Etusivu » Pääkirjoitus
Pääkirjoitus / 22.11.2018 10:34

Arvojen pohjalle on helppo rakentaa

Kyrö Distillery Companyt Miko Heinilä kertoi ydinarvojen olevan tärkeä osa yrityksen toimintaa.

Kyrö Distillery Companyn Miko Heinilä kertoi viime torstaina Logistialla järjestetyissä Yrittäjän iltamissa isokyröläisen viskitislaamon synty- ja kasvutarinan. Heinilä korosti yrityksen rakentavan toimintansa viiden kivijalka-arvon varaan, jotka ovat luottamuksen rakentaminen, haastaminen, yhteisöllisyys, huumorintaju ja aito innostus. Kansainvälisillä juomamarkkinoilla ei pieni suomalaisyritys voi kilpailla jättiyrityksiä vastaan massatuotannolla, vaan ponnistamalla omalta arvopohjalta ja luottamalla niiden viitoittamalle tielle.

Arvoista puhumista on viime vuosina pidetty vanhanaikaisena. Joskus on tuntunut siltä, että ainoa arvossa pidetty arvo on ihmisen taloudellinen tuotteliaisuus yhteiskunnalle. Tuuli on kuitenkin kääntynyt, sillä esimerkiksi yritysmaailmassa arvolupaus on otettu keskeiseksi osaksi toimintaa. Se pidetään, mitä luvataan.

Myös ihmisten välisessä kanssakäymisessä soisi tiettyjen perusarvojen nousevan kunniaan. Kovin usein annamme sijaa ahneudelle, pahansuopuudelle ja valehtelulle, kun mielessämme on omanvoitonpyynti tai vallantavoittelu. Väärien arvojen varaan rakentuva toiminta lopulta johtaa vain tuhon tielle. Avoimuus, rehellisyys, vilpittömyys ja totuudenrakkaus ovat kestäviä arvoja, joiden pohjalle voi ihminen rakentaa onnellisen elämän, ja sille pohjalle rakentuu myös hyvä, toimiva ja kestävä yhteisö ja yhteiskuntakin.

Tuomas Koivuniemi

Pääkirjoitus / 13.12.2018 10:26

Polttoaineen ja ajoneuvojen verotuksen kiristys, tiemaksujen käyttöönotto ja pysäköinnin hinnoittelu. Myös bensiini- ja dieselautojen myynti aiotaan saada päättymään vuoteen 2035 mennessä. ”Liikenteen ilmastopolitiikan asiantuntijaryhmä” esittää näitä peliliikkeitä raportissaan, jossa on etsitty keinoja poistaa liikenteen kasvihuonepäästöt kokonaan vuoteen 2045 mennessä. Raportti luovutettiin pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille (kesk.) eilen.

Lue lisää »
Blogi / 09.11.2018 09:55

Suomessa syntyvyys on laskenut jo kahdeksan vuoden ajan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ennusti tänä vuonna syntyvän 47 500 lasta. Lapsia syntyy vähemmän kuin esimerkiksi 1800-luvun kovina nälkävuosina. Synnyttäjien keski-ikä on tällä hetkellä 30,9 vuotta.

Lue lisää »