Etusivu » Uutiset
Uutiset / 29.12.2017 08:47

Päihtynyt mies riehui ambulanssissa

Kaksi henkilöautoa törmäsivät viime perjantaina iltapäivällä Savikyläntien ja Pillilänkujan risteyksessä. Kuva: Tuomas Koivuniemi.

Reetta Pitkäkoski, teksti

Joulunpyhät sujuivat Kauhajoella rauhallisesti. Rikosylikonstaapeli Esa Saarisen mukaan lauantaista maanantaihin asti oli poliisillakin hyvin hiljaista. Tapaninpäivänä liikenteessä oli poliisin tehopartio ja rattijuoppoja jäikin kiinni sekä Kauhajoella että Kurikassa.

Tehokas tapaninpäivä

Ensimmäisenä aamupäivällä kymmenen aikoihin partiota vastaan Lellavantiellä ajoi noin 30-vuotias kauhajokinen mies. Kun partio puhallutti autoilijan, hän puhalsi alkometriin nollalukemat. Kuljettajan todettiin kuitenkin olleen huumausaineen vaikutuksen alainen ja ajokortiton.

– Kuljettaja oli poliisin vanha tuttu. Tämä oli kuudes rikkomus vuoden sisällä. Häntä epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä huumausaineen käyttörikoksesta, Saarinen huokaisee.

Iltapäivällä kahden aikoihin sama partio pysäytti Puistotiellä tarkastusta varten henkilöauton. Auton kuljettajana toiminut noin 30-vuotias mies puhalsi alkometriin lukemat, joiden ansiosta kuljettajaa epäillään nyt rattijuopumuksesta.

– Illalla sama partio otti kiinni vielä yhden rattijuopon Kurikan keskustasta. Kurikkalainen yli 50-vuotias mies puhalsi törkeän rattijuopumuksen ylittävän rajan. Partiolla oli siis hyvin tehokas päivä, Saarinen kertoo.

Vahingonteko

Keskiviikon vastaisena yönä Koskenkylään hälytettiin ambulanssi myrkytystapauksen johdosta. Kun ambulanssi saapui paikalle, oli paikalla ollut noin parikymppinen, häiriöherkkä nuori mies. Saarisen mukaan mies oli päihtynyt, mutta ei muuten sen kummemmin avun tarpeessa.

– Kun ambulanssihenkilökunta oli kuitenkin halunnut tarkistaa hänen vointinsa, oli mies ruvennut riehumaan ambulanssissa ja rikkonut ambulanssin kalustoa. Ilmeisesti juhlat olivat kesken, eikä hän ollut halunnut lähteä juhlista kesken kaiken, Saarinen kertoo.

Saarisen mukaan mies oli lopulta itse poistunut ambulanssista. Sen jälkeen paikalle hälytettiin poliisi.

– Poliisi kirjasi kaluston rikkomisesta vahingonteon. Epäselväksi jäi se, kuka ambulanssin oli paikalle hälyttänyt, Saarinen toteaa.

Piikki joulunalusviikolla

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselta palomies Tero Lantela kertoi, että joulunpyhät olivat jopa tavallista hiljaisempia. Sen sijaan jonkinlainen piikki koettiin jo joulunalusviikolla. Lantelan mukaan pientä tehtävää oli pitkin viikkoa aika paljonkin.

– Ei siinä mitään suurempaa ollut, mutta liikenneonnettomuuksia oli tavallista enemmän. Joulun alla ihmisiä on paljon liikenteessä ja kelit eivät olleet niin hyvät, mikä varmasti edesauttoi asiaa, hän arvioi.

Pääkirjoitus / 19.01.2018 14:31

Sääntö-Suomi piti pitkään kauppoja kourissaan niin, että ne joutuivat heittämään päiväyksenä saavuttaneet tuotteet roskiin. Onneksi sääntöjä liennytettiin niin, että kaupoilla on mahdollisuus antaa tuotteita hyväntekeväisyystarkoituksiin eri järjestöille. Tätä mahdollisuutta onkin käytetty hyväksi.

Lue lisää »
Blogi / 29.12.2017 11:17

Ilotulitemyyjät ovat jälleen ilmaantuneet kauppoihin. Monille uudenvuodenaattoon kuuluvat oleellisesti raketit. Niiden käsittelyssä on syytä olla järki mukana. Oikein käsiteltyinä ne ilahduttavat niin ampujaa kuin katselijaa. Itse en raketeista niin perusta; onhan niitä kiva katsella taivaalla, mutta en niitä osta. Niissähän raha palaa suoraan taivaan tuuliin.

Lue lisää »