Etusivu » Kulttuuri
Kulttuuri / 14.12.2018 10:54

Kauhajoki-lehden ja Helsingin Sanomien yhteistyö jatkuu ja laajenee

Helsingin Sanomien ja Kauhajoki-lehden yhteistyö laajenee. Yhteistyöstä oli juttu myös media-alan ammattilehdessä Suomen Lehdistössä lokakuussa. Kuva: Tuulikki Neuvonen.

Erja Pekkala, teksti

Kauhajoen Kunnallislehti Oy ja Sanoma Oyj jatkavat kesällä aloitettua yhteistyötä, jossa Kauhajoki-lehden uutisia on ollut luettavissa Helsingin Sanomien verkkosivuilla päivittäin.

– Pilottikokeilu uutisvaihdosta on ollut kokemuksiltaan myönteistä ja osapuolet ovat päättäneet jatkaa kumppanuutta, kertoo Kauhajoki-lehden päätoimittaja Tuomas Koivuniemi.

Yhteistyö tulee laajenemaan niin, että Kauhajoki-lehden tilaajat saavat jatkossa luettavakseen HS Mini -tilaajana Kauhajoki-lehden uutisten lisäksi Helsingin Sanomien valtakunnalliset ja kansainväliset uutiset sekä teemasisällöt – seitsemänä päivänä viikossa.

– Tilauksen hinta meidän tilaajille on viisi euroa kuukaudessa eli puolen vuoden hinta on kolmekymppiä, kun se normaalisti on 59,40. Kolmasosa Helsingin Sanomissa julkaistuista Kauhajoki-lehden uutisista on luettavissa maksutta. Huomioitavaa on kuitenkin se, että Kauhajoki-lehden tilaajat saavat uutiset luettavakseen aina ensimmäisenä omassa, tilatussa paikallislehdessä. HS-verkossa julkaistaan vain osa tilatun lehden sisällöstä ja vasta lehtijulkaisun jälkeen. Paperilehden tilaaja on siis aina ykkönen, Koivuniemi toteaa.

Paikallislehti on rakas

Yhteistyöstä on tullut hyvää palautetta sekä lehden lukijoilta että Kauhajoelta kotoisin olevilta, mutta muualla asuvilta henkilöiltä.

– Selvästi huomaa, että ihmiset pitävät omaa paikallislehteä rakkaana ja kotiseudun asioiden uutisointia ja esiin nostamista tärkeänä.

Valtakunnallisesti ainutlaatuinen yhteistyö ei ole jäänyt muulta medialta huomaamatta. Asiaa pohti aikaisemmin syksyllä Pasi Kivioja Suomen Kuvalehden kolumnissaan. Myös media-alan oma lehti Suomen Lehdistö teki yhteistyöstä laajan artikkelin lokakuussa.

Pääkirjoitus / 29.05.2019 15:37

Kauhajoen liikuntahalli oli käytännössä ääriään myöten täynnä viime sunnuntaina, kun Karhubasket kohtasi Korisliigan viidennessä finaaliottelussa Kouvolan Kouvot. Oranssiin käytännössä sonnustautunut sali raikui korishuumaa, kun 1 714 henkeä seurasi Jussi Laakson valmentaman ja kapteeni Bojan Sarcevicin johtaman kotijoukkueen iloista matkaa kohti otteluvoittoa ja Suomen mestaruutta. Pantteri-patsas - jo viime vuoden keväällä kauhajokisille tutuksi tullut mestaruuden merkki - sai jälleen jäädä pohjalaisille lakeuksille.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus