Etusivu » Urheilu
Urheilu / 27.09.2018 13:51

Kauhajoki lähtee Korisliigaan puolustavana mestarina

Kauhajoen Karhubasket kauden 2018-19 kokoonpanossa. Tänään 27.9.2018 ilmestyneessä Kauhajoki-lehdessä on julkaistu Karhubasket-liite, missä esitellään joukkueen pelaajat, taustatekijät, fanit ja junioritoimintaa. Kuva: Erkki Hautaviita.

Mikko Katajisto, teksti

Korisliiga pyörähtää käyntiin 7.10., kun mestari Kauhajoki saa vieraaksi Salon Vilppaan. Viime kauden finaalien uusinta on oiva aloitus kaudelle ja oranssiin pukeutuneet fanit pääsevät todistamaan kotihallissa, kun mestaruusviiri nostetaan seinälle.

Kauhajoen joukkue uusiutui paljon mestaruuden jälkeen. Pois lähtivät Samuli Vanttaja (Joensuun Kataja), Juho ja Joonas Lehtoranta (KTP) sekä Henri Kantonen (Salon Vilpas). Lisäksi omat kasvatit Perttu Salmi ja Valtteri Pihlajamäki ovat poissa harjoitus- ja pelivahvuudesta. Myös jenkit vaihtuivat, jatkosopimuksen tehnyttä Rene Rougeauta lukuun ottamatta.

Viides jenkki

Joukkueeseen ovat liittyneet Kristika Turusta Mikael Laihonen ja Eero Innamaa. Laihonen on esiintynyt edukseen harjoitusotteluissa ja tuo koollaan lisää vaihtoehtoja molempiin kenttäpäätyihin. Takamies Innamaa oli isossa roolissa Kristikassa ja hänellä oman nuorten maajoukkuepelien tuomaa kokemusta, joten kapteeni Bojan Sarcevic on saamassa oivan tuuraajan. Okko Järvi siirtyi oranssipaitoihin Espoo Unitedista ja Antti ”jumppa” Niskanen Helsingin Seagullseista.

Kauhajoki tavoitteli rivistöön myös yhtä maajoukkuetason profiilipelaajaa, mutta pitkät neuvottelut usean eri pelaajan kanssa ei johtanut onnistuneeseen lopputulokseen. Kaikki neuvotteluissa mukana olleet pelaajat jatkoivat ulkomailla. Tämän takia joukkue palkkasi kokoonpanoon ns. viidennen jenkin, mutta Marvin Singleton JR on muutamassa viikossa osoittanut olevansa oiva pelimies.

Odotukset korkealla

Jenkkinelikkona on laiturit Durrell Summers, Rougeau, Michael Moser ja sentteri Kazembe Abif. He kaikki ovat kokeneita pelaajia ja todennäköisesti joukkueella on käytössä historian kovin kvartetti. Abifin on näistä kokemattomin, mutta viime kaudella hän pelasi Tanskan pääsarjassa.

– Odotukset tulevalle Korisliigakaudelle ovat korkealla, kun viime kausi päättyi mestaruuden, valmentaja Jussi Laakso aloittaa Korisliigan ennakoinnin.

– Tunnelmat ovat varovaisen optimistiset, sillä olemme päässeet nopeasti kiinni joukkueeseen. Tässä BCL pelit ovat auttaneet hurjasti ja meillä on nyt sellaisia jätkiä, jotka löytävät toisensa. Sarcevic tärkeänä pelaajana on löytänyt nopeasti yhteisen sävelen jenkkien kanssa. Rene oli täällä jo viime vuonna ja sitoo hyvin jenkkejä yhteen nippuun.

– Meillä on kotimaisella osastolla useita uusia pelaajia. Okko, Antti ja turkulaiset, ja olen varma, että peluutus tulee olemaan huomattavasti leveämpää Korisliigassa kuin BCL otteluissa. Tavoite on se, että pudotuspeleihin mennään, mutta siellä meillä olisi käytössä hyvä yhdeksän miehen rotaatio.

– Emme ole puhuneet joukkueen kanssa tavoitteesta tulevalle kaudelle. Mutta mestarina ei kannata asettaa muuta tavoitetta, kuin mestaruuden uusiminen. Lähtökohdat ovat sellaiset, että emme käytännössä puolusta mestaruutta, koska kasassa on miltei täysin uusi joukkue. Lähdemme siis hakemaan mestaruutta, mutta emme puolustamaan sitä. Pelillisesti yritämme olla hyvin samanlaisia, kuin viime kaudella. Haluamme pitää vauhtia, vaikka kaikki haluavat näissä ennakoinneissa olla vauhdikkaita. Osoitimme viime kaudella, että pystymme parhaimmillaan korkeatasoiseen ja vauhdikkaaseen peliin. Rene ja Bojan auttavat tämän asian läpiviemisessä, kun olivat mukana viime kaudelle.

– Uskon, että yleisö tulee viihtymään otteluissamme. Puolustuksessa teemme muutamia pieniä muutoksia viime kauteen, mutta kulmakivet ovat samat. Menestys on pitkälti kiinni pelaajista. Jos on hyviä pelaajia, niin yleensä joukkue pärjää ja meillä on hyvä nippu kasassa.

– Ennakkoon pidän kovimpina joukkueina Salon Vilpasta ja Joensuun Katajaa. Emme mielestäni lähde taaskaan suosikkina Korisliigaan. Katajalla on hyviä paluumuuttajia sekä kotimaisissa että ulkomaisissa pelaajissa. Vilppaan materiaali on todella laaja ja kokenut. Odotan jälleen erittäin mielenkiintoista Korisliigakautta, Jussi Laakso toteaa loppuun.

Pitkä kausi edessä

Korisliigan

mestari on selvillä viimeistään seitsemännen finaalin jälkeen 30. päivä toukokuuta. Pitkä kausi on siis edessä. Kauden pituutta lisäävät ns. FIBA-ikkunat eli maajoukkuetauot. Näitä taukoja on ripoteltu kaudelle muutamia, ja niiden aikaan pelataan arvokisojen karsintaotteluita maajoukkueiden kesken. Yhteen ikkunaan on luultavasti tulossa mielenkiintoinen lisäys, mutta siitä lisää myöhemmin.

Mestaruus toi vipinää myös kausikorttien myyntiin, eikä BCL otteluiden menestys ole tuota ainakaan heikentänyt. Kausikortilla varmistat pääsyn jokaiseen Korisliigan runkosarjaotteluun lippuluukulla jonottamatta. Vaihtoehtona on myös numeroitu kausikorttipaikka, jolloin sinulla on aina kotipelissä oma paikka, vaikka tulet saliin vasta vähän ennen aloitusheittoa. Kausikorteista löytyy lisätietoa joukkueen kotisivulta osoitteesta www.karhubasket.net. Sieltä löytyy myös kaikki pelit, jotta pääset suunnittelemaan menosi koripallon mukaiseksi.

Pääkirjoitus / 03.07.2019 11:34

Kauhajoelta on valtion hallinnon palvelut hävinneet tällä vuosikymmenellä askel kerrallaan. Ensin lähti verotoimisto ja sitten käräjäoikeuden istuntopaikka täällä lakkautettiin. Poliisi ja poliisiasema kaupungissa edelleen on, mutta siellä ei kohta enää ole omia rikostutkijoita, vaan tuo osa poliisityöstä hoidetaan jatkossa Seinäjoelta käsin.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus