Etusivu » Urheilu
Urheilu / 30.04.2017 09:01

Pyöräilykampanja alkaa vappuna

Seppo ja Kerttu Valli, Päivi Salomaa, Reima Mäki-Äijälä ja Martti Peltonen kannustavat kansaa pyöräilemään!

Tuomas Koivuniemi, teksti ja kuva

Perinteinen kuntopyöräilykampanja pyörähtää liikkeelle yhden välivuoden jälkeen ensi maanantaina eli Vapun päivänä. Elokuun loppuun saakka kestävän kampanjan vetovastuussa ovat Aronkylän kuntopyöräilijät, minkä ydinryhmän muodostavat Päivi Salomaa, Kerttu Valli, Leena Ristimäki, Anita Kulmala, Elina Mäki-Jouppi, Reima Mäki-Äijälä, Martti Peltonen ja Hannu Salomaa.

– Pyöräilysuoritukset kirjataan ylös joka viikon maanantai ja torstai Aron uudistetulla koululla kello 18-19.30 välisenä aikana. Tulevana maanantaina pyöräilyt alkavat jo viideltä ja tilaisuus kestää kello 19.30 saakka, kampanjan puuhahenkilöihin kuuluva Päivi Salomaa kertoo.

Jokaiselle pyöräilijälle annetaan oma numerokortti, jolla he osallistuvat pyöräilymerkintään. Perinteiseen tapaan joka kuukausi arvotaan polkupyörä ja muita palkintoja. Pyöräilijällä on arvonnoissa tasan niin monta arpaa kuin on pyöräilykertoja kortissa. Arvontaan palkintoja ovat lahjoittaneet yrittäjät ja liikelaitokset.

Kauhajoki pyöräilee -kampanjointi lähti liikkeelle Aronkylästä vuonna 1999. Vetovastuu pyöräilystä on ollut aina vuorovuosin keskustataajama-Aronkylä -alueen kyläkunnilla.

– Aikuisten kuntopyöräilijöiden ohella meillä on lapsille eli alle 15-vuotiaille oma sarja, Salomaa kertoo.

Pääkirjoitus / 03.07.2019 11:34

Kauhajoelta on valtion hallinnon palvelut hävinneet tällä vuosikymmenellä askel kerrallaan. Ensin lähti verotoimisto ja sitten käräjäoikeuden istuntopaikka täällä lakkautettiin. Poliisi ja poliisiasema kaupungissa edelleen on, mutta siellä ei kohta enää ole omia rikostutkijoita, vaan tuo osa poliisityöstä hoidetaan jatkossa Seinäjoelta käsin.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus