Etusivu » Pääkirjoitus
Pääkirjoitus / 14.02.2018 13:26

Jokainen päivä on ystävänpäivä

Tänään vietetään ystävänpäivää. Mainonnalla halutaan muistuttaa, että ystäville lähetettäisiin kortteja, ostettaisiin kukkia ja leivoksia. Mutta ystävänpäivä ja ystävyys on muutakin kuin kerran vuodessa. Hyvä ystävä on lähellä ja tukena aina, kun häntä tarvitaan. Ystävyys on molemminpuolista luottamusta ja läheisyyttä välimatkasta riippumatta.

Opiskeluaikana ystävystyimme kämppäkaverini kanssa. Vaikka hän kohta valmistuttuamme lähtikin pääkaupunkiseudulle ja näemme epäsäännöllisesti harvakseltaan, ei ystävyys ole kadonnut. Kun tapaamme, juttu lähtee heti luistamaan ja sitä riittää.

Ole onnellinen, jos sinulla on ainaki yksi hyvä ystävä. Ja vielä parempi, jos sinä tiedät olevasi hyvä ystävä jollekin.

Hyvää ystävänpäivää!

Päivi Lahti-Kuusisto

Pääkirjoitus / 08.11.2018 14:39

Asuntovelkaa maksavalle kansalaiselle viime vuodet ovat olleet mukavia, kun lainojen korot ovat olleet alhaalla. Lyhyet korot ovat olleet jopa miinusmerkkisiä, joten pankin lainamarginaalistakin on saanut pientä ”alennusta”. Pankkien asiantuntijat ovat säännöllisesti ennustaneet, että korot lähtevät nousuun ensi syksynä, ensi vuonna tai parin vuoden sisällä. Näin ei ole kuitenkaan käynyt.

Lue lisää »
Blogi / 09.11.2018 09:55

Suomessa syntyvyys on laskenut jo kahdeksan vuoden ajan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ennusti tänä vuonna syntyvän 47 500 lasta. Lapsia syntyy vähemmän kuin esimerkiksi 1800-luvun kovina nälkävuosina. Synnyttäjien keski-ikä on tällä hetkellä 30,9 vuotta.

Lue lisää »