Etusivu » Kulttuuri
Kulttuuri / 14.12.2018 10:54

Kauhajoki-lehden ja Helsingin Sanomien yhteistyö jatkuu ja laajenee

Helsingin Sanomien ja Kauhajoki-lehden yhteistyö laajenee. Yhteistyöstä oli juttu myös media-alan ammattilehdessä Suomen Lehdistössä lokakuussa. Kuva: Tuulikki Neuvonen.

Erja Pekkala, teksti

Kauhajoen Kunnallislehti Oy ja Sanoma Oyj jatkavat kesällä aloitettua yhteistyötä, jossa Kauhajoki-lehden uutisia on ollut luettavissa Helsingin Sanomien verkkosivuilla päivittäin.

– Pilottikokeilu uutisvaihdosta on ollut kokemuksiltaan myönteistä ja osapuolet ovat päättäneet jatkaa kumppanuutta, kertoo Kauhajoki-lehden päätoimittaja Tuomas Koivuniemi.

Yhteistyö tulee laajenemaan niin, että Kauhajoki-lehden tilaajat saavat jatkossa luettavakseen HS Mini -tilaajana Kauhajoki-lehden uutisten lisäksi Helsingin Sanomien valtakunnalliset ja kansainväliset uutiset sekä teemasisällöt – seitsemänä päivänä viikossa.

– Tilauksen hinta meidän tilaajille on viisi euroa kuukaudessa eli puolen vuoden hinta on kolmekymppiä, kun se normaalisti on 59,40. Kolmasosa Helsingin Sanomissa julkaistuista Kauhajoki-lehden uutisista on luettavissa maksutta. Huomioitavaa on kuitenkin se, että Kauhajoki-lehden tilaajat saavat uutiset luettavakseen aina ensimmäisenä omassa, tilatussa paikallislehdessä. HS-verkossa julkaistaan vain osa tilatun lehden sisällöstä ja vasta lehtijulkaisun jälkeen. Paperilehden tilaaja on siis aina ykkönen, Koivuniemi toteaa.

Paikallislehti on rakas

Yhteistyöstä on tullut hyvää palautetta sekä lehden lukijoilta että Kauhajoelta kotoisin olevilta, mutta muualla asuvilta henkilöiltä.

– Selvästi huomaa, että ihmiset pitävät omaa paikallislehteä rakkaana ja kotiseudun asioiden uutisointia ja esiin nostamista tärkeänä.

Valtakunnallisesti ainutlaatuinen yhteistyö ei ole jäänyt muulta medialta huomaamatta. Asiaa pohti aikaisemmin syksyllä Pasi Kivioja Suomen Kuvalehden kolumnissaan. Myös media-alan oma lehti Suomen Lehdistö teki yhteistyöstä laajan artikkelin lokakuussa.

Pääkirjoitus / 06.03.2019 14:52

Suomessa järjestetään huhtikuussa eduskuntavaalit ja toukokuussa eurovaalit. Vaalityö on alkanut. Kauhajoella ja naapurikunnissa ehdokkaat ovat olleet tapaamassa äänestävää kansanosaa kauppojen edustoilla ja kylätuvilla sekä agitoimassa omia teemojaan yksityiskodeissa pidetyissä tupailloissa tai kertomassa näkemyksistään vaalipaneeleissa.

Lue lisää »
Blogi / 20.02.2019 11:22

Nykyajan elämänmenoa seuratessa tuntuu usein siltä, että arvojen, periaatteiden ja uskollisuuden arvostus on yhteiskunnassa heikentynyt. Arvoista puhutaan esimerkiksi politiikassa paljon, mutta ne otetaan esille vasta sitten, kun joku kriisi tai ongelmatilanne tulee eteen. Hyvä esimerkki tästä on vanhusten hoitoa ja hoivaa koskeneet Esperi Care- ja Attendo-tapaukset. Tähän saakka näissä tapauksissa ainoat arvot tai arvovalinnat ovat koskeneet taloutta, kustannustehokkuutta ja halpaa hintaa.

Lue lisää »