Etusivu » Kulttuuri
Kulttuuri / 14.10.2018 16:45

Vuorelan maalauksia Hella-galleriassa

Eine Vuorelan oma suosikki Hella-galleriassa olevista maalauksista on oikealla puolella oleva Päivä pulkassa, missä on kuvattuna vanha mummo siivouksen keskellä.

Eveliina Mäki, teksti ja kuva

Hella-galleriassa on lokakuun loppuun asti esillä Eine Vuorelan taidenäyttely Matkan varrelta. Nimensä mukaan esillä oleva taide on matkan varrelta eli teoksia on useammalta vuosikymmeneltä. Näyttelyssä on öljyväritöiden lisäksi esillä Vuorelan tekemiä hitsaustöitä.

Vuorela on alun perin lähtöisin Kainuusta, mutta 18-vuotiaana hän pakkasi kassin ja muutti Helsinkiin. Kauhajoki on hänelle rakas kaupunki, sillä edesmennyt puoliso oli kauhajokinen. Hän viettää mielellään vapaa-aikaansa Kauhajoella tyttärensä luona.

– Hella-gallerian valaistus on hyvin otollinen taidenäyttelylle, joten tämä on hyvä paikka pitää näyttely, hän kehuu.

Vuorelalle on tärkeää, että hänen maalauksissaan näkyy siveltimen jälki. Hän ei pidä turhan siloitellusta tyylistä. Nykyään hän ei enää maalaa, ja öljyvärinsäkin hän on lahjoittanut seuraavalle taiteilijalle. Ennen hän maalasi paljon myös muotokuvia tilauksesta.

Näyttelyssä olevista töistä hänen lempityönsä on Päivä pulkassa.

– Minusta tuntuu, ettei vanhoja ihmisiä kuvata taiteessa usein. Siitä sainkin idean tähän maalaukseen, tahdoin maalata mummon, Vuorela kertoo maalauksen synnystä.

Juttu on julkaistu Kauhajoki-lehdessä 12.10.2018.

Pääkirjoitus / 13.12.2018 10:26

Polttoaineen ja ajoneuvojen verotuksen kiristys, tiemaksujen käyttöönotto ja pysäköinnin hinnoittelu. Myös bensiini- ja dieselautojen myynti aiotaan saada päättymään vuoteen 2035 mennessä. ”Liikenteen ilmastopolitiikan asiantuntijaryhmä” esittää näitä peliliikkeitä raportissaan, jossa on etsitty keinoja poistaa liikenteen kasvihuonepäästöt kokonaan vuoteen 2045 mennessä. Raportti luovutettiin pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille (kesk.) eilen.

Lue lisää »
Blogi / 22.01.2019 14:06

Rahoitusmaailma on verkkoajan myötä kokenut rajun muutoksen, kun perinteisten pankkien ohella laina- ja luottoliiketoimintaan ovat tulleet mukaan erilaiset pikavippi- ja vertaislainayhtiöt. Pikavipit ovat olleet varsinkin nuorten suosiossa, koska niitä on voinut ottaa kännykkäviesteillä tai verkkosivuilta. Vippirahalla on usein rahoitettu nopeita ja huuruisia kulutuspäätöksiä - vaateostoksia tai baari- ja bileiltoja.

Lue lisää »