Etusivu » Urheilu
Urheilu / 17.01.2019 15:23

Venäläiset kaksoisvoittoon Sotkassa

MM-karsinnan kolme parasta palkintopallilla. Ruotsin Stefan Svensson (oik.), Venäjän Dmitry Khomitsevich ja Daniil Ivanov.

Päivi Lahti-Kuusisto, teksti ja kuva

Sotkassa ajettiin lauantaina jääspeedwayn MM-karsintakisa, josta kuusi parasta pääsi mukaan helmikuun alussa alkavaan MM-sarjaan. Mukana oli 16 kuljettajaa seitsemästä eri maasta. Ennakkoon kovimmiksi arveltiin venäläisiä viime vuoden MM-sarjan hopea- ja pronssimitalisteja Danil Ivanovia ja Dmitry Khomitsevichia. Venäjä hallitsee jääspeedwayta maailmalla suvereenisti.

Venäjän pojat veivätkin potin niin, että Khomitsevich ajoi täydet 15 pistettä eli voitti jokaisen ajamansa erän. Toisena tuli Ivanov 12 pisteellä. Miehet olivat kisan jälkeen tyytyväisiä suorituksiinsa.Kolmanneksi ajoi Ruotsin Stefan Svensson. Ruotsalainen ei päästänyt venäläisiä helpolla, sillä hän taisteli erävoitoista, mutta ei voinut venäläisille mitään. Kolme muuta jatkoon päässyttä olivat Saksan Max Niedemeier, Ruotsin Ove Ledström ja Itävallan Charly Ebner.

Suomalaisista mukana kisasivat Matti Isoaho ja Christer Biskop. Tomi Kirilov ja Jani-Petteri Koivula olivat mukana varamiehinä. Isoaho kertoi kisan aikana pitävänsä Sotkan radasta, koska siinä on speedwayradan kaltevuus, mikä auttaa pitämään vauhdit kovina.

Lue aiheesta lisää 16.1.2019 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 12.04.2019 09:07

Suupohjassa annettiin eduskuntavaalien ennakkoääniä enemmän kuin muualla Suomessa ja Vaasan vaalipiirissä. Koko maassa ennakkoäänestysprosentti oli 36,1 prosenttia ja vaalipiirin alueella 35,5 prosenttia. Suupohjan kunnissa Isojokea lukuun ottamatta ylitettiin nuo keskiarvolukemat. Toivottavasti vaalien varsinaisena vaalipäivänä, tulevana sunnuntaina, äänestysinto on näillä seuduilla edelleen yhtä innokasta. Eduskunta säätää lait ja päättää valtion budjetista, joten ei ole aivan yhdentekevää, ketkä siellä puolestamme päätöksiä tekevät.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »