Etusivu » Kulttuuri
Kulttuuri / 28.02.2018 15:54

Musiikki on iso osa Tiituksen elämää

Lukiossa opiskelevalla Tiitus Uusitalolla on lahjoja laulamiseen ja soittamiseen. Hän esiintyi muun muassa Koulukeskuksella järjestetyssä Suomen 100-vuotisjuhlassa, jossa hän lauloi Lauri Tähkän kappaleen Minun Suomeni. Panula-opistossa hän on opiskellut sähköbasson soittoa.

Reetta Pitkäkoski, teksti ja kuva

Lukion toisella luokalla opiskelevan Tiitus Uusitalon (17) elämässä musiikki näyttelee suurta roolia. Hänen kiinnostuksensa musiikkia kohtaan heräsi jo hyvin nuorena.

– Olen ollut pienestä lähtien musikaalinen. Neljävuotiaana minulla oli leikkilapio ja leikin, että se oli kitara, Uusitalo kertoo.

– Musiikki on yksi tärkeimmistä asioista elämässäni. Olen kotona pääasiassa aina kuulokkeet korvilla. Harrastuksetkin liittyvät pitkälti musiikkiin. Musiikki auttaa minua keskittymään ja rauhoittumaan, jos on esimerkiksi stressiä kouluasioista, hän jatkaa.

Uutta ajanvietettä

Vaikka Uusitalo on ollut musiikin ystävä pienestä pitäen, soittoharrastuksen hän aloitti virallisesti vasta vuonna 2011. Siihen asti jalkapallo oli ollut elämässä ykkössijalla. Kun kohdalle sattui loukkaantuminen, joka piti Tiituksen sivussa pelikentiltä pidemmän aikaa, oli aika ajatella muuta ajanvietettä.

– Olin kyllä halunnut aloittaa soittoharrastuksen jo aiemminkin, mutta kun loukkaannuin, se tuli ajankohtaiseksi. Aloin soittaa Panula-opistossa sähköbassoa.

Uusitalo paljastaa, että sähköbasso oli alunperin hänen soitinvaihtoehdoistaan vasta kolmas. Ensisijainen vaihtoehto oli kitara ja toinen rummut. Hän pääsi soittamaan sähköbassoa, mikä oli aluksi pettymys, mutta osoittautui myöhemmin täysin oikeaksi valinnaksi.

– Ajattelin silloin, ettei se basso edes kuulu mihinkään. Usein ajatellaan, että musiikin taustalla on vain rummut, eikä huomata, että basso on siinä ihan yhtä tärkeässä osassa, Uusitalo pohtii.

Lue Tiitus Uusitalon mietteistä enemmän 28.2.2018 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 03.07.2019 11:34

Kauhajoelta on valtion hallinnon palvelut hävinneet tällä vuosikymmenellä askel kerrallaan. Ensin lähti verotoimisto ja sitten käräjäoikeuden istuntopaikka täällä lakkautettiin. Poliisi ja poliisiasema kaupungissa edelleen on, mutta siellä ei kohta enää ole omia rikostutkijoita, vaan tuo osa poliisityöstä hoidetaan jatkossa Seinäjoelta käsin.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus