Etusivu » Pääkirjoitus
Pääkirjoitus / 14.02.2018 13:26

Jokainen päivä on ystävänpäivä

Tänään vietetään ystävänpäivää. Mainonnalla halutaan muistuttaa, että ystäville lähetettäisiin kortteja, ostettaisiin kukkia ja leivoksia. Mutta ystävänpäivä ja ystävyys on muutakin kuin kerran vuodessa. Hyvä ystävä on lähellä ja tukena aina, kun häntä tarvitaan. Ystävyys on molemminpuolista luottamusta ja läheisyyttä välimatkasta riippumatta.

Opiskeluaikana ystävystyimme kämppäkaverini kanssa. Vaikka hän kohta valmistuttuamme lähtikin pääkaupunkiseudulle ja näemme epäsäännöllisesti harvakseltaan, ei ystävyys ole kadonnut. Kun tapaamme, juttu lähtee heti luistamaan ja sitä riittää.

Ole onnellinen, jos sinulla on ainaki yksi hyvä ystävä. Ja vielä parempi, jos sinä tiedät olevasi hyvä ystävä jollekin.

Hyvää ystävänpäivää!

Päivi Lahti-Kuusisto

Pääkirjoitus / 17.09.2018 08:27

Nyt on kuukauden päivät meneillään Vie vanhus ulos -kampanja, jolla edistetään niiden ikäihmisten ulkoilua, jotka tarvitsevat apua päästäkseen raittiiseen ilmaan turvallisesti. Kampanja on Ikäinstituutin lanseeraama, kuten myös meneillään oleva Voimaa vanhuuteen -terveysliikuntaohjelma.

Lue lisää »
Blogi / 01.08.2018 11:26

Somen suurkuluttajana olen törmännyt ilmiöön kieliopin ja käytöstapojen puuttuminen. Sanahirviöt lauvantai, pyöräiliä, opiskelia ja enään seikkailevat usein päivityksissä. Päivämäärien oikeinkirjoitus on näyttänyt jäävän historiaan. Suoraan sanoen puistattaa törmätä lauseeseen, jossa kuka-sana on korvattu ketä-sanalla. Ketä oikeasti puhuu niin? (Eikö ollutkin kamalaa?)

Lue lisää »