Etusivu » Pääkirjoitus
Pääkirjoitus / 02.03.2018 10:14

Toppahousut jalkaan ja menoksi

Viime päivien pakkaset ovat toki olleet kireitä, mutta oikealla pukeutumisella tarkenee kyllä.

Milloin parinkymmenen asteen pakkasesta on tullut arktinen talvi? Iltapäivälehdet ja uutisankkurit ovat toistaneet, että Siperian kylmyys tuo hirmupakkaset Suomeen. Ovatko leudot talvet vieraannuttaneet meidät tavallisista vuodenaikojen lämpötilavaihteluista?

1980-luvulla oli pari erittäin kylmää talvea. Esimerkiksi Helsinki-Vantaan ja Jyväskylän mittausasemilla oli tammikuussa 1987 kokonainen viikko, jolloin pakkasta oli yli 30 astetta. Silloinkin tarjettiin. Autojen kanssa ei tosin ollut helppoa. Oman silloisen autoni kuskin ovi meni kunnolla kiinni vasta viiden kilometrin ajon jälkeen, kun auto lämpeni riittävästi ajossa. Muistan, kuinka pakkasmittari tuntui jäätyneen noin 30:een asteeseen, kun se joka aamu näytti samoja lukemia.

Viime päivien pakkaset ovat toki olleet kireitä, mutta oikealla pukeutumisella tarkenee kyllä. Terveyden kustannuksella ei kannata leikkiä. Nuorena ei tietenkään tule mieleen, että paljaista nilkoista voisi tulla ongelmia, mutta vanhemmiten kyllä. Siis toppahousut jalkaan ja pipo päähän, toivottaa kukkahattutäti.

Päivi Lahti-Kuusisto

Pääkirjoitus / 03.07.2019 11:34

Kauhajoelta on valtion hallinnon palvelut hävinneet tällä vuosikymmenellä askel kerrallaan. Ensin lähti verotoimisto ja sitten käräjäoikeuden istuntopaikka täällä lakkautettiin. Poliisi ja poliisiasema kaupungissa edelleen on, mutta siellä ei kohta enää ole omia rikostutkijoita, vaan tuo osa poliisityöstä hoidetaan jatkossa Seinäjoelta käsin.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus