Etusivu » Uutiset
Uutiset / 28.03.2017 14:36

Kauhajoen Krouvi uusien yrittäjien komentoon

Toni Mäki-Turja ja Heidi Hongisto ovat Krouvin uudet yrittäjät. Vanha yrittäjä Ville Mäki-Filppula siirtyy uusien haasteiden pariin.

Jari-Pekka Laitio-Ramone, teksti ja kuva

Hotelli Kauhajoen Krouvi saa ensi viikolla uudet yrittäjät. Valtikka siirtyy paikkaa elokuusta 1994 lähtien johtaneelta Ville Mäki-Filppulalta Heidi Hongistolle ja Toni Mäki-Turjalle. Hongisto on työskennellyt hotelli- ja ravintola-alalla noin 15 vuotta. Avopuolisonsa Mäki-Turjan kanssa hän on toiminut Subway-yrittäjänä kolme vuotta Kauhajoella ja kaksi vuotta Kankaanpäässä.

– Hongisto tuli viime kesänä tänne Krouviin töihin ja huomasin heti, että hän on tekijätyyppi, yrittäjähenkinen ja tälle alalle sopiva. Mäki-Turjan olen tuntenut muutaman vuoden ajan, 43-vuotias Mäki-Filppula taustoitti.

– Muutaman vuoden ajan mietin, että jäisin ravintola-alalta eläkkeelle. En puhunut asiasta monellekaan ihmiselle. Syksyllä Mäki-Turja sanoi niitä näitä jutellessa, että he voisivat laajentaa yritystoimintaansa. Silloin mietin, että olisinko nyt valmis myymään Krouvin liiketoiminnan. Sanoin heille joulukuussa, että jos jäisin pois, pitäisi löytää loistavat jatkajat, Mäki-Filppula totesi.

Hyvä porukka

Hongisto ja Mäki-Turja sanoivat asian tulleen heille yllätyksenä.

– Kiinnostuimme heti ja puhuimme asiasta tarkemmin. Pyrkimyksenä on mahdollisimman sujuva siirto, ettei heti ensi alkuun tehdä muutoksia. Täällä on hyvä työntekijäporukka ja haluamme saada heiltä ajatuksia ja yhteishengen kasaan. Ideapankkimme on täynnä, mutta arki pitää saada ensin rullaamaan. Huomioon pitää ottaa niin paljon asioita, avopariskunta painotti.

Lähes kolme vuosikymmentä

Krouvin liiketoiminnasta ja kalustosta kirjoitettiin kauppakirjat viikko sitten.

– Samalla teimme 12 vuoden vuokrasopimuksen. Vuokraan Mäki-Turjalle ja Hongistolle esimerkiksi hotellin sekä ravintolan toimitilat, selvitti Mäki-Filppula.

Viimeiset 10 vuotta hän on ollut myös maanviljelijä.

– Pääasiassa olen viljellyt ohraa, kauraa ja rypsiä. Minulla on myös viljankuivaamo ja K-maatalouden kanssa yhteistyösopimus viljan vastaanotosta ja rahtikuivauksesta.

Vuonna 1988 perustetussa Krouvissa on yli 350 asiakaspaikkaa. Yökerhossa vilkkain ilta on lauantai.

Lue yrittäjävaihdoksesta enemmän 28.3.2017 julkaistusta Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 15.02.2018 17:40

Suomalaisten koulutus- ja sivistystaso on tänään yksi maailman korkeimpia. Aikaisemmin monen suomalaisen koulutuspolku kulki kansa- tai peruskoulusta joko suoraan työelämään tai muutaman vuoden ammatilliseen koulutukseen, minkä jälkeen mentiin vakituiseen työpaikkaan, ja josta vuosikymmenten uskollisen palvelun jälkeen jäätiin eläkkeelle.

Lue lisää »
Blogi / 02.02.2018 08:17

Muistan sen kuin eilisen päivän, kun ensimmäinen lapsemme syntyi. Kun vastasyntyneen itku kajahti synnytyssalissa ilmoille, sisälläni kulki täysin ennen kokematon tunne, väristys ja liikutus siitä, että oma ja vaimoni elämä on nyt peruuttamattomasti muuttunut. Meillä on vastuu pienestä pojasta, hänen hyvinvoinnistaan ja kasvatuksestaan koko loppuelämämme ajan.

Lue lisää »