Etusivu » Uutiset
Uutiset / 04.01.2018 16:11

Rattijuoppo yritti poliisilta karkuun Hyypässä

Viime lauantaina illalla kymmenen aikaan poliisipartio kääntyi Sepäntiellä vastaantulevan henkilöauton perään tarkastusta varten. Henkilöauto kiihdytti vauhtiaan ja lähti poliisia pakoon. Poliisipartio kytki hälytys- ja pysäytysvalot päälle, mutta pakoauto jatkoi matkaa kääntyen Jokimäentielle ja kiihdyttäen nopeuden reilusti yli 100 km/ h.

Jokimäentieltä takaa-ajo jatkui Kiviluomantielle, jossa poliisipartion onnistui pysäyttää pakoauto. Yksin matkassa ollut 42-vuotias paikkakuntalainen mieshenkilö puhalsi 1,2 promillea. Samalla selvisi, että epäilty oli ajokiellossa. Poliisi otti miehen kiinni ja kuljetti tarkkuusalkometrikokeeseen Kauhajoen poliisiasemalle, jossa puhallustulos oli 0,66 mg/ l.

Tapahtuma-aikaan tienpinta oli erittäin jäinen ja liukas. Lisäksi takaa-ajoreitin varrella oli jalankulkijoita liikkeellä. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa rikosnimikkeillä törkeä rattijuopumus, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta ja liikennerikkomus.

Pääkirjoitus / 10.10.2018 11:52

Tänään vietetään Aleksis Kiven eli suomalaisen kirjallisuuden päivää. Kiven kirjoittaessa näytelmiään ja kirjojaan 1860-luvulla Suomessa elettiin kansallisen heräämisen aikaa, jolle olivat lähtölaukauksen antaneet muun muassa Elias Lönnrotin kokoama Kalevala-eepos (1835/1849).

Lue lisää »
Blogi / 12.10.2018 14:17

Kauhajoen Kamut on kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse ry:n alajaosto, joka perustettiin kymmenen vuotta sitten. Kävin haastattelemassa kamuja viime maanantaina. Ihmisten ja yhteiskunnan suhtautuminen kehitys- ja muihin vammaisiin on muuttunut myönteisempään suuntaan kuin mitä se oli vielä muutamia vuosikymmeniä sitten.

Lue lisää »