Etusivu » Urheilu
Urheilu / 04.05.2017 17:41

Karhu hävisi pronssiottelun

Kauhajoen Karhun Korisliigan pronssiottelussa Helsingissä voitti Seagulls luvuin 93-77 (38-36). Kuvassa Karhun Juho Lehtoranta yrittää torjua Devonte Upsonin heittoa. Takana Karhun pelaajista ovat Bojan Sarcevic ja Austin Hollins.

Jari-Pekka Laitio-Ramone, teksti ja kuva

Kauhajoen Karhun Korisliiga-miehistö pelasi kolmannen kerran pronssiottelussa. Kausi 2016-17 päättyi kuitenkin neljänteen sijaan samoin kuin tapahtui kausien 2014-15 ja 2012-13 päätteeksi. Nyt Karhun pronssiottelussa voitti Helsingissä Seagulls luvuin 93-77 (38-36).

Karhun ulkomaalaisvahvistuksista oli sivussa sentteri Devonne Giles. Muista vahvistuksista laituri Kammeon Holsey (10 pistettä/ 1 levypallo) ja takamies Tate Unruh (14/7) aloittivat penkiltä. Aloitusviisikon muodostivat sentterinä DeVaughn Washington (14/4), isona laiturina Samuli Vanttaja (6/5), pienenä laiturina Austin Hollins (8/3), heittävänä takamiehenä Joonas Lehtoranta (9/4) ja ykköspelintekijänä viisi koriin johtanutta syöttöä antanut Bojan Sarcevic (2/2), joka jätti matsissa lukuisia hyviä heittopaikkoja käyttämättä.

19-16-lukemiin päättynyt avauserä ei ollut kummaltakaan joukkueelta parasta peliä. Parhaiten sen aikana pelasivat Karhusta Joonas Lehtoranta ja Tate Unruh, joka viimein löysi heittovirettään.

Paria pelaajaa huomioimatta Karhun miehet taistelivat hyvin pelin loppuun asti. Asenne ei ollut aivan kohdillaan Washingtonilla ja Hollinsilla, joille tuli ottelussa liian monia helppoja kömmähdyksiä, ja lisäksi etenkin Hollins sortui ajoittain liikaan itsekkyyteen.

Lee vapaana korin alla

Karhu meni alkuottelun aikana suoraviivaisesti korille ja sai samalla hankittua Seagullsille hyvin virheitä, mutta vapaaheittojen onnistumisprosentti jäi Karhulla heikoksi. Taukoon mennessä Karhu oli onnistunut niissä 6/12 ja ottelun loppuessa 14/23. Seagulls pussitti omansa 18/20. Lisäksi Karhu oli selvästi heikompi levypalloissa. Ne Seagulls voitti 42-29.

Toisella kymmenminuuttisella Seagullsin Gerald Lee Jr. (20/3) sai aivan liian helposti tehdä nostoja korin alta. Hän oli silloin kentällä noin viisi minuuttia ja teki sinä aikana 12 pistettä.

Niskanen pelasi minuuttinsa tehokkaasti

Kolmoserässä Seagulls voitti alle kolmen minuutin ajanjakson 14-4 ja johti sitten 57-46. Kohta esiin nousi pienenä yllättäjänä Seagullsin Antti Niskanen (11/3), joka ei pelannut ennen taukoa minuuttiakaan. Kolmoserässä hän reilun viiden minuutin aikana muun muassa donkkasi korin suoraan syötöstä, pussitti kaksi muuta kahden pisteen koria ja yhden kolmosen, torjui Hollinsin heiton ja antoi kaksi koriin johtanutta syöttöä.

Karhun toivoa otteluvoitosta piti silloin yllä kaksi kolmosta pussittanut laituri Juho Lehtoranta (11/1), jonka jälkimmäinen kaukoheitto kavensi tilanteeksi 66-59.

Seagulls, jonka miehistä neljä on pelannut tai pelaa yhä miesten maajoukkueessa, oli selvästi parempi päätöserässä. Ryhmän pelin sielu oli ykköstakamies Antto Nikkarinen (5/2), joka antoi ottelussa peräti 16 koriin johtanutta syöttöä.

Tämän kauden päätöskorin Karhun osalta pussitti 17-vuotias Jussi Myllyniemi (3/0). Hän laittoi levyn kautta sisään kolmosen. Myllyniemen lisäksi kentällä olivat Karhun pelaajista ottelun loppuessa Samuli Vanttaja, Joonas Lehtoranta, Perttu Salmi (0/0) ja Valtteri Pihlajamäki (0/0). Pronssiottelu päättyi Jason Conleyn (14/6) donkkiin. Conley lopetti samalla uransa. Mies pelasi Korisliigassa yhteensä 204 ottelua.

Karhun päävalmentajana tällä kaudella oli Sami Toiviainen. Hän luotsasi Karhua yhteensä kolme kautta. Ensi kaudella Karhun ykkösvalmentaja on nyt kakkosluotsina toiminut Jussi Laakso. Tällä kaudella joukkueenjohtajana toimi Kari Välkkilä ja fysioterapeuttina Leeni Lähteenmäki.

Pääkirjoitus / 30.01.2019 18:43

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira määräsi Esperi Care Oy:n omistaman ja Kristiinankaupungissa sijaitsevan hoivakoti Ulrikan toiminnan keskeytettäväksi viime viikon torstaina. Valviran mukaan puutteita oli muun muassa henkilöstön riittävyydessä, perushoidossa ja -hoivassa sekä lääkehoidossa. Myös muista yrityksen yksiköistä on tullut esiin ongelmia.

Lue lisää »
Blogi / 20.02.2019 11:22

Nykyajan elämänmenoa seuratessa tuntuu usein siltä, että arvojen, periaatteiden ja uskollisuuden arvostus on yhteiskunnassa heikentynyt. Arvoista puhutaan esimerkiksi politiikassa paljon, mutta ne otetaan esille vasta sitten, kun joku kriisi tai ongelmatilanne tulee eteen. Hyvä esimerkki tästä on vanhusten hoitoa ja hoivaa koskeneet Esperi Care- ja Attendo-tapaukset. Tähän saakka näissä tapauksissa ainoat arvot tai arvovalinnat ovat koskeneet taloutta, kustannustehokkuutta ja halpaa hintaa.

Lue lisää »