Etusivu » Urheilu
Urheilu / 30.04.2017 09:01

Pyöräilykampanja alkaa vappuna

Seppo ja Kerttu Valli, Päivi Salomaa, Reima Mäki-Äijälä ja Martti Peltonen kannustavat kansaa pyöräilemään!

Tuomas Koivuniemi, teksti ja kuva

Perinteinen kuntopyöräilykampanja pyörähtää liikkeelle yhden välivuoden jälkeen ensi maanantaina eli Vapun päivänä. Elokuun loppuun saakka kestävän kampanjan vetovastuussa ovat Aronkylän kuntopyöräilijät, minkä ydinryhmän muodostavat Päivi Salomaa, Kerttu Valli, Leena Ristimäki, Anita Kulmala, Elina Mäki-Jouppi, Reima Mäki-Äijälä, Martti Peltonen ja Hannu Salomaa.

– Pyöräilysuoritukset kirjataan ylös joka viikon maanantai ja torstai Aron uudistetulla koululla kello 18-19.30 välisenä aikana. Tulevana maanantaina pyöräilyt alkavat jo viideltä ja tilaisuus kestää kello 19.30 saakka, kampanjan puuhahenkilöihin kuuluva Päivi Salomaa kertoo.

Jokaiselle pyöräilijälle annetaan oma numerokortti, jolla he osallistuvat pyöräilymerkintään. Perinteiseen tapaan joka kuukausi arvotaan polkupyörä ja muita palkintoja. Pyöräilijällä on arvonnoissa tasan niin monta arpaa kuin on pyöräilykertoja kortissa. Arvontaan palkintoja ovat lahjoittaneet yrittäjät ja liikelaitokset.

Kauhajoki pyöräilee -kampanjointi lähti liikkeelle Aronkylästä vuonna 1999. Vetovastuu pyöräilystä on ollut aina vuorovuosin keskustataajama-Aronkylä -alueen kyläkunnilla.

– Aikuisten kuntopyöräilijöiden ohella meillä on lapsille eli alle 15-vuotiaille oma sarja, Salomaa kertoo.

Pääkirjoitus / 08.11.2018 14:39

Asuntovelkaa maksavalle kansalaiselle viime vuodet ovat olleet mukavia, kun lainojen korot ovat olleet alhaalla. Lyhyet korot ovat olleet jopa miinusmerkkisiä, joten pankin lainamarginaalistakin on saanut pientä ”alennusta”. Pankkien asiantuntijat ovat säännöllisesti ennustaneet, että korot lähtevät nousuun ensi syksynä, ensi vuonna tai parin vuoden sisällä. Näin ei ole kuitenkaan käynyt.

Lue lisää »
Blogi / 09.11.2018 09:55

Suomessa syntyvyys on laskenut jo kahdeksan vuoden ajan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ennusti tänä vuonna syntyvän 47 500 lasta. Lapsia syntyy vähemmän kuin esimerkiksi 1800-luvun kovina nälkävuosina. Synnyttäjien keski-ikä on tällä hetkellä 30,9 vuotta.

Lue lisää »