Etusivu » Uutiset
Uutiset / 30.12.2016 13:08

Mustaisnevan myllyt myytiin syksyllä Japaniin

Mustaisnevan tuulipuiston omistaja vaihtui viime syksynä hollantilaisesta japanilaiseksi. Kuva: Tuulikki Neuvonen.

Tuomas Koivuniemi, teksti

Kauhajoen Mustaisnevan tuulivoimapuisto vaihtoi omistajaa viime lokakuussa, kun kahdeksaa alueen yhdeksästä tuulimyllystä pyörittävän SPC 2-Mustaisneva Oy:n omistajat eli alankomaalainen Maas Capital B.V. ja Yard Energy Group B.V. myivät yhtiön japanilaiselle Eurus Energy Holding Corporationille. Alankomaalaisen ABN Amro -pankin tytäryhtiön Maas Capitalin omistusosuus tuulipuistoyhtiöstä oli 60 prosenttia ja Yard Energyn 40 prosenttia.

Mustaisnevan tuulivoimapuiston puuhamiehenä oli aluksi kauhajokinen tuulivoimayrittäjä Jaakko Leppinen. Puistohankkeen käynnistäjänä toimi Leppisen yrityksen Kaskisten Tuulivoima Oy:n ja alankomaalaisen tuulivoimalavalmistaja Lagerwey B.V.:n yhdessä omistama Lagerwey Development Oy. Tuulivoimakaavoitus tehtiin alueelle vuosina 2013-14. Tuulivoimaloiden rakentaminen käynnistyi viime vuonna.

Leppisen mukaan rakentamis- ja rahoitusvaiheessa tuulivoimapuiston omistajiksi tulivat alankomaalaiset Maas Capital ja Yard Energy. Nyt uudeksi myllypuiston omistajaksi tullut Eurus on tiedotelinjausten mukaan Japanin johtava uusiutuvan energian yhtiö. Japanilaisyrityksen omistavat Toyota Tsusho Company ja Tokyo Electric Power Company Holdings Inc.

Kauhajoen kahdeksan tuulimyllyn ohella japanilaiseen omistukseen siirtyi myös kolme myllyä käsittävä Kankaanpäänmäen tuulivoimapuisto Peräseinäjoelta.

Mustaisnevan yhdeksättä tuulimyllyä pyörittää kauhajokinen Suotuuli Oy.

Pääkirjoitus / 03.07.2019 11:34

Kauhajoelta on valtion hallinnon palvelut hävinneet tällä vuosikymmenellä askel kerrallaan. Ensin lähti verotoimisto ja sitten käräjäoikeuden istuntopaikka täällä lakkautettiin. Poliisi ja poliisiasema kaupungissa edelleen on, mutta siellä ei kohta enää ole omia rikostutkijoita, vaan tuo osa poliisityöstä hoidetaan jatkossa Seinäjoelta käsin.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus