Etusivu » Urheilu
Urheilu / 20.09.2018 16:43

Karhubasketin historiallinen europeli pelataan tänä iltana

Karhubasketin kapteeni Bojan Sarcevic ja päävalmentaja Jussi Laakso juhlivat keväällä Suomen mestaruutta. Tänään alkaa Karhubasketin urakointi koripallon Mestarien liigassa. Kuva: Anssi Rantakoski.

Mikko Katajisto, teksti

Kauhajoen Karhubasket pelaa historiallisen europelin torstaina, kun se kohtaa mestarien liigan karsintapelissä Romanian viime kauden mestarin CSM Oradean. Oradea on Romanian viime kauden mestari, kun se voitti finaaleissa Jukka Toijalan valmentaman Steauan otteluvoitoin 3-1.

Oradeasta tekee mielenkiintoisen vastustajan oranssipaitojen entinen takamies Giordan Watson, joka teki kesällä joukkueen kanssa sopimuksen. Watson pelasi kaudella 2012-13 Kauhajoella takamiehenä. Sen jälkeen hän on pelannut ammattilaisena Romaniassa, Turkissa ja Ranskassa. Viime kaudella hän pelasi Romaniassa UBT Cluj Napoka -joukkueessa.

Oradea on tehnyt aivan viime metreillä ennen kaksiosaista BCL- karsintaottelua pelaajavaihdon, kun joukkue hankki riveihinsä 31-vuotiaan Marcus Ginyardin. 196-senttinen North Carolinan kasvatti pelasi viime kaudella Makedonian liigassa 35 ottelua ja tilastoi rivin 15,9 pistettä, 5,1 levypalloa ja 2,2 syöttöä. Ennen Makedoniaa Ginyard pelasi TBL liigassa Czarnin joukkueessa ja on pelannut myös Ranskassa (Nantes), Saksassa (BBC Bayreuth), Kreikassa (Panionios), Ukrainassa (Mariupol), Puolassa ja NBA:n G-liigassa, joten erittäin kokeneesta pelaajasta on kysymys.

Lauantaina Romaniassa

BCL:n karsintapelit pelataan perinteisellä eurocup-systeemillä eli koti- ja vierasottelun pisteet lasketaan yhteen. Jos yhteistulos on toisen ottelun jälkeen tasan, pelataan tarvittava määrä jatkoaikoja, jotta voittaja on selvillä. Ensimmäisen karsintakierroksen toinen osaottelu pelataan Romanian Oradeassa tulevana lauantaina.

Karhubasket – Oradea -otteluparin voittajalla ei ole hirveästi aikaa jäädä juhlimaan jatkopaikkaa, sillä toisen karsintakierroksen vierasottelu on ohjelmassa jo tiistaina 25. päivä syyskuuta. Toisen kierroksen avausottelu pelataan joka Liettuassa (Siauliai) tai Bulgariassa (Lukoil Levski), joten siirtyminen pelipaikalle tuottaa hieman lisää harmaita hiuksia Karhubasketin puuhamiehille.

Toisen karsintakierroksen jälkeen ohjelmassa on vielä kolmas karsintapeli ennen kuin paikka mestarien liigan runkosarjassa aukeaa. Kolmannella karsintakierroksella vastustajaa odottaa ranskalainen Nanterre 92. Jos Kauhajoki selviää kolmannelle karsintakierrokselle, ottelupari alkaa karhuluolassa tiistaina 2. lokakuuta.

Karhubasketin peleistä euro- ja korisliigakentillä voit lukea Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 03.07.2019 11:34

Kauhajoelta on valtion hallinnon palvelut hävinneet tällä vuosikymmenellä askel kerrallaan. Ensin lähti verotoimisto ja sitten käräjäoikeuden istuntopaikka täällä lakkautettiin. Poliisi ja poliisiasema kaupungissa edelleen on, mutta siellä ei kohta enää ole omia rikostutkijoita, vaan tuo osa poliisityöstä hoidetaan jatkossa Seinäjoelta käsin.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus