Etusivu » Uutiset
Uutiset / 17.04.2018 15:29

Kauhajoelta lähtee pitkiä piippuja voimalaitoksiin

Tuomas Yli-Heikkuri kertoo,e ttä rekan päällisrakenteet ovat A-H Steelin omaa tuotekehitystä yhdessä asiakkaan kanssa.

Erja Pekkala, teksti ja kuva

Aikaisemmin Kurikassa toiminut konepaja A-H Steel näytti kyntensä jo viime vuonna tehtyään Valtran Suolahden tehtaalle isot kaupat. Vakiotuotteena yritys valmistaa betonivalumuotteja ja toinen merkittävä tuote on erikoismatalat rekan päällirakenteet. Liiketoiminnan kasvaessa tilat Kurikassa kävivät pieniksi ja uudet toimitilat löytyivät Kauhajoelta.

– A-H Steelin tytäryhtiö A-H Pipes Oy osti vuoden vaihteessa piippuja valmistaneen Seipin Oy:n. Tarvitsimme pitkien piippujen tekoa varten isot tilat, jolloin päätimme siirtää molemmat yhtiöt samalla, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Tuomas Yli-Heikkuri.

Kilpailu on kovaa

Yli-Heikkuri on perustanut A-H Steelin yhdessä Juha Anttilan kanssa vuonna 2014. Piippuja tehdään nimellä A-H Pipes Oy ja omistuksessa on vielä Hyypässä sijaitseva koneistamo. Piiput eivät olekaan ihan pieniä savuhormeja, vaan konepajalta lähtee erikoiskuljetuksena 20 - 80 metrisiä voimalaitospiippuja. Pääasialliset markkinat ovat Suomessa, mutta kilpailu on kovaa ulkomailta tulevien kilpailijoiden vuoksi.

– Esitteitä on vähän hankalaa tehdä, kun ne pitäisi olla niin pitkiä, nauraa Yli-Heikkuri ja jatkaa kertoen, että myynti tapahtuu suorina asiakaskontakteina.

– Meillä on myyntimies, joka käy esittelemässä henkilökohtaisesti meidän tuotteemme ja yrityksemme. Suomessa piippumarkkinoilla on viisi toimijaa. Ulkomailta tarjotaan kilpailukykyisillä hinnoilla piippuja Latviasta, Liettuasta ja Puolasta, joissa työvoimakustannukset ovat matalat.

Pitkät kuljetukset

Yritykset työllistävät 14 henkilöä valmistuksessa sekä asennus ja huoltotehtävissä. Yli-Heikkuri on tyytyväinen sijaintiin Kauhajoella hyvien yhteyksien vuoksi.

– Kuljetukset ovat pisimmillään 40 metriä ja yhteydet isoille teille ovat hyvät. 40 metrisen piipun teko kestää kolmen hengen tiimillä kaksi kuukautta. Pystymme tekemään kahta piippua yhtä aikaa, tarvittaessa jopa kolmea.

Lue aiheesta enemmän 12.4.2018 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 13.12.2018 10:26

Polttoaineen ja ajoneuvojen verotuksen kiristys, tiemaksujen käyttöönotto ja pysäköinnin hinnoittelu. Myös bensiini- ja dieselautojen myynti aiotaan saada päättymään vuoteen 2035 mennessä. ”Liikenteen ilmastopolitiikan asiantuntijaryhmä” esittää näitä peliliikkeitä raportissaan, jossa on etsitty keinoja poistaa liikenteen kasvihuonepäästöt kokonaan vuoteen 2045 mennessä. Raportti luovutettiin pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille (kesk.) eilen.

Lue lisää »
Blogi / 22.01.2019 14:06

Rahoitusmaailma on verkkoajan myötä kokenut rajun muutoksen, kun perinteisten pankkien ohella laina- ja luottoliiketoimintaan ovat tulleet mukaan erilaiset pikavippi- ja vertaislainayhtiöt. Pikavipit ovat olleet varsinkin nuorten suosiossa, koska niitä on voinut ottaa kännykkäviesteillä tai verkkosivuilta. Vippirahalla on usein rahoitettu nopeita ja huuruisia kulutuspäätöksiä - vaateostoksia tai baari- ja bileiltoja.

Lue lisää »