Etusivu » Urheilu
Urheilu / 28.07.2018 08:00

Virkussa tehtiin vesipetoja

Uimakoululaiset opettelivat uinnin alkeita leikkien avulla.

Päivi Lahti-Kuusisto, teksti ja kuva

Fanni Kangasniemi istuu äitinsä Kaisa Isomäen kanssa Virkun kahviossa ja odottaa, että isoveli Viljami tulisi altaalle. Viljami osallistui viime viikolla Vesipeto-uimakouluun. Vesipeto on tarkoitettu jo jonkin verran taitoa omaaville. Fannikin oli jo ehtinyt molskia aiemmin päivällä. Hän on käynyt uimakoulun jo viime kesänäkin ja uimataito on aivan kulman takana.

– Viljami on rohkea ja uskaltaa mennä veden alle, mutta ihan vielä hän ei osaa uida, kertoi äiti.

Perhe on ollut lomareissulla Hämeenlinnassa ja uimassa on käyty joka päivä viikon aikana.

Leikkien avulla taitoa

Petra Pohjalainen ohjaa uimakoululaisia. Ensimmäisenä altaalla otetaan vielä nimenhuuto, että kaikki ovat varmasti paikalla ja ohjaaja oppii tuntemaan heidät. Puolentoista tunnin aikana leikitään hippaa ja opetellaan kellumista ja muita uimataitoon kuuluvia asioita. Vesipeto-kursseja on ollut tänä kesänä seitsemän, sillä ilmoittautumisia tuli ennakoitua enemmän.

Uimakouluja on nelivuotiaista alkaen eri taitotason lapsille. Vesi tutuksi -opetuksessa lapsi totuttelee veteen. Vesipeuhu-uimakouluun voivat osallistua lapset, jotka jo uskaltavat laittaa pään veteen. Heille opetetaan uinnin alkeita leikkien avulla. Vesipeto-uimakoulussa opetellaan leikkien ohessa jo liukuja, potkuja ja myyräuintia. Ensi viikolla olevaan Vesitaituri-kouluun vaaditaan jo 25 metrin yhtäjaksoinen uintitaito.

Lue aiheesta enemmän 25.7.2018 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä.

Pääkirjoitus / 29.05.2019 15:37

Kauhajoen liikuntahalli oli käytännössä ääriään myöten täynnä viime sunnuntaina, kun Karhubasket kohtasi Korisliigan viidennessä finaaliottelussa Kouvolan Kouvot. Oranssiin käytännössä sonnustautunut sali raikui korishuumaa, kun 1 714 henkeä seurasi Jussi Laakson valmentaman ja kapteeni Bojan Sarcevicin johtaman kotijoukkueen iloista matkaa kohti otteluvoittoa ja Suomen mestaruutta. Pantteri-patsas - jo viime vuoden keväällä kauhajokisille tutuksi tullut mestaruuden merkki - sai jälleen jäädä pohjalaisille lakeuksille.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus