Etusivu » Kulttuuri
Kulttuuri / 20.07.2018 10:19

Henri Korpi haluaa kuvaajaksi muodin maailmaan

Henri Korpi on perustanut oman 4H-yrityksen, jonka kautta hän pääsee turvallisesti kokeilemaan omia siipiään yrittäjänä ja valintaansa hän on enemmän kuin tyytyväinen.

Erja Pekkala, teksti ja kuva

Herkän ja sielukkaan oloinen nuorimies istuu puiston penkillä. Katse on suunnattu kaukaisuuteen, kun hän kertoo unelmistaan ja haaveistaan valokuvaajan ammatissa. Tavoite ei ole Topeekan varrella, vaan suuri maailma vetää puoleensa.

– Haaveena on menestyä valokuvaajana ja olisi mahtavaa päästä tekemään muotikuvauksia jollekin suurelle lehdelle. Vogue tai joku muu olisi aivan huikeaa. Haluaisin kuvata erilaisia asioita, lähteä kuvauskeikoille ja tehdä jotain suurta. Jos pääsisin, lähtisin heti ulkomaille töihin, kahdeksantoistavuotias Henri Korpi maalailee ajatuksiaan.

Oppia käytännöstä

Matka kohti tavoitteita on jo alkanut. Pienen pojan unelma-ammatista on tullut totta. Korpi on saanut oppisopimuspaikan Kauhajoelta Linnax Oy:n kuvaajana ja markkinointiapulaisena. Korpi opiskeli Suupohjan ammatti-instituutissa media-assistentiksi, mutta vaihtoi päiväopiskelun käytännöllisempään vaihtoehtoon.

– Olin PlayCity-leirillä joskus viidennellä tai kuudennella luokalla. Siellä sain kokeilla järjestelmäkameralla kuvaamista ja se oli tosi mahtavaa. Sain myöhemmin oman kameran ja aloin harjoitella. Katsoin ammattilaisten kuvista mallia ja pyrin koko ajan parempaan lopputulokseen. Kuvailin kaikenlaista ja päädyin hakemaan opiskelupaikkaa. Olen kuitenkin käytännön ihminen ja otin heti vastaan minulle tarjotun oppisopimuspaikan.

Ensiaskeleet yrittäjänä

Kunnianhimoinen ja tavoitteisiinsa keskittynyt nuori on perustanut oman 4H-yrityksen, jonka kautta hän pääsee turvallisesti kokeilemaan omia siipiään yrittäjänä ja valintaansa Korpi on enemmän kuin tyytyväinen.

– Parisen kuukautta sitten päätin perustaa yrityksen, jota tukee 4H-yhdistys sekä yritysneuvoja. Tämä on nuorelle riskitön vaihtoehto ja teen töitä omilla ehdoillani itse itseni pomona. Vapaa-ajan saan täyttymään kuvauksista jo nyt, sillä erilaisia henkilökuvauksia luonnonmiljöössä riittää. Nyt on käynyt kuvauksissa paljon rippilapsia.

4H-yrittäjänä nuori voi olla, kunnes täyttää 28 vuotta tai tuloraja tulee vastaan.

– Ensin en ymmärtänytkään, kuinka helppoa tällainen yrittäjyys on ja kuinka positiivinen ja hyvä valinta tämä minulle oli, Korpi iloitsee.

Näkyvyys yrittäjänä on poikinut tilaisuuden päästä näyttämään taitoja ja suunnitelmissa on valokuvauskurssin veto syksylle ja keväälle.

Lue enemmän Henri Korven ajatuksista ja tulevaisuuden näkemyksistä 20.7.2018 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 13.12.2018 10:26

Polttoaineen ja ajoneuvojen verotuksen kiristys, tiemaksujen käyttöönotto ja pysäköinnin hinnoittelu. Myös bensiini- ja dieselautojen myynti aiotaan saada päättymään vuoteen 2035 mennessä. ”Liikenteen ilmastopolitiikan asiantuntijaryhmä” esittää näitä peliliikkeitä raportissaan, jossa on etsitty keinoja poistaa liikenteen kasvihuonepäästöt kokonaan vuoteen 2045 mennessä. Raportti luovutettiin pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille (kesk.) eilen.

Lue lisää »
Blogi / 22.01.2019 14:06

Rahoitusmaailma on verkkoajan myötä kokenut rajun muutoksen, kun perinteisten pankkien ohella laina- ja luottoliiketoimintaan ovat tulleet mukaan erilaiset pikavippi- ja vertaislainayhtiöt. Pikavipit ovat olleet varsinkin nuorten suosiossa, koska niitä on voinut ottaa kännykkäviesteillä tai verkkosivuilta. Vippirahalla on usein rahoitettu nopeita ja huuruisia kulutuspäätöksiä - vaateostoksia tai baari- ja bileiltoja.

Lue lisää »