Etusivu » Urheilu
Urheilu / 19.09.2018 11:13

Juhani Lehtimäki on hahmo pesismestaruuden takana

Juhani Lehtimäki nousee ensi vuodeksi Joensuun Mailan uudeksi pelinjohtajaksi. Kuva: Joona-Pekka Hirvonen.

Päivi Lahti-Kuusisto, teksti

Joensuun Maila juhli viikonloppuna ensimmäistä pesäpallon suomenmestaruuttaan. Yksi hahmo mestaruuden takana on kauhajokelaislähtöinen Juhani Lehtimäki, joka toimi seuran lajivalmentajana ja joukkueen kakkospelinjohtajana.

Pohjanmaalta itään

Mies on aloittanut pesäpalloharrastuksensa Kauhajoella, jossa hän pelasi 2000-luvun alussa, kunnes meni Alajärven Ankkureiden riveihin kausiksi 2004-05. Sieltä hän palasi Kauhajoella niinikään kahdeksi vuodeksi, kunnes siirtyi Joensuun Mailan lukkariksi. Silläkin paikalla hän viihtyi kaksi vuotta, kunnes loukkaantumiset alkoivat vaivata niin, että ura pelaajana tuli täyteen.

Seuraavana vuorossa oli Jyväskylän Kirin superpesisjoukkue, jossa hän toimi valmentajana ja pelinjohtajana. Viime kaudelle Lehtimäki siirtyi Joensuun Mailan kakkospelinjohtajaksi.

– Vaikka silloin voitimme runkosarjan, meiltä puuttui lopullinen kovuus emmekä välierissä voittaneet Sotkamoa, hän kertoo.

Joukkue kehittyi

Tuloksena oli superpesispronssi. Talven aikana kovuutta saatiin lisää.

– Olimme joukkue, joka kehittyi kauden aikana kaikista eniten. Ulkopelimme oli ylivoimaista, kehuu Lehtimäki.

Samaa sanoo joukkueen lukkari Juha Puhtimäki, joka myös on pelannut Kauhajoella 2000-luvun alkuvuosina.

– Me päästimme vähiten juoksuja.

Lehtimäen mukaan voitto Vimpelistä selvin 3-0 -lukemin oli kova juttu, sillä Vimpeli oli ennakolta pahin vastustaja.

Juha Puhtimäelläkin on yksi pronssi jo taskussa. Se on tullut 2008 Nurmon Jymyn joukkueessa. Hän sanoo haaveilleensa mestaruudesta jo pikkupojasta eikä vielä oikein osaa ajatella sitä totena. Miestä juhlittiin loppuotteluissa, sillä hän löi kaksi makeaa kunnaria.

Uusinta kiikarissa

Juhani Lehtimäki toimii ensi kaudella Joensuun Mailan ykköspelinjohtajana. Hänellä oli optio ensi kaudesta pelinjohtajan tehtävään. Myös Puhtimäki kuuluu vahvuuteen ensi vuonnakin. Molemmat vakuuttavat, että mestaruuden uusiminen on tavoitteena ensi kaudella.

– Joukkuetta on rakennettu pitkään ja muutokset on tehty maltillisesti, Juhani Lehtimäki kertoo.

Lue Juhani Lehtimäen pesäpallomietteistä enemmän 19.9.2018 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 30.01.2019 18:43

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira määräsi Esperi Care Oy:n omistaman ja Kristiinankaupungissa sijaitsevan hoivakoti Ulrikan toiminnan keskeytettäväksi viime viikon torstaina. Valviran mukaan puutteita oli muun muassa henkilöstön riittävyydessä, perushoidossa ja -hoivassa sekä lääkehoidossa. Myös muista yrityksen yksiköistä on tullut esiin ongelmia.

Lue lisää »
Blogi / 20.02.2019 11:22

Nykyajan elämänmenoa seuratessa tuntuu usein siltä, että arvojen, periaatteiden ja uskollisuuden arvostus on yhteiskunnassa heikentynyt. Arvoista puhutaan esimerkiksi politiikassa paljon, mutta ne otetaan esille vasta sitten, kun joku kriisi tai ongelmatilanne tulee eteen. Hyvä esimerkki tästä on vanhusten hoitoa ja hoivaa koskeneet Esperi Care- ja Attendo-tapaukset. Tähän saakka näissä tapauksissa ainoat arvot tai arvovalinnat ovat koskeneet taloutta, kustannustehokkuutta ja halpaa hintaa.

Lue lisää »