Etusivu » Kulttuuri
Kulttuuri / 02.12.2018 03:01

Erilainen joulukonsertti pääkirkossa

Kauhajoen kirkko on päivän konsertin näyttämö.

Kauhajoen pääkirkossa on sunnuntaina luvassa monipuolista taiturointia, sillä silloin siellä esiintyvät Meidän joulu -konsertissa ammattimuusikot Teppo Ali-Mattila, Markus Ketola ja Ralf Nyqvist, laulaja Hannu Panula, kontrabasisti Vesa Ojaniemi, Panula-opiston opettajien jousikvartetti, Panula-opiston nuoria muusikoita sekä Romuald Podlesnyn johtama Kauhajoen Kamarikuoro.

– Tähän asti minulla on ollut ilo tuoda jostain ulkopuolelta artisteja, mutta nyt käännetään pakka siihen malliin, että teemme ja näytämme yhdessä, miten paljon osaamista on suhteellisen pienellä paikkakunnalla (Kauhajoella), mietti Markus Ketola.

Meidän joulu on osa hänen ideoimaa konserttisarjaa, jonka avaustilaisuus oli keväällä Kauhajoella ollut Club For Five + Markus Ketola Quartet -konsertti. Ketola toimii Suomen Kulttuurirahaston tukeman konserttisarjan tuottajana.

– Meidän joulu liittyy Kauhajoen 150-vuotisjuhlateemaan.

Jazz & Blues Club Kauhajoki on konsertin yhteistyökumppani.

– Olemme paikallisesti mukana vähän kuin apupyörinä Ketolalle. Se on mahtava asia, että hän haluaa tuottaa tänne synnyinkuntaansa merkittäviä konsertteja. Tämän tilaisuuden onnistuminen vaikuttaa siihen, mitä voimme jatkossa järjestää. Vaikka mukana ovat Ketola, Nyqvist ja Ali-Mattila, ei kyseessä ole kolmen tähden esiintyminen, vaan monipuolisessa tapahtumassa esiintyy noin 40 tähteä, korosti yhdistyksen aktiivi Mikko Yli-Pentilä.

Lue aiheesta enemmän 28.11.2018 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 30.01.2019 18:43

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira määräsi Esperi Care Oy:n omistaman ja Kristiinankaupungissa sijaitsevan hoivakoti Ulrikan toiminnan keskeytettäväksi viime viikon torstaina. Valviran mukaan puutteita oli muun muassa henkilöstön riittävyydessä, perushoidossa ja -hoivassa sekä lääkehoidossa. Myös muista yrityksen yksiköistä on tullut esiin ongelmia.

Lue lisää »
Blogi / 20.02.2019 11:22

Nykyajan elämänmenoa seuratessa tuntuu usein siltä, että arvojen, periaatteiden ja uskollisuuden arvostus on yhteiskunnassa heikentynyt. Arvoista puhutaan esimerkiksi politiikassa paljon, mutta ne otetaan esille vasta sitten, kun joku kriisi tai ongelmatilanne tulee eteen. Hyvä esimerkki tästä on vanhusten hoitoa ja hoivaa koskeneet Esperi Care- ja Attendo-tapaukset. Tähän saakka näissä tapauksissa ainoat arvot tai arvovalinnat ovat koskeneet taloutta, kustannustehokkuutta ja halpaa hintaa.

Lue lisää »