Etusivu » Uutiset
Uutiset / 13.07.2018 09:51

Puskankylän kuivaamolla Loukon viljanvastaanotto

Pauli Yli-Hyövälti, Taneli Marttila ja Juji Loukko kertoivat yhteistyöstä viljanvastaanoton osalta.

Kauhajoki-lehti

J&J Loukko Oy ja Puskankylän kuivaamo-osuuskunta ovat sopineet yhteistyöstä viljanvastaanotossa. Toimintojen tarkoituksena on kehittää kotimaista maataloustuotantoa. Mukana yhteistyössä on myös A-Rehu, jonka toiminta perustuu täysin kotimaisen raaka-aineen käyttöön.

– Yhteistyöllä pyritään kasvattamaan kotimaisen tuotannon laajuutta sekä saamaan hintataso vastaamaan nykypäivän vaatimuksia ja turvaamaan kotimainen tuotanto, sanoo Juji Loukko.

Painopistealueena tulee olemaan viljan kuivaus sekä sopimustoiminnan laajentaminen koskemaan ohran ja kauran lisäksi erityisesti rehuvehnän, rehuherneen ja myös härkäpavun viljelytoimintaa.

– Yhteistyöllä pyritään nostamaan kotimaisen viljelyn merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle sekä saamaan hintatason sellaiseksi, että suomalainen viljelijä pystyy toimimaan jatkossakin ja turvaamaan kotimaisen raaka-aineen tuotannon.

J&J Loukko Oy tekee viljakauppaa Suupohjassa sekä Pohjanmaan alueella Närpiöstä Kristiinaan.

Kuivaamo-osuuskunta näkee sopimuksen myötä mahdollisuuden kasvattaa ja laajentaa toimintaansa, sekä hyödyntää laitoksen kapasiteettia täysmääräisesti, kertoo Pauli Yli-Hyövälti.

– Merkittävänä tekijänä yhteistyössä on suomalaisuus ja kotimaisen tuotannon turvaaminen, summaa Taneli Marttila, A-Rehun asiakkuuspäällikkö.

Juttu on julkaistu alunperin Kauhajoki-lehdessä 11.7.2018.

Pääkirjoitus / 08.11.2018 14:39

Asuntovelkaa maksavalle kansalaiselle viime vuodet ovat olleet mukavia, kun lainojen korot ovat olleet alhaalla. Lyhyet korot ovat olleet jopa miinusmerkkisiä, joten pankin lainamarginaalistakin on saanut pientä ”alennusta”. Pankkien asiantuntijat ovat säännöllisesti ennustaneet, että korot lähtevät nousuun ensi syksynä, ensi vuonna tai parin vuoden sisällä. Näin ei ole kuitenkaan käynyt.

Lue lisää »
Blogi / 09.11.2018 09:55

Suomessa syntyvyys on laskenut jo kahdeksan vuoden ajan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ennusti tänä vuonna syntyvän 47 500 lasta. Lapsia syntyy vähemmän kuin esimerkiksi 1800-luvun kovina nälkävuosina. Synnyttäjien keski-ikä on tällä hetkellä 30,9 vuotta.

Lue lisää »