Etusivu » Uutiset
Uutiset / 28.08.2017 20:13

Linda Leinonen on Kauhajoen uusi johtaja

Hallintotieteiden maisteri Linda Leinonen toimii tällä hetkellä Isojoen kunnanjohtajana.

Tuomas Koivuniemi, teksti

Kauhajoen kaupunginvaltuusto valitsi tänään illalla pidetyssä kokouksessaan uudeksi kaupunginjohtajaksi hallintotieteiden maisteri Linda Leinosen (35) Isojoelta. Leinonen toimii tällä hetkellä Isojoen kunnanjohtajana. Kaupunginjohtajuudesta kisasi loppusuoralla kolme ehdokasta eli Leinonen, filosofian maisteri ja Suupohjan koulutuskuntayhtymän johtaja Ari Loppi (52) sekä filosofian tohtori ja Kokemäen kaupunginjohtaja Reijo Siltala (39).

Kolme finalistiehdokasta olivat tänään kaupunginvaltuuston jäsenten kuultavina. Kaupunginhallitus teki kuulemisten jälkeen esityksensä johtajan pestiin valittavasta. Hallituksen puheenjohtaja Heikki Santala (ps.) esitti tehtävään valittavaksi Siltalaa ja Toni Eeva (kesk.) esitti Leinosta. Molempia esityksiä myös kannatettiin. Petteri Opas esitti hallituksessa Loppia, mutta hänen esitystään ei kukaan kannattanut.

Reijo Siltala sai kaupunginhallituksen äänestyksessä viisi ääntä ja Linda Leinonen neljä ääntä.

Äänestys

Valtuuston kokouksessa Heikki Santala esitti hallituksen esityksenä kaupunginjohtajaksi Siltalaa ja häntä kannatti Merja Paananen (kesk.). Petteri Opas (kok.) taas esitti tehtävään Loppia ja esitystä kannatti Ilkka Tervonen (ps.). Tero Kilpiö (kesk.) esitti tehtävään Leinosta ja häntä kannattivat Markku Nurmi (sd.) ja Sami Yli-Rahnasto (ps.).

Kaupunginvaltuuston suljetussa lippuäänestyksessä Leinonen sai 18 ääntä, Siltala 10 ääntä ja Loppi 7 ääntä. Koska Leinonen sai äänestyksessä yli puolet annetuista äänistä, hänet valittiin kaupunginjohtajaksi heti ensimmäisellä kierroksella.

Pääkirjoitus / 13.12.2018 10:26

Polttoaineen ja ajoneuvojen verotuksen kiristys, tiemaksujen käyttöönotto ja pysäköinnin hinnoittelu. Myös bensiini- ja dieselautojen myynti aiotaan saada päättymään vuoteen 2035 mennessä. ”Liikenteen ilmastopolitiikan asiantuntijaryhmä” esittää näitä peliliikkeitä raportissaan, jossa on etsitty keinoja poistaa liikenteen kasvihuonepäästöt kokonaan vuoteen 2045 mennessä. Raportti luovutettiin pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille (kesk.) eilen.

Lue lisää »
Blogi / 22.01.2019 14:06

Rahoitusmaailma on verkkoajan myötä kokenut rajun muutoksen, kun perinteisten pankkien ohella laina- ja luottoliiketoimintaan ovat tulleet mukaan erilaiset pikavippi- ja vertaislainayhtiöt. Pikavipit ovat olleet varsinkin nuorten suosiossa, koska niitä on voinut ottaa kännykkäviesteillä tai verkkosivuilta. Vippirahalla on usein rahoitettu nopeita ja huuruisia kulutuspäätöksiä - vaateostoksia tai baari- ja bileiltoja.

Lue lisää »