Etusivu » Urheilu
Urheilu / 17.01.2019 15:23

Venäläiset kaksoisvoittoon Sotkassa

MM-karsinnan kolme parasta palkintopallilla. Ruotsin Stefan Svensson (oik.), Venäjän Dmitry Khomitsevich ja Daniil Ivanov.

Päivi Lahti-Kuusisto, teksti ja kuva

Sotkassa ajettiin lauantaina jääspeedwayn MM-karsintakisa, josta kuusi parasta pääsi mukaan helmikuun alussa alkavaan MM-sarjaan. Mukana oli 16 kuljettajaa seitsemästä eri maasta. Ennakkoon kovimmiksi arveltiin venäläisiä viime vuoden MM-sarjan hopea- ja pronssimitalisteja Danil Ivanovia ja Dmitry Khomitsevichia. Venäjä hallitsee jääspeedwayta maailmalla suvereenisti.

Venäjän pojat veivätkin potin niin, että Khomitsevich ajoi täydet 15 pistettä eli voitti jokaisen ajamansa erän. Toisena tuli Ivanov 12 pisteellä. Miehet olivat kisan jälkeen tyytyväisiä suorituksiinsa.Kolmanneksi ajoi Ruotsin Stefan Svensson. Ruotsalainen ei päästänyt venäläisiä helpolla, sillä hän taisteli erävoitoista, mutta ei voinut venäläisille mitään. Kolme muuta jatkoon päässyttä olivat Saksan Max Niedemeier, Ruotsin Ove Ledström ja Itävallan Charly Ebner.

Suomalaisista mukana kisasivat Matti Isoaho ja Christer Biskop. Tomi Kirilov ja Jani-Petteri Koivula olivat mukana varamiehinä. Isoaho kertoi kisan aikana pitävänsä Sotkan radasta, koska siinä on speedwayradan kaltevuus, mikä auttaa pitämään vauhdit kovina.

Lue aiheesta lisää 16.1.2019 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 30.01.2019 18:43

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira määräsi Esperi Care Oy:n omistaman ja Kristiinankaupungissa sijaitsevan hoivakoti Ulrikan toiminnan keskeytettäväksi viime viikon torstaina. Valviran mukaan puutteita oli muun muassa henkilöstön riittävyydessä, perushoidossa ja -hoivassa sekä lääkehoidossa. Myös muista yrityksen yksiköistä on tullut esiin ongelmia.

Lue lisää »
Blogi / 20.02.2019 11:22

Nykyajan elämänmenoa seuratessa tuntuu usein siltä, että arvojen, periaatteiden ja uskollisuuden arvostus on yhteiskunnassa heikentynyt. Arvoista puhutaan esimerkiksi politiikassa paljon, mutta ne otetaan esille vasta sitten, kun joku kriisi tai ongelmatilanne tulee eteen. Hyvä esimerkki tästä on vanhusten hoitoa ja hoivaa koskeneet Esperi Care- ja Attendo-tapaukset. Tähän saakka näissä tapauksissa ainoat arvot tai arvovalinnat ovat koskeneet taloutta, kustannustehokkuutta ja halpaa hintaa.

Lue lisää »