Etusivu » Uutiset
Uutiset / 28.05.2018 10:05

Nelli Korpi-Filppulan tähtäimessä on lääkärin ammatti

Nelli Korpi-Filppulan katse on tiukasti tulevaisuudessa. Erikoisala ei ole vielä tarkentunut, mutta työ lasten parissa kiinnostaa, eikä auttaminen kriisialueillakaan ole poissuljettu.

Erja Pekkala, teksti ja kuva

Kauhajoen lukiosta kirjoittaneiden 48 oppilaan joukosta Nelli Korpi-Filppula urakoi kolmessa vuodessa sata kurssia eri aineita, vaikka jo 75 riittäisi lukion suorittamiseen. Lukujärjestykseen sisältyi esimerkiksi fysiikkaa 11 kurssia yhden pakollisen sijaan ja laaja matematiikka toi mukanaan lisää tunteja. Ahkeralle opiskelijalle ei riittänyt valtava työmäärä, vaan kurssit on suoritettu myös korkein arvosanoin. Syy urakoimiseen nuorella naisella oli kirkkaana mielessä jo ennen lukioon menoa ja se oli vahva halu valmistua lääkärin ammattiin.

– Olen tiennyt jo yläasteella, että haluan lääkäriksi ja sen vuoksi oli helppo valita juuri ne kurssit joita tarvitsen jatko-opiskeluja silmällä pitäen. Lääketieteellisen pääsykokeessa pitää osata lukion fysiikan, kemian ja biologian oppimäärät, sanoo uurastukseensa tyytyväinen Korpi-Filppula.

Tavoite auttanut jaksamaan

Kaikkein mieluisin aine lukiossa on ollut biologia ja siinä rinnalla luonnontieteet. Ihmisen biologian sekä psykologian opiskelut ovat siivittäneet nuorta naista kohti unelmaansa. Varhainen tavoitteenasettelu on tietyllä tavalla myös helpottanut löytämään motivaatiota niinäkin aikoina, jolloin opiskelu on tuntunut raskaalta.

– Välillä on ollut hetkiä, jolloin ei vaan jaksanut ja silloin piti jotakin jättää tekemättä. Tsemppiä olen löytänyt siitä, että minulla on ollut koko ajan selkeä tavoite ja sitä kautta olen ymmärtänyt mihin kaikkia opiskeluja tarvitsen. Kirjoitukset menivät hyvin ja olen tyytyväinen, vaikka vähän harmittaa matematiikan, fysiikan ja kemian jääminen parin pisteen päähän laudaturista, Korpi-Filppula sanoo, mutta aikoo kokeilla syksyllä aineiden korottamista.

Uutta yritystä

On hienoa kuunnella levollista nuorta, jolla on unelmia ja kristallinkirkkaat tavoitteet, joita kohti mennään epäröimättä. Ensimmäinen pääsykoe lääketieteelliseen on jo takana, mutta mitään hermoilua ei ole ilmassa. Juuri valmistunut ylioppilas toteaa tyynen rauhallisena yrittävänsä uudestaan, jos ovet jatko-opiskeluun eivät vielä aukene.

– Kakkosvaihtoehtoa minulla ei ole. Keskimäärin lääkikseen päästään sisään kolmannella yrittämisellä, osa vasta viidennen tai kuudennen pääsykokeen jälkeen. Koe meni ihan hyvin, mutta en usko pisteiden vielä riittävän. Vietän hieman kesälomaa ja syksyllä aloitan lukemisen uudestaan ja keväälle suunnittelen valmennuskurssia seuraavia pääsykokeita varten, nuori nainen toteaa.

Lue Nellin koko haastattelu 25.5.2018 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 13.12.2018 10:26

Polttoaineen ja ajoneuvojen verotuksen kiristys, tiemaksujen käyttöönotto ja pysäköinnin hinnoittelu. Myös bensiini- ja dieselautojen myynti aiotaan saada päättymään vuoteen 2035 mennessä. ”Liikenteen ilmastopolitiikan asiantuntijaryhmä” esittää näitä peliliikkeitä raportissaan, jossa on etsitty keinoja poistaa liikenteen kasvihuonepäästöt kokonaan vuoteen 2045 mennessä. Raportti luovutettiin pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille (kesk.) eilen.

Lue lisää »
Blogi / 22.01.2019 14:06

Rahoitusmaailma on verkkoajan myötä kokenut rajun muutoksen, kun perinteisten pankkien ohella laina- ja luottoliiketoimintaan ovat tulleet mukaan erilaiset pikavippi- ja vertaislainayhtiöt. Pikavipit ovat olleet varsinkin nuorten suosiossa, koska niitä on voinut ottaa kännykkäviesteillä tai verkkosivuilta. Vippirahalla on usein rahoitettu nopeita ja huuruisia kulutuspäätöksiä - vaateostoksia tai baari- ja bileiltoja.

Lue lisää »