Etusivu » Kulttuuri
Kulttuuri / 28.02.2018 15:54

Musiikki on iso osa Tiituksen elämää

Lukiossa opiskelevalla Tiitus Uusitalolla on lahjoja laulamiseen ja soittamiseen. Hän esiintyi muun muassa Koulukeskuksella järjestetyssä Suomen 100-vuotisjuhlassa, jossa hän lauloi Lauri Tähkän kappaleen Minun Suomeni. Panula-opistossa hän on opiskellut sähköbasson soittoa.

Reetta Pitkäkoski, teksti ja kuva

Lukion toisella luokalla opiskelevan Tiitus Uusitalon (17) elämässä musiikki näyttelee suurta roolia. Hänen kiinnostuksensa musiikkia kohtaan heräsi jo hyvin nuorena.

– Olen ollut pienestä lähtien musikaalinen. Neljävuotiaana minulla oli leikkilapio ja leikin, että se oli kitara, Uusitalo kertoo.

– Musiikki on yksi tärkeimmistä asioista elämässäni. Olen kotona pääasiassa aina kuulokkeet korvilla. Harrastuksetkin liittyvät pitkälti musiikkiin. Musiikki auttaa minua keskittymään ja rauhoittumaan, jos on esimerkiksi stressiä kouluasioista, hän jatkaa.

Uutta ajanvietettä

Vaikka Uusitalo on ollut musiikin ystävä pienestä pitäen, soittoharrastuksen hän aloitti virallisesti vasta vuonna 2011. Siihen asti jalkapallo oli ollut elämässä ykkössijalla. Kun kohdalle sattui loukkaantuminen, joka piti Tiituksen sivussa pelikentiltä pidemmän aikaa, oli aika ajatella muuta ajanvietettä.

– Olin kyllä halunnut aloittaa soittoharrastuksen jo aiemminkin, mutta kun loukkaannuin, se tuli ajankohtaiseksi. Aloin soittaa Panula-opistossa sähköbassoa.

Uusitalo paljastaa, että sähköbasso oli alunperin hänen soitinvaihtoehdoistaan vasta kolmas. Ensisijainen vaihtoehto oli kitara ja toinen rummut. Hän pääsi soittamaan sähköbassoa, mikä oli aluksi pettymys, mutta osoittautui myöhemmin täysin oikeaksi valinnaksi.

– Ajattelin silloin, ettei se basso edes kuulu mihinkään. Usein ajatellaan, että musiikin taustalla on vain rummut, eikä huomata, että basso on siinä ihan yhtä tärkeässä osassa, Uusitalo pohtii.

Lue Tiitus Uusitalon mietteistä enemmän 28.2.2018 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 30.01.2019 18:43

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira määräsi Esperi Care Oy:n omistaman ja Kristiinankaupungissa sijaitsevan hoivakoti Ulrikan toiminnan keskeytettäväksi viime viikon torstaina. Valviran mukaan puutteita oli muun muassa henkilöstön riittävyydessä, perushoidossa ja -hoivassa sekä lääkehoidossa. Myös muista yrityksen yksiköistä on tullut esiin ongelmia.

Lue lisää »
Blogi / 20.02.2019 11:22

Nykyajan elämänmenoa seuratessa tuntuu usein siltä, että arvojen, periaatteiden ja uskollisuuden arvostus on yhteiskunnassa heikentynyt. Arvoista puhutaan esimerkiksi politiikassa paljon, mutta ne otetaan esille vasta sitten, kun joku kriisi tai ongelmatilanne tulee eteen. Hyvä esimerkki tästä on vanhusten hoitoa ja hoivaa koskeneet Esperi Care- ja Attendo-tapaukset. Tähän saakka näissä tapauksissa ainoat arvot tai arvovalinnat ovat koskeneet taloutta, kustannustehokkuutta ja halpaa hintaa.

Lue lisää »