Etusivu » Kulttuuri
Kulttuuri / 01.12.2018 10:47

Kauhajoen Joulu on monipuolinen lehti

Kauhajoen Joulun päätoimittaja Loviisa Kautiainen ja kustantajan Kauhajoki-seuran puheenjohtaja Liisa Ruismäki ovat tyytyväisiä lehden sisältöön.

Jari-Pekka Laitio-Ramone, teksti ja kuva

Kauhajoki-Seura ry:n julkaisemassa Kauhajoen Joulu -lehdessä on tänä vuonna yli 40 juttua.

– Suunnittelutyön aloitimme keväällä ja mietimme silloin, ketä haastattelemme. Taaskaan ei ollut pulaa jutuista. Enemmän piti katsoa sitä, ettei niistä tullut liian pitkiä. Kaikki jutut piti olla kasassa syyskuun puoliväliin mennessä, taustoittivat Kauhajoki-Seuran puheenjohtaja Liisa Ruismäki ja päätoimittaja Loviisa Kautiainen.

Nyt ilmestynyt lehti on 61. Kauhajoen Joulu. Kautiainen on sen kymmenes päätoimittaja. Tällä vuosituhannella ennen häntä pestiä ovat hoitaneet Jaakko Uusi-Hakala 1993-2012, Hanna Lehtonen 2013–15 ja Päivi Lahti-Kuusisto 2016–17.

– Minua pyydettiin päätoimittajaksi. Pesti kiinnosti minua. Se on hyvä asia, että Ruismäki ja Irja Niinimäki ovat mukana, sillä he ovat perillä kaikesta. Tänä vuonna halusin olla vähän kuin heidän ”kuunteluoppilaansa.” Ensi vuodelle minulla on jo monia juttuideoita, Kautiainen kertoi.

Ruismäki on osallistunut julkaisun tekoon 1990-luvulta lähtien. Lehden päätoimittajana 1988-92 ollut Niinimäki on toimituskunnan puheenjohtaja. Toimituskuntaan kuuluvat myös Sauli Ketola, Talvikki Lusa, Virpi Myllymäki, Liisa Pääkkönen, Marita Raitio ja Tuomo Tuuri.

– Lehteä tehtiin taas aika kunnianhimoisesti. Perinteen sekä nykypäivän tallentaminen oli lähtökohta. Asiat, jotka ovat nyt ajankohtaisia, ovat 10 vuoden päästä historiaa. Kun tehdään kirjallisuutta tai jotain juttua, voidaan Kauhajoen Joulu kaivaa monesti sellaisessa tilanteessa esiin.

Lue lisää 28.11.2018 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 03.07.2019 11:34

Kauhajoelta on valtion hallinnon palvelut hävinneet tällä vuosikymmenellä askel kerrallaan. Ensin lähti verotoimisto ja sitten käräjäoikeuden istuntopaikka täällä lakkautettiin. Poliisi ja poliisiasema kaupungissa edelleen on, mutta siellä ei kohta enää ole omia rikostutkijoita, vaan tuo osa poliisityöstä hoidetaan jatkossa Seinäjoelta käsin.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus