Etusivu » Uutiset
Uutiset / 12.10.2016 15:19

Duudsonit-kaksikko puhui koulukiusaamisesta

Voit lukea aiheesta lisää Kauhajoki-lehden 14.10. ilmestyvästä numerosta. Lehdessä viisi koululaista ja yksi koulun työntekijä kertoo näkemyksiään tilaisuudesta, miten paljon Kauhajoen yhteiskoulussa kiusataan ja puututaanko asiaan tarpeeksi jämäkästi.

Jari-Pekka Laitio-Ramone, teksti ja kuva

Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry:n (MLL) Kauhajoen osaston ihmiset saivat idean, miten hyvä asia olisi saada Duudsonit-hullutteluryhmän jäseniä puhumaan kauhajokelaisnuorille koulukiusaamisesta. Leader Suupohja myönsi MLL Kauhajoelle tapahtuman järjestämiseen VIRE-rahaa.

Yhteensä 16 ideaa tukenutta yritystä, yhdistystä ja muuta tahoa mahdollisti sen, että tämän viikon tiistaina yläkoululaisille Duudsonit-nelikosta puhuivat Jarno "Jarppi" Leppälä ja Hannu-Pekka "HP" Parviainen. Noin tunnin puhumisen jälkeen luokat kokoontuivat ryhmiksi, ja miehet menivät luokka kerrallaan yhteiskuviin koululaisten kanssa.

Parviainen, Leppälä, Jukka Hildén ja Jarno Laasala ovat laittaneet itsensä likoon kameran edessä jo noin 20 vuoden ajan. Seinäjoella perustettu Duudsonit murtautui Suomessa julkisuuteen 2000-luvun alussa ja myöhemmin ryhmä on tullut kuuluisaksi kymmenissä muissakin maissa.

Kiusaamista vastaan

Nyt moni suomalainen tuntee nelikon myös muun muassa Posse-televisio-ohjelman kautta.

– Tutustuimme toisiimme alakouluikäisinä ja jos me olisimme kiusanneet toisiamme, ei olisi ryhmää nimeltä Duudsonit. Siinä tapauksessa olisi jäänyt kokematta niin suuri määrä erilaisia hienoja juttuja, Parviainen ja Leppälä huomauttivat.

He toivat esiin kahden muun jäsenen taustoja.

– Viitisen vuotta sitten mietimme neljästään sitä, mikä olisi vakava asia, mistä haluamme puhua. Koulukiusaaminen nousi esiin siksikin, koska ryhmässä on kokemusta asiasta molemmin puolin. Hilden on ollut koulukiusaaja ja etenkin Laasala kiusattu. Hilden katuu edelleen asiaa.

Jarppiakin oli kiusattu jonkin verran.

Pääkirjoitus / 12.04.2019 09:07

Suupohjassa annettiin eduskuntavaalien ennakkoääniä enemmän kuin muualla Suomessa ja Vaasan vaalipiirissä. Koko maassa ennakkoäänestysprosentti oli 36,1 prosenttia ja vaalipiirin alueella 35,5 prosenttia. Suupohjan kunnissa Isojokea lukuun ottamatta ylitettiin nuo keskiarvolukemat. Toivottavasti vaalien varsinaisena vaalipäivänä, tulevana sunnuntaina, äänestysinto on näillä seuduilla edelleen yhtä innokasta. Eduskunta säätää lait ja päättää valtion budjetista, joten ei ole aivan yhdentekevää, ketkä siellä puolestamme päätöksiä tekevät.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »