Etusivu » Uutiset
Uutiset / 13.07.2018 09:51

Puskankylän kuivaamolla Loukon viljanvastaanotto

Pauli Yli-Hyövälti, Taneli Marttila ja Juji Loukko kertoivat yhteistyöstä viljanvastaanoton osalta.

Kauhajoki-lehti

J&J Loukko Oy ja Puskankylän kuivaamo-osuuskunta ovat sopineet yhteistyöstä viljanvastaanotossa. Toimintojen tarkoituksena on kehittää kotimaista maataloustuotantoa. Mukana yhteistyössä on myös A-Rehu, jonka toiminta perustuu täysin kotimaisen raaka-aineen käyttöön.

– Yhteistyöllä pyritään kasvattamaan kotimaisen tuotannon laajuutta sekä saamaan hintataso vastaamaan nykypäivän vaatimuksia ja turvaamaan kotimainen tuotanto, sanoo Juji Loukko.

Painopistealueena tulee olemaan viljan kuivaus sekä sopimustoiminnan laajentaminen koskemaan ohran ja kauran lisäksi erityisesti rehuvehnän, rehuherneen ja myös härkäpavun viljelytoimintaa.

– Yhteistyöllä pyritään nostamaan kotimaisen viljelyn merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle sekä saamaan hintatason sellaiseksi, että suomalainen viljelijä pystyy toimimaan jatkossakin ja turvaamaan kotimaisen raaka-aineen tuotannon.

J&J Loukko Oy tekee viljakauppaa Suupohjassa sekä Pohjanmaan alueella Närpiöstä Kristiinaan.

Kuivaamo-osuuskunta näkee sopimuksen myötä mahdollisuuden kasvattaa ja laajentaa toimintaansa, sekä hyödyntää laitoksen kapasiteettia täysmääräisesti, kertoo Pauli Yli-Hyövälti.

– Merkittävänä tekijänä yhteistyössä on suomalaisuus ja kotimaisen tuotannon turvaaminen, summaa Taneli Marttila, A-Rehun asiakkuuspäällikkö.

Juttu on julkaistu alunperin Kauhajoki-lehdessä 11.7.2018.

Pääkirjoitus / 30.01.2019 18:43

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira määräsi Esperi Care Oy:n omistaman ja Kristiinankaupungissa sijaitsevan hoivakoti Ulrikan toiminnan keskeytettäväksi viime viikon torstaina. Valviran mukaan puutteita oli muun muassa henkilöstön riittävyydessä, perushoidossa ja -hoivassa sekä lääkehoidossa. Myös muista yrityksen yksiköistä on tullut esiin ongelmia.

Lue lisää »
Blogi / 20.02.2019 11:22

Nykyajan elämänmenoa seuratessa tuntuu usein siltä, että arvojen, periaatteiden ja uskollisuuden arvostus on yhteiskunnassa heikentynyt. Arvoista puhutaan esimerkiksi politiikassa paljon, mutta ne otetaan esille vasta sitten, kun joku kriisi tai ongelmatilanne tulee eteen. Hyvä esimerkki tästä on vanhusten hoitoa ja hoivaa koskeneet Esperi Care- ja Attendo-tapaukset. Tähän saakka näissä tapauksissa ainoat arvot tai arvovalinnat ovat koskeneet taloutta, kustannustehokkuutta ja halpaa hintaa.

Lue lisää »