Etusivu » Urheilu
Urheilu / 18.10.2018 14:07

Roope Rinne-Laturi Porche Cupin kolmanneksi

Roope Rinne-Laturi (toinen oikealla) ja Raimo Niemi (toinen vasemmalla) ajokkiensa vieressä seurassaan Timo Pirilä (oikealla), Kimmo Sierala ja Juho Tuominen. Kuva: Jari Kohonen.

Karisamuli Korpela, teksti

Porsche GT Cup Challenge Finland on tältä kaudelta ohi ja tässä rata-autoilun ehkä mielenkiintoisimmassa sarjassa kuluneen kauden Junior Program -kuljettajana kisannut Kauhajoen UA:n Roope Rinne-Laturi nappasi hienosti sarjan kolmostilan.

Junior Program on nuorille lupauksille tarkoitettu, yhden tai kahden kauden pituinen stipendin tapainen kuljettajasopimus, jonka kehittivät PRCF (Porsche Racing Club Finland) ja idean ilmoille tuonut kauhajokelainen Relaa Racing Team. Kyseinen tiimi antaa stipendissä auton käyttöön sekä vielä tiimin täyden huollon.

Relaa Racing Teamin omistaja ja samalla tiimipäällikkö on Kometos Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Raimo Niemi. Hän on myös pitkän linjan autourheilija, joka voitti muun muassa tämän vuoden PRCF Endurancen eli tiimimestaruuden yhdessä vuoden 2016 Junior Program -kuljettaja Emil Westmannin kanssa. Niemi toimii myös PRCF:n tämänhetkisenä puheenjohtajana ja GT3 Cup Challengen hallituksen jäsenenä.

Kuluneella kaudella kisattiin viidellä radalla. Sarja alkoi 2.6. Kemorassa ja jo viikon kuluttua oli vuorossa Hämeenlinnan Ahvenisto. Pitemmän tauon jälkeen oli vuorossa Pohjanmaan derby eli Botniaring Jurvassa heinäkuussa. Sitten jatkettiin elokuussa Ahveniston ja Alastaron kisoilla ja sarja päätettiin Ruotsin puolella Mantorpissa 8.9. Sarjan lopullisiin tuloksiin palataan niiden ilmestyttyä.

Lue aiheesta enemmän 17.10.2018 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 08.11.2018 14:39

Asuntovelkaa maksavalle kansalaiselle viime vuodet ovat olleet mukavia, kun lainojen korot ovat olleet alhaalla. Lyhyet korot ovat olleet jopa miinusmerkkisiä, joten pankin lainamarginaalistakin on saanut pientä ”alennusta”. Pankkien asiantuntijat ovat säännöllisesti ennustaneet, että korot lähtevät nousuun ensi syksynä, ensi vuonna tai parin vuoden sisällä. Näin ei ole kuitenkaan käynyt.

Lue lisää »
Blogi / 09.11.2018 09:55

Suomessa syntyvyys on laskenut jo kahdeksan vuoden ajan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ennusti tänä vuonna syntyvän 47 500 lasta. Lapsia syntyy vähemmän kuin esimerkiksi 1800-luvun kovina nälkävuosina. Synnyttäjien keski-ikä on tällä hetkellä 30,9 vuotta.

Lue lisää »