Etusivu » Urheilu
Urheilu / 30.04.2017 09:01

Pyöräilykampanja alkaa vappuna

Seppo ja Kerttu Valli, Päivi Salomaa, Reima Mäki-Äijälä ja Martti Peltonen kannustavat kansaa pyöräilemään!

Tuomas Koivuniemi, teksti ja kuva

Perinteinen kuntopyöräilykampanja pyörähtää liikkeelle yhden välivuoden jälkeen ensi maanantaina eli Vapun päivänä. Elokuun loppuun saakka kestävän kampanjan vetovastuussa ovat Aronkylän kuntopyöräilijät, minkä ydinryhmän muodostavat Päivi Salomaa, Kerttu Valli, Leena Ristimäki, Anita Kulmala, Elina Mäki-Jouppi, Reima Mäki-Äijälä, Martti Peltonen ja Hannu Salomaa.

– Pyöräilysuoritukset kirjataan ylös joka viikon maanantai ja torstai Aron uudistetulla koululla kello 18-19.30 välisenä aikana. Tulevana maanantaina pyöräilyt alkavat jo viideltä ja tilaisuus kestää kello 19.30 saakka, kampanjan puuhahenkilöihin kuuluva Päivi Salomaa kertoo.

Jokaiselle pyöräilijälle annetaan oma numerokortti, jolla he osallistuvat pyöräilymerkintään. Perinteiseen tapaan joka kuukausi arvotaan polkupyörä ja muita palkintoja. Pyöräilijällä on arvonnoissa tasan niin monta arpaa kuin on pyöräilykertoja kortissa. Arvontaan palkintoja ovat lahjoittaneet yrittäjät ja liikelaitokset.

Kauhajoki pyöräilee -kampanjointi lähti liikkeelle Aronkylästä vuonna 1999. Vetovastuu pyöräilystä on ollut aina vuorovuosin keskustataajama-Aronkylä -alueen kyläkunnilla.

– Aikuisten kuntopyöräilijöiden ohella meillä on lapsille eli alle 15-vuotiaille oma sarja, Salomaa kertoo.

Pääkirjoitus / 30.01.2019 18:43

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira määräsi Esperi Care Oy:n omistaman ja Kristiinankaupungissa sijaitsevan hoivakoti Ulrikan toiminnan keskeytettäväksi viime viikon torstaina. Valviran mukaan puutteita oli muun muassa henkilöstön riittävyydessä, perushoidossa ja -hoivassa sekä lääkehoidossa. Myös muista yrityksen yksiköistä on tullut esiin ongelmia.

Lue lisää »
Blogi / 20.02.2019 11:22

Nykyajan elämänmenoa seuratessa tuntuu usein siltä, että arvojen, periaatteiden ja uskollisuuden arvostus on yhteiskunnassa heikentynyt. Arvoista puhutaan esimerkiksi politiikassa paljon, mutta ne otetaan esille vasta sitten, kun joku kriisi tai ongelmatilanne tulee eteen. Hyvä esimerkki tästä on vanhusten hoitoa ja hoivaa koskeneet Esperi Care- ja Attendo-tapaukset. Tähän saakka näissä tapauksissa ainoat arvot tai arvovalinnat ovat koskeneet taloutta, kustannustehokkuutta ja halpaa hintaa.

Lue lisää »