Etusivu » Urheilu
Urheilu / 30.04.2017 09:01

Pyöräilykampanja alkaa vappuna

Seppo ja Kerttu Valli, Päivi Salomaa, Reima Mäki-Äijälä ja Martti Peltonen kannustavat kansaa pyöräilemään!

Tuomas Koivuniemi, teksti ja kuva

Perinteinen kuntopyöräilykampanja pyörähtää liikkeelle yhden välivuoden jälkeen ensi maanantaina eli Vapun päivänä. Elokuun loppuun saakka kestävän kampanjan vetovastuussa ovat Aronkylän kuntopyöräilijät, minkä ydinryhmän muodostavat Päivi Salomaa, Kerttu Valli, Leena Ristimäki, Anita Kulmala, Elina Mäki-Jouppi, Reima Mäki-Äijälä, Martti Peltonen ja Hannu Salomaa.

– Pyöräilysuoritukset kirjataan ylös joka viikon maanantai ja torstai Aron uudistetulla koululla kello 18-19.30 välisenä aikana. Tulevana maanantaina pyöräilyt alkavat jo viideltä ja tilaisuus kestää kello 19.30 saakka, kampanjan puuhahenkilöihin kuuluva Päivi Salomaa kertoo.

Jokaiselle pyöräilijälle annetaan oma numerokortti, jolla he osallistuvat pyöräilymerkintään. Perinteiseen tapaan joka kuukausi arvotaan polkupyörä ja muita palkintoja. Pyöräilijällä on arvonnoissa tasan niin monta arpaa kuin on pyöräilykertoja kortissa. Arvontaan palkintoja ovat lahjoittaneet yrittäjät ja liikelaitokset.

Kauhajoki pyöräilee -kampanjointi lähti liikkeelle Aronkylästä vuonna 1999. Vetovastuu pyöräilystä on ollut aina vuorovuosin keskustataajama-Aronkylä -alueen kyläkunnilla.

– Aikuisten kuntopyöräilijöiden ohella meillä on lapsille eli alle 15-vuotiaille oma sarja, Salomaa kertoo.

Pääkirjoitus / 17.09.2018 08:27

Nyt on kuukauden päivät meneillään Vie vanhus ulos -kampanja, jolla edistetään niiden ikäihmisten ulkoilua, jotka tarvitsevat apua päästäkseen raittiiseen ilmaan turvallisesti. Kampanja on Ikäinstituutin lanseeraama, kuten myös meneillään oleva Voimaa vanhuuteen -terveysliikuntaohjelma.

Lue lisää »
Blogi / 01.08.2018 11:26

Somen suurkuluttajana olen törmännyt ilmiöön kieliopin ja käytöstapojen puuttuminen. Sanahirviöt lauvantai, pyöräiliä, opiskelia ja enään seikkailevat usein päivityksissä. Päivämäärien oikeinkirjoitus on näyttänyt jäävän historiaan. Suoraan sanoen puistattaa törmätä lauseeseen, jossa kuka-sana on korvattu ketä-sanalla. Ketä oikeasti puhuu niin? (Eikö ollutkin kamalaa?)

Lue lisää »