Etusivu » Kulttuuri
Kulttuuri / 15.10.2018 17:39

Walkers täyttyi Miklun faneista

Tubettaja Mike Bäck tapasi toissalauantaina fanejaan Kauhajoen Walkers-kahvilassa.

Geokätköily on harrastus, joka vie mukanaan. Näin sanoo ainakin Hanna Marjaniemi, joka on harrastanut lajia nelisen vuotta.

Eveliina Mäki, teksti ja kuvat

Walkersin tiloissa käy kauhea kuhina. Monet silmäparit tiirailevat ympärilleen, joko hän pian saapuu estradille. Puheensorinan keskeltä erottaa selkeän innostuksen ja kaikkien katse on nauliintunut kohtaan, johon hänen pitäisi pian saapua. Sitten hän, 193 senttimetriä pitkä nuori mies saapuu ja Walkers räjähtää täyteen kiljuntaa, taputuksia ja näkyy joukossa myös muutama ilonkyynel. Hän on tubettaja Mike Bäck.

Elinvoimainen #Suupohja viestii -hanke käynnistyi elokuussa 2017. Hankkeen yhtenä tavoitteena on Suupohjan alueen tunnettuuden ja näkyvyyden lisääminen, missä se varmasti onnistui kutsuessaan Bäckin vierailemaan. Lauantaina Bäck kiersi puhumassa Kauhajoella, Teuvalla, Karijoella ja Isojoella.

Kaiken alku

Ensin Bäck kertoi uransa synnystä tubettajana. Jo lapsena hän koki tahtovansa ilahduttaa ja naurattaa muita ihmisiä. Tästä syystä hän alkoi lapsena soittaa kitaraa, mikä ei kuitenkaan lähtenyt käyntiin odotetulla tavalla.

– Perheeni ei nauttinut tästä ilahduttamisyrityksestä. Etenkään Roni, hän sanoo saaden yleisön nauramaan.

Roni Bäck on hänen isoveljensä, joka on ammatiltaan tubettaja. Aluksi Mike Bäck seikkaili veljensä videoilla vieraana, ennen kuin avasi oman Youtube-kanavan.

Kiusaamisen keskellä

Bäck kertoo kokeneensa kiusaamista lapsena isoveljiensä toimesta.

– Ei se ollut enää normaalia sisarusten välistä nälvintää, vaan kunnon kiusaamista, hän kertoo.

Veljekset haukkuivat ja nöyryyttivät pikkuveljeään. Nykyään veljesten välit ovat onneksi lämpimät. Tämän lisäksi kuvioissa oli myös koulukiusaamista, jota hän kertoo nähneensä joka päivä ala-asteella ollessaan. Tämä vahvisti Bäckin halua saada ihmiset nauramaan.

Päivän vitsinkertoja

Sitten tuli aika, kun Bäck tahtoi opetella hauskaksi. Hän alkoi ahmia piirrettyjä ja komedioita.

– Ja vannon, ettei maailmassa ole vitsiä, jota en ole kuullut. Jos joku keksii vitsin, jota en ole vielä kuullut niin ihme, nuori mies vakuuttaa.

Tämä johti siihen, ettei nuori mies halunnut jakaa elämästään enää mitään, mitä hän ei kokenut hauskaksi tai kiinnostavaksi.

– En puhunut koulupäivien aikana käytännössä mitään. Ainut kerta kun avasin suuni oli, kun kerroin päivän vitsin, hän kertoo.

Ujous alkoi kuitenkin kariutua, kun Roni pyysi häntä kanavalleen vierailemaan. Hetken aikaa yleisön kanssa keskustellaankin siitä, mikä on ollut ensimmäinen video, johon Bäck on osallistunut.

Kysymyshetki

Yleisö sai kysyä kysymyksiä tilaisuuden lopussa. Bäckiltä tiedusteltiin hänen juoksucooperin tuloksiaan ja millaiselta paikalta Kauhajoki vaikuttaa. Lisäksi yleisöä kiinnosti tubettamisen parhaimmat ja vaikeimmat asiat.

– Parasta on seuraajien näkeminen ja tapaaminen, Bäck sanoo empimättä.

Vaikeimmaksi asiaksi hän sanoo sen, miten hänen tulonsa ovat riippuvaisia luvuista, jotka hänen kanavallaan pyörivät. Koskaan ei voi ennustaa, millaisen vastaanoton seuraava video saa, mikä taas vaikuttaa videosta saataviin tuloihin.

– Se ei riitä, että olen itse tehnyt mielestäni hyvän videon, vaan sen pitää saada myös paljon näyttökertoja, että saan siitä rahaa, hän avaa tubettamisen toistakin puolta.

Paikalliset innoissaan

Paikalliset nuoret olivat myös innoissaan Miklun vierailusta.

– Kivaa, kun on saatu Miklu Kauhajoelle ja kerrankin täällä tapahtuu jotain, sanoo Leevi Tuovinen.

Ystävykset Tiia-Maria Blommendahl ja Sara-Olivia Sippola olivat myös paikalla.

– Miklu on paras heti Ronin jälkeen, sanoo Sippola.

– Minä kyllä sanoisin että Miklu on parempi kuin Roni, sillä hän on koko ajan niin energinen, vastaa Blommendahl.

Lue koko juttu 12.10.2018 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 29.05.2019 15:37

Kauhajoen liikuntahalli oli käytännössä ääriään myöten täynnä viime sunnuntaina, kun Karhubasket kohtasi Korisliigan viidennessä finaaliottelussa Kouvolan Kouvot. Oranssiin käytännössä sonnustautunut sali raikui korishuumaa, kun 1 714 henkeä seurasi Jussi Laakson valmentaman ja kapteeni Bojan Sarcevicin johtaman kotijoukkueen iloista matkaa kohti otteluvoittoa ja Suomen mestaruutta. Pantteri-patsas - jo viime vuoden keväällä kauhajokisille tutuksi tullut mestaruuden merkki - sai jälleen jäädä pohjalaisille lakeuksille.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus