Etusivu » Pääkirjoitus
Pääkirjoitus / 29.05.2019 15:37

Onnea Karhubasket!

Cameron Jones oli yksi Karhubasketin mestaruuden arkkitehdeistä. Kuva: Jari-Pekka Laitio-Ramone.

Kauhajoen liikuntahalli oli käytännössä ääriään myöten täynnä viime sunnuntaina, kun Karhubasket kohtasi Korisliigan viidennessä finaaliottelussa Kouvolan Kouvot. Oranssiin käytännössä sonnustautunut sali raikui korishuumaa, kun 1 714 henkeä seurasi Jussi Laakson valmentaman ja kapteeni Bojan Sarcevicin johtaman kotijoukkueen iloista matkaa kohti otteluvoittoa ja Suomen mestaruutta. Pantteri-patsas - jo viime vuoden keväällä kauhajokisille tutuksi tullut mestaruuden merkki - sai jälleen jäädä pohjalaisille lakeuksille.

Me suomalaiset olemme urheilukansaa. Menestys urheilukentillä tai -saleissa on ollut ja on tärkeä osa koko maan identiteettiä. Suomen itsenäisyyden alkuvuosina kansakunnan itsetuntoa kansainvälisillä areenoilla kohottivat yksilöurheilijat, kuten esimerkiksi painijat ja juoksijat, sekä keihäänheittäjät, mäkihyppääjät ja hiihtäjät. Myöhemmin tuohon joukkoon ovat nousseet muun muassa formulakuljettajat ja joukkueurheilun osalta jääkiekkoilijat.

Myös koripallo on noussut koko maassa suosituksi ja seuratuksi joukkuelajiksi. Kauhajoen Karhubasketin toinen liigamestaruus on myönteinen viesti siitä, että kovatasoinen ammattilaisurheilu on mahdollista muuallakin kuin maan kasvukeskuksissa ja pääkaupunkiseudulla. Karhubasketin menestys liigakentillä on ruokkinut kotikaupunkimme tunnettavuutta ja luonut positiivista tekemisen meininkiä koko alueelle - ihmisiin, yrityksiin ja yhteisöihin. Joukkueena toimiminen, kova työ ja luja usko omaan tekemiseen sekä yhteisön tuki kantavat voittoon saakka!

Kiitos Karhubasketin joukkueelle, vapaaehtoisille, taustaryhmälle ja tukijoille hienosta kaudesta ja loistavista elämyksistä. Lämpimät onnittelut mestaruudesta! Ei kahta ilman kolmatta!

Tuomas Koivuniemi

Pääkirjoitus / 03.07.2019 11:34

Kauhajoelta on valtion hallinnon palvelut hävinneet tällä vuosikymmenellä askel kerrallaan. Ensin lähti verotoimisto ja sitten käräjäoikeuden istuntopaikka täällä lakkautettiin. Poliisi ja poliisiasema kaupungissa edelleen on, mutta siellä ei kohta enää ole omia rikostutkijoita, vaan tuo osa poliisityöstä hoidetaan jatkossa Seinäjoelta käsin.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus