin kymmenen vuotta sitten. Kävin haastattelemassa kamuja viime maanantaina. Ihmisten ja yhteiskunnan suhtautuminen kehitys- ja muihin vammaisiin on muuttunut myönteisempään suuntaan kuin mitä se oli vielä muutamia vuosikymmeniä sitten.

Lue lisää »