Etusivu » Pääkirjoitus
Pääkirjoitus / 15.05.2019 22:31

Vaikuta vaaleissa

Suomella on Euroopan parlamentissa kolmetoista edustajaa.

Euroopan parlamentin jäsenten vaalit alkavat tänään. EU-parlamenttiin valitaan Suomesta kolmetoista euroedustajaa viisivuotiskaudeksi 2019-24. Vaalipiirinä on koko Suomi.

Suomi on ollut Euroopan unionin jäsenmaa 24 vuotta. Euroopan parlamentti on jäänyt tavallisille kansalaisille hyvin etäiseksi, vaikka unionin ja parlamentin päätöksenteko vaikuttaa merkittävällä tavalla meidän jokaisen elämään. EU-tasolla laaditut direktiivit ja päätökset päätyvät osaksi arkeamme eduskunnassa säädettävien lakien kautta.

Euroedustajat ovat osaltaan jäsenvaltioiden kansalaisten silminä ja korvina Brysselissä, joten ei ole aivan sama, ketkä parlamentin palkeilla istuvat. EU-vaaleissa kannattaa vaikuttaa äänestämällä. Eurooppalaisen kansanvallan puntariin on Kauhajoelta asettunut kaksi ehdokasta eli kokoomuksen riveistä Sami Yli-Rahnasto ja kansalaispuolueen riveistä Manu Yli-Juoni. Mieskaksikon ohella vahvat sukuyhteydet tänne on sosialidemokraattien Miapetra Kumpula-Natrilla ja keskustan Petra Schulze Steinenilla (o.s. Ahola).

Äänestä ja vaikuta EU-vaaleissa!

Tuomas Koivuniemi

Pääkirjoitus / 03.07.2019 11:34

Kauhajoelta on valtion hallinnon palvelut hävinneet tällä vuosikymmenellä askel kerrallaan. Ensin lähti verotoimisto ja sitten käräjäoikeuden istuntopaikka täällä lakkautettiin. Poliisi ja poliisiasema kaupungissa edelleen on, mutta siellä ei kohta enää ole omia rikostutkijoita, vaan tuo osa poliisityöstä hoidetaan jatkossa Seinäjoelta käsin.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus