Etusivu » Pääkirjoitus
Pääkirjoitus / 12.04.2019 09:07

Älä jää sunnuntaina nukkumaan!

Kauhajoella ennakkoäänestys alkoi vilkkaasti reilu viikko sitten. Kuva: Jari-Pekka Laitio-Ramone.

Suupohjassa annettiin eduskuntavaalien ennakkoääniä enemmän kuin muualla Suomessa ja Vaasan vaalipiirissä. Koko maassa ennakkoäänestysprosentti oli 36,1 prosenttia ja vaalipiirin alueella 35,5 prosenttia. Suupohjan kunnissa Isojokea lukuun ottamatta ylitettiin nuo keskiarvolukemat. Toivottavasti vaalien varsinaisena vaalipäivänä, tulevana sunnuntaina, äänestysinto on näillä seuduilla edelleen yhtä innokasta. Eduskunta säätää lait ja päättää valtion budjetista, joten ei ole aivan yhdentekevää, ketkä siellä puolestamme päätöksiä tekevät.

Etelä-Pohjanmaalla on esimerkiksi yrittäjyyden ja työllisyyden näkökulmasta asiat hyvin. Yrityksiä on paljon ja työttömien määrä maan toiseksi alhaisemmalla tasolla. Ongelmiakin on. Väki harmaantuu ja sairastaa sekä nuoret muuttavat työn ja opiskelujen perässä kasvukeskuksiin. Edes maakuntakeskus Seinäjoen pitovoima ei ole tulevaisuusennusteiden perusteella riittävä.

Me äänestäjät ratkaisemme, mitkä puolueet ja henkilöt jatkossa linjaavat Suomen tulevaisuutta - miten sosiaali- ja terveyspalvelut jatkossa järjestetään, keskittyvätkö vai hajautuvatko palvelut sekä onko yrittäjällä varaa työllistää tai lapsilla koulupaikka kilometrin vai kymmenien kilometrien päässä. Älä jää sunnuntaina nukkumaan, vaan käytä äänioikeuttasi.

Tuomas Koivuniemi

Pääkirjoitus / 03.07.2019 11:34

Kauhajoelta on valtion hallinnon palvelut hävinneet tällä vuosikymmenellä askel kerrallaan. Ensin lähti verotoimisto ja sitten käräjäoikeuden istuntopaikka täällä lakkautettiin. Poliisi ja poliisiasema kaupungissa edelleen on, mutta siellä ei kohta enää ole omia rikostutkijoita, vaan tuo osa poliisityöstä hoidetaan jatkossa Seinäjoelta käsin.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus