Etusivu » Uutiset
Uutiset / 28.08.2017 20:13

Linda Leinonen on Kauhajoen uusi johtaja

Hallintotieteiden maisteri Linda Leinonen toimii tällä hetkellä Isojoen kunnanjohtajana.

Tuomas Koivuniemi, teksti

Kauhajoen kaupunginvaltuusto valitsi tänään illalla pidetyssä kokouksessaan uudeksi kaupunginjohtajaksi hallintotieteiden maisteri Linda Leinosen (35) Isojoelta. Leinonen toimii tällä hetkellä Isojoen kunnanjohtajana. Kaupunginjohtajuudesta kisasi loppusuoralla kolme ehdokasta eli Leinonen, filosofian maisteri ja Suupohjan koulutuskuntayhtymän johtaja Ari Loppi (52) sekä filosofian tohtori ja Kokemäen kaupunginjohtaja Reijo Siltala (39).

Kolme finalistiehdokasta olivat tänään kaupunginvaltuuston jäsenten kuultavina. Kaupunginhallitus teki kuulemisten jälkeen esityksensä johtajan pestiin valittavasta. Hallituksen puheenjohtaja Heikki Santala (ps.) esitti tehtävään valittavaksi Siltalaa ja Toni Eeva (kesk.) esitti Leinosta. Molempia esityksiä myös kannatettiin. Petteri Opas esitti hallituksessa Loppia, mutta hänen esitystään ei kukaan kannattanut.

Reijo Siltala sai kaupunginhallituksen äänestyksessä viisi ääntä ja Linda Leinonen neljä ääntä.

Äänestys

Valtuuston kokouksessa Heikki Santala esitti hallituksen esityksenä kaupunginjohtajaksi Siltalaa ja häntä kannatti Merja Paananen (kesk.). Petteri Opas (kok.) taas esitti tehtävään Loppia ja esitystä kannatti Ilkka Tervonen (ps.). Tero Kilpiö (kesk.) esitti tehtävään Leinosta ja häntä kannattivat Markku Nurmi (sd.) ja Sami Yli-Rahnasto (ps.).

Kaupunginvaltuuston suljetussa lippuäänestyksessä Leinonen sai 18 ääntä, Siltala 10 ääntä ja Loppi 7 ääntä. Koska Leinonen sai äänestyksessä yli puolet annetuista äänistä, hänet valittiin kaupunginjohtajaksi heti ensimmäisellä kierroksella.

Pääkirjoitus / 06.03.2019 14:52

Suomessa järjestetään huhtikuussa eduskuntavaalit ja toukokuussa eurovaalit. Vaalityö on alkanut. Kauhajoella ja naapurikunnissa ehdokkaat ovat olleet tapaamassa äänestävää kansanosaa kauppojen edustoilla ja kylätuvilla sekä agitoimassa omia teemojaan yksityiskodeissa pidetyissä tupailloissa tai kertomassa näkemyksistään vaalipaneeleissa.

Lue lisää »
Blogi / 20.02.2019 11:22

Nykyajan elämänmenoa seuratessa tuntuu usein siltä, että arvojen, periaatteiden ja uskollisuuden arvostus on yhteiskunnassa heikentynyt. Arvoista puhutaan esimerkiksi politiikassa paljon, mutta ne otetaan esille vasta sitten, kun joku kriisi tai ongelmatilanne tulee eteen. Hyvä esimerkki tästä on vanhusten hoitoa ja hoivaa koskeneet Esperi Care- ja Attendo-tapaukset. Tähän saakka näissä tapauksissa ainoat arvot tai arvovalinnat ovat koskeneet taloutta, kustannustehokkuutta ja halpaa hintaa.

Lue lisää »