Etusivu » Uutiset
Uutiset / 13.07.2018 09:51

Puskankylän kuivaamolla Loukon viljanvastaanotto

Pauli Yli-Hyövälti, Taneli Marttila ja Juji Loukko kertoivat yhteistyöstä viljanvastaanoton osalta.

Kauhajoki-lehti

J&J Loukko Oy ja Puskankylän kuivaamo-osuuskunta ovat sopineet yhteistyöstä viljanvastaanotossa. Toimintojen tarkoituksena on kehittää kotimaista maataloustuotantoa. Mukana yhteistyössä on myös A-Rehu, jonka toiminta perustuu täysin kotimaisen raaka-aineen käyttöön.

– Yhteistyöllä pyritään kasvattamaan kotimaisen tuotannon laajuutta sekä saamaan hintataso vastaamaan nykypäivän vaatimuksia ja turvaamaan kotimainen tuotanto, sanoo Juji Loukko.

Painopistealueena tulee olemaan viljan kuivaus sekä sopimustoiminnan laajentaminen koskemaan ohran ja kauran lisäksi erityisesti rehuvehnän, rehuherneen ja myös härkäpavun viljelytoimintaa.

– Yhteistyöllä pyritään nostamaan kotimaisen viljelyn merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle sekä saamaan hintatason sellaiseksi, että suomalainen viljelijä pystyy toimimaan jatkossakin ja turvaamaan kotimaisen raaka-aineen tuotannon.

J&J Loukko Oy tekee viljakauppaa Suupohjassa sekä Pohjanmaan alueella Närpiöstä Kristiinaan.

Kuivaamo-osuuskunta näkee sopimuksen myötä mahdollisuuden kasvattaa ja laajentaa toimintaansa, sekä hyödyntää laitoksen kapasiteettia täysmääräisesti, kertoo Pauli Yli-Hyövälti.

– Merkittävänä tekijänä yhteistyössä on suomalaisuus ja kotimaisen tuotannon turvaaminen, summaa Taneli Marttila, A-Rehun asiakkuuspäällikkö.

Juttu on julkaistu alunperin Kauhajoki-lehdessä 11.7.2018.

Pääkirjoitus / 17.09.2018 08:27

Nyt on kuukauden päivät meneillään Vie vanhus ulos -kampanja, jolla edistetään niiden ikäihmisten ulkoilua, jotka tarvitsevat apua päästäkseen raittiiseen ilmaan turvallisesti. Kampanja on Ikäinstituutin lanseeraama, kuten myös meneillään oleva Voimaa vanhuuteen -terveysliikuntaohjelma.

Lue lisää »
Blogi / 01.08.2018 11:26

Somen suurkuluttajana olen törmännyt ilmiöön kieliopin ja käytöstapojen puuttuminen. Sanahirviöt lauvantai, pyöräiliä, opiskelia ja enään seikkailevat usein päivityksissä. Päivämäärien oikeinkirjoitus on näyttänyt jäävän historiaan. Suoraan sanoen puistattaa törmätä lauseeseen, jossa kuka-sana on korvattu ketä-sanalla. Ketä oikeasti puhuu niin? (Eikö ollutkin kamalaa?)

Lue lisää »