Etusivu » Uutiset
Uutiset / 13.07.2018 09:51

Puskankylän kuivaamolla Loukon viljanvastaanotto

Pauli Yli-Hyövälti, Taneli Marttila ja Juji Loukko kertoivat yhteistyöstä viljanvastaanoton osalta.

Kauhajoki-lehti

J&J Loukko Oy ja Puskankylän kuivaamo-osuuskunta ovat sopineet yhteistyöstä viljanvastaanotossa. Toimintojen tarkoituksena on kehittää kotimaista maataloustuotantoa. Mukana yhteistyössä on myös A-Rehu, jonka toiminta perustuu täysin kotimaisen raaka-aineen käyttöön.

– Yhteistyöllä pyritään kasvattamaan kotimaisen tuotannon laajuutta sekä saamaan hintataso vastaamaan nykypäivän vaatimuksia ja turvaamaan kotimainen tuotanto, sanoo Juji Loukko.

Painopistealueena tulee olemaan viljan kuivaus sekä sopimustoiminnan laajentaminen koskemaan ohran ja kauran lisäksi erityisesti rehuvehnän, rehuherneen ja myös härkäpavun viljelytoimintaa.

– Yhteistyöllä pyritään nostamaan kotimaisen viljelyn merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle sekä saamaan hintatason sellaiseksi, että suomalainen viljelijä pystyy toimimaan jatkossakin ja turvaamaan kotimaisen raaka-aineen tuotannon.

J&J Loukko Oy tekee viljakauppaa Suupohjassa sekä Pohjanmaan alueella Närpiöstä Kristiinaan.

Kuivaamo-osuuskunta näkee sopimuksen myötä mahdollisuuden kasvattaa ja laajentaa toimintaansa, sekä hyödyntää laitoksen kapasiteettia täysmääräisesti, kertoo Pauli Yli-Hyövälti.

– Merkittävänä tekijänä yhteistyössä on suomalaisuus ja kotimaisen tuotannon turvaaminen, summaa Taneli Marttila, A-Rehun asiakkuuspäällikkö.

Juttu on julkaistu alunperin Kauhajoki-lehdessä 11.7.2018.

Pääkirjoitus / 03.07.2019 11:34

Kauhajoelta on valtion hallinnon palvelut hävinneet tällä vuosikymmenellä askel kerrallaan. Ensin lähti verotoimisto ja sitten käräjäoikeuden istuntopaikka täällä lakkautettiin. Poliisi ja poliisiasema kaupungissa edelleen on, mutta siellä ei kohta enää ole omia rikostutkijoita, vaan tuo osa poliisityöstä hoidetaan jatkossa Seinäjoelta käsin.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus