Etusivu » Urheilu
Urheilu / 30.01.2019 18:48

Karhubasket putsasi Urheilugaalan pöydän

Juha Orpana, Rauno Ketola, Bojan Sarcevic, Mika Perälä, Jussi Laakso, Janne Koskimies ja Vesa Ojala ottivat vastaan Karhubasketin ansaitsemat palkinnot Pohjanmaan Urheilugaalassa.

Reetta Pitkäkoski, teksti

Viime lauantaina pidetty Pohjanmaan Urheilugaala oli Kauhajoen Karhubasketille menestyksekäs. Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:n sekä Pohjanmaan Urheilutoimittajat ry:n järjestämässä gaalassa Korisliigan mestaruuden viime keväänä voittanut Karhubasket palkittiin vuoden joukkueena. Lisäksi valmentajat Jussi Laakso ja Janne Koskimies valittiin vuoden valmentajakaksikoksi.

Vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi oli yleisöäänestyksessä äänestetty Karhubasketin mestaruus, mikä yllätti seuran taustaryhmän ja joukkueen jäsenet täysin. Muiden ehdokkaiden joukossa oli muun muassa painija Petra Ollin maailmanmestaruus.

– Valinta sykähdyttävimmäksi hetkeksi yllätti. Vastaehdokkaissa oli kuitenkin edustettuna hyvin perinteiset pohjalaiset lajit. On aika hienoa, että koripallo äänestettiin voittajaksi, sillä Pohjanmaalla ei ole yksikään joukkue aikaisemmin voittanut koripallossa mitään. Meidän kultamme oli ensimmäinen koripallon SM-mitali Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueella, miettivät seuran puheenjohtaja Vesa Ojala ja valmentaja Jussi Laakso.

Miesten mukaan valinta kertoo siitä, että viime kevään pudotuspelit innostivat ihmisiä seuraamaan koripalloa hyvin laajasti Kauhajoen ulkopuolellakin. Moni innostui koripallohuumasta lajin oltua useiden viikkojen ajan tiiviisti esillä niin paikallisissa kuin valtakunnallisissa medioissa.

Janne Koskimiehen mukaan äänestystulos kertoo myös yhteisöllisyydestä.

– Joukkueurheilussa on voimakas paikallinen elementti. On hienoa, että äänestyksessä arvostettiin paikallisuutta ja yhteisöllisyyttä. Se tuo varmasti kaikille, niin joukkueelle, taustaryhmälle kuin faneillekin, tsemppiä myös jatkoon, hän tuumaa.

Lue aiheesta enemmän 30.1.2019 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 30.01.2019 18:43

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira määräsi Esperi Care Oy:n omistaman ja Kristiinankaupungissa sijaitsevan hoivakoti Ulrikan toiminnan keskeytettäväksi viime viikon torstaina. Valviran mukaan puutteita oli muun muassa henkilöstön riittävyydessä, perushoidossa ja -hoivassa sekä lääkehoidossa. Myös muista yrityksen yksiköistä on tullut esiin ongelmia.

Lue lisää »
Blogi / 20.02.2019 11:22

Nykyajan elämänmenoa seuratessa tuntuu usein siltä, että arvojen, periaatteiden ja uskollisuuden arvostus on yhteiskunnassa heikentynyt. Arvoista puhutaan esimerkiksi politiikassa paljon, mutta ne otetaan esille vasta sitten, kun joku kriisi tai ongelmatilanne tulee eteen. Hyvä esimerkki tästä on vanhusten hoitoa ja hoivaa koskeneet Esperi Care- ja Attendo-tapaukset. Tähän saakka näissä tapauksissa ainoat arvot tai arvovalinnat ovat koskeneet taloutta, kustannustehokkuutta ja halpaa hintaa.

Lue lisää »