Etusivu » Urheilu
Urheilu / 21.10.2018 08:00

Pyöräilyjaostolla kauden päätöstilaisuus

Kauhajoen Karhun pyöräilyjaoston kauden päätöstilaisuudessa palkittiin monia urheilijoita. Edessä ovat Jami Mäki-Juoni, Milja Samppala, Tiia Varsamäki ja Aatu Kallio-Kokko. Takana ovat jaoston puheenjohtaja Päivi Karjalainen, Onni Mäki-Juoni, Erno Nousiainen, Tuomas Tummala ja Sauli Uusi-Kokko. Tummalan edessä ovat Arttu Holopainen ja Emma Varsamäki.

Jari-Pekka Laitio-Ramone, teksti ja kuva

Kauhajoen Karhun pyöräilyjaoston kauden päätöstilaisuudessa palkittiin vuoden poikapyöräilijänä Tuomas Tummala, tyttöpyöräilijänä Tiia Varsamäki ja tulokkaana Niilo Oja-Nisula.

– Varsamäki oli SM-kisoissa N10-sarjan 10 kilometrin maantieajossa toinen. Hänelle sekunnin hävisi seuramme Milja Samppala, kertoi jaoston puheenjohtaja Päivi Karjalainen.

N10-sarjassa oli kolme osanottajaa. Maantieajon SM-kisoissa Tummala oli M16-sarjan 66 kilometrin matkalla kahdeksas. 16 osanottajasta 11 oli maalissa viiden sekunnin sisällä.

– Tummala kilpaili 15-vuotiaana 16-vuotiaiden sarjassa upeasti kärjen tuntumassa. Nyt sarjan taso oli montaa muuta vuotta kovempi, tiesi sihteeri Merja Kauppinen.

Tummala harjoittelee monipuolisesti.

– Yleensä treenit kestävät pari tuntia. Kesällä kävin kuitenkin viidenkin tunnin pyörälenkeillä. Hain peruskestävyyttä hitaasti ajamalla.

Peruskuntokaudella Tummalalla on viikossa yksi tai kaksi vapaapäivää.

– Talvella hiihdän kolmesti viikossa. Menen ne usein matalasykkeisinä ja pitkäkestoisina hiihtolenkkeinä. Talvella teen parina päivänä viikossa 1-3 tunnin pyörätreenejä vastuksilla tai rullien päällä. Joskus käyn myös uimassa ja juoksulenkeillä.

Päätöstilaisuudessa huomioitiin lisäksi vuoden maastopyöräilijä Aatu Kallio-Kokko, Sisu-palkinnon saanut Emma Varsamäki ja joukkueena Onni Mäki-Juoni, Erno Nousiainen ja Tuomas Tummala. Kolmikko voitti M16-sarjassa SM-joukkuekultaa.

Seurapisteissä 11.

Suomenmestaruuden seurapisteissä voitti vantaalainen Korson Kaiku (156,22 pistettä) ennen Tampere Bike Clubia (126,36). 55 seuran joukossa Karhu (50,2) oli 11.

– Seurapisteissä ei huomioida pelkästään maantie- ja aika-ajokilpailuja vaan myös esimerkiksi alamäki-, rata- ja maastopyöräkilpailut. Tuon vuoksi on vaikeaa saavuttaa seurapisteissä kärkisijoja. Isoissa kaupungeissa on valmiina radat. Niitä on vain harvoilla maaseutupaikkakunnilla, tiesi Karjalainen.

Karjalainen muutti Espoosta Kauhajoelle vuonna 2005. Hän valmensi Espoossa 15-16-vuotiaita kilpapyöräilijöitä. Hän on toiminut pari vuotta Karhun pyöräilyjaoston puheenjohtajana.

Aatu Samppala aloittaa ensi vuoden alusta uutena puheenjohtajana. Minä jatkan valmennuspuolella.

Ihmiset kiittivät Karjalaista.

– Iso kiitos, että olet jaksanut vetää porukkaa ja viedä asioita eteenpäin. Vaikka puheenjohtaja nyt vaihtuu, suurin osa harrastajista ja vanhemmista pysyy samoina. Viemme lajia yhdessä eteenpäin ja mahdollistamme ohjatun pyöräilyhomman kautta liikkumisen. Aina voi kysyä kavereilta, haluaisivatko he tulla kokeilemaan lajia, Samppala vinkkasi.

Lue koko juttu 19.10.2018 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä.

Pääkirjoitus / 29.05.2019 15:37

Kauhajoen liikuntahalli oli käytännössä ääriään myöten täynnä viime sunnuntaina, kun Karhubasket kohtasi Korisliigan viidennessä finaaliottelussa Kouvolan Kouvot. Oranssiin käytännössä sonnustautunut sali raikui korishuumaa, kun 1 714 henkeä seurasi Jussi Laakson valmentaman ja kapteeni Bojan Sarcevicin johtaman kotijoukkueen iloista matkaa kohti otteluvoittoa ja Suomen mestaruutta. Pantteri-patsas - jo viime vuoden keväällä kauhajokisille tutuksi tullut mestaruuden merkki - sai jälleen jäädä pohjalaisille lakeuksille.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus