Etusivu » Uutiset
Uutiset / 06.07.2018 15:54

Entinen hammashoitola sai purkuluvan

Kauhajoen entisen hammashoitolan kohtalona on purkaminen.

Päivi Lahti-Kuusisto, teksti ja kuva

Kauhajoen rakennuslautakunta päätti kokouksessaan ennen juhannusta, että entinen hammashoitola voidaan purkaa. Lautakunta on teettänyt kiinteistöstä rakennushistoriallisen selvityksen, jonka mukaan se on arkkitehtonisilta, historiallisilta ja ympäristöarvoiltaan tavanomainen rakennus. Sillä on kuitenkin paikallisia kulttuurihistoriallisia arvoja rakennustyyppinsä harvinaisuuden takia. Se on osa Kauhajoen vanhaa kuntakeskuksen miljöötä, joka tuo siihen historiallista kerroksellisuutta. Selvityksen mukaan sen suojelullinen arvo eräänlaisena rajatapauksena on hankala ratkaista. Mikään taho ei ole hakenut rakennukselle suojelua.

Tekninen toimi haki jo tammikuussa rakennuslautakunnalta lupaa purkaa rakennus. Purkutöitä ei kuitenkaan saa aloittaa ennen kuin päätös on lainvoimainen eli 30 vuorokautta päätöksenteon jälkeen. Purkulupa on voimassa kolme vuotta.

Hammashoitolarakennus on valmistunut vuonna 1937. Rakennus on kaksikerroksinen täystiilirakennus, jonka alla on kellarikerros. Se on toiminut alun perin kunnallissairaalana ja sotasairaalana. Rakennuksessa on tehty erilaisia muutos- ja saneeraustöitä viime vuosikymmeninä.

Alueella on voimassa kaupunginvaltuuston hyväksymä asemakaavan siirto numeeriseen muotoon vuodelta 2011. Siinä alue on osoitettu sosiaalitointa ja terveydenhuoltoa palvelevien rakennusten korttelialueeksi.

Pääkirjoitus / 19.07.2018 10:52

Tämän kesän jo kolmatta kuukautta jatkuneet helteet herättävät keskustelua. Silti yllättävän vähän ihmiset ovat valittaneet kuumuutta. Yleensähän jo viikon helteen jälkeen on alettu valittaa, että aina on näin kuuma. Jotkut sanovatkin, että nyt ei valiteta, kun viime kesä oli niin surkea.

Lue lisää »
Blogi / 20.07.2018 10:01

Liikenteessä liikkumiseen on luotu yhteiset säännöt, joita jokaisen tulee noudattaa. Käytännössä se vain näyttää joillekin olevan kovin vaikeaa.

Lue lisää »

Pääkirjoitus